Pressemeldinger

Ny mobilrekord under fotball-EM

Aldri før har så mange vært på Telenors mobilnett som under søndagens EM-finale i fotball mellom England og Italia. Ferietid og hyttekontor har gjort nordmenn til storforbrukere av mobilnettet.
Fotball engasjerer. Noen ser kampen på storskjerm, men stadig flere velger å følge fotballen via nettbrett eller mobil, viser tall fra Telenor. Foto: Martin Fjellanger.

(Fornebu, 13. juli 2021) Aldri før har så mange vært på Telenors mobilnett som under søndagens EM-finale i fotball mellom England og Italia. Ferietid og hyttekontor har gjort nordmenn til storforbrukere av mobilnettet.

Det ble ny trafikkrekord i mobilnettet under EM-finalen søndag. Trafikken søndag kveld var 30 prosent over en normaldag i ferietiden og 12 prosent over tidligere rekord, som var påskeaften i år. 

NRK TV får en trafikktopp i mobilnettet som er fem ganger høyere enn en normaldag. NRK finalesending utgjorde 15 prosent av totaltrafikken i nettet søndag kveld.

– Det er bredbånd over mobilen som utgjør størsteparten av veksten. Vi ser også at trådløst bredbånd (Hjemmebredbånd over mobilnettet) har en topp under EM-finalen, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen om trafikktallene.

Han er ikke overrasket over veksten.

– Kundene våre ønsker å bruke mobil og nettbrett når de er på farten, det være seg i bil eller på hytta. Vi ser at ferietid og hyttekontor skaper stor vekst i trafikken.

Snart starter OL i Tokyo, og det er grunn til å tro at EM-rekorden da står for fall. Telenor er forberedt på en OL-måned med høyt trykk i mobilnettet.

– Vi har de siste årene utvidet kapasiteten i 4G-nettet til å håndtere slike trafikktopper, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse