Pressemeldinger

Nyttår i Telenors nett: Sosiale medier topper – men også gode SMS-tall

Også i år sendte Telenors kunder millioner av tekstmeldinger på nyttårsaften. Men som i fjor overgikk Snapchat den gode gamle SMS-tjenesten.
Kundene vil gjerne bruke sosiale medier til å dokumentere nyttårsfeiringen. Her fra Operaen i Oslo. Foto: Martin Fjellanger.

(Fornebu, 1. januar 2020) Også i år sendte Telenors kunder millioner av tekstmeldinger på nyttårsaften. Men som i fjor overgikk Snapchat den gode gamle SMS-tjenesten.

På årets siste dag gikk 14 millioner tekstmeldinger gjennom Telenors nett. Dette er en mindre nedgang sammenlignet med fjorårets nyttårsaften, hvor 14,9 millioner SMS ble sendt. Snapchat-aktiviteten ved midnatt økte med 17 prosent sammenlignet med fjoråret. Det er nesten ti ganger så mye sammenlignet med en vanlig dag, viser tall fra Telenors mobilnett.

– Bruken av Snapchat øker, og vi forventet oss at også denne nyttårsaften ville tjenesten dominere trafikkbildet. Snapchat er spesielt godt egnet til å sende venner og familie lykkeønskninger, så det er helt naturlig at det var nettopp denne tjenesten som toppet bruken på nyttårsaften, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Sosiale medier på topp

Sammenlignet med fjorårets nyttårsaften var datatrafikken i mobilnettet ved midnatt i år 23 prosent høyere. Trafikken fikk et betydelig hopp i timene ved midnatt nyttårsaften.

– Trafikken i jule- og nyttårsaften domineres av høy bruk av sosiale medier. Stadig flere tar i bruk sosiale medier, både eldre og yngre. Kundene ønsker å bruke mobiltelefon og nettbrett uansett hvor de befinner seg, og derfor er vi stolte over at vi har bygget et mobilnett som gjør at folk kan bruke tjenesten nær sagt hvor som helst, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Trafikktoppen ved midnatt nyttårsaften i utvalgte sosiale medier:

Snapchat: + 858 prosent

Facebook: + 69 prosent

Instagram: + 74 prosent

Millioner av SMS og MMS

Nyttårsaften er den dagen i året hvor vi sender flest bilde- og tekstmeldinger. I år var intet unntak – 14 millioner SMS og 1,07 millioner MMS ble sendt idet vi entret 2020. Tallene gjelder for perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar.

For hele 2019 viser SMS og MMS fortsatt et høyt nivå på omtrent 5,6 milliarder, hvor MMS-trafikken har hatt vekst og er på over 128 mill MMSer i løpet av 2019.

– Til tross for at vi sendte mange millioner meldinger, ble det i realiteten sendt langt mer enn dette. Hvis vi tar høyde for Snapchat, iMessage, Facebook Messenger og Whatsapp er det klart at enorme mengder ble sendt. Det var nok mange som kjente mobilen vibrere på nyttårsaften, sier Amundsen.

SMS-bruken toppet seg ved midnatt med cirka 300 prosent over toppnivå på en normaldag. Til sammenligning nådde Snapchat-bruken en trafikktopp kl. 00.00 nyttårsaften og lå 858 prosent over vanlig nivå, viser Telenors tall.

Faste juleinnslag på tv senket mobiltrafikken

Selv om mobiltrafikken er høy, viser tall fra Telenor, at folk pauser mobil og nettbrett når populære juletradisjoner vises på lineær tv. På lille julaften sitter mange nordmenn klistret til tv-skjermen og følger med på «Grevinnen og Hovmesteren». Telenor registrerte at mobiltrafikken, inkludert SMS-trafikken, sank med 10 prosent da sketsjen gikk på TV.

Også under Kongens nyttårstale sank mobiltrafikken.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse