Pressemeldinger

Ny CDN-avtale mellom Telenor og TV 2

Telenor og TV 2 har inngått ny CDN-avtale. Avtalen innebærer i praksis at Telenors kunder kan se EM, OL i Rio og annet innhold på TV 2 Sumo i høy kvalitet i overføringen av sendingene på nett. Avtalen er på to år med opsjon på ytterligere to år.
Alt-tekst

(Fornebu, 01. juni 2016) Telenor og TV 2 har inngått ny CDN-avtale. Avtalen innebærer i praksis at Telenors kunder kan se EM, OL i Rio og annet innhold på TV 2 Sumo i høy kvalitet i overføringen av sendingene på nett. Avtalen er på to år med opsjon på ytterligere to år.

- Partene har etablert et godt samarbeid. En ny langsiktig avtale vil styrke dette ytterligere og ha en positiv effekt på sluttkundeopplevelsen. For å opprettholde høy kvalitet og tilstrekkelig kapasitet til sluttkundene kreves tett oppfølging og dialog for å rette opp i de utfordringer som streaming-teknologien gir. Med Telenors Skandinaviske IP-nett leverer Telenor en tjeneste med meget høy kvalitet, sier Birgit Bjørnsen, leder for fastnett og TV i Telenor Norge.

- Telenor er en sentral brikke i de enorme mengder av data som forventes levert under de nevnte sportsarrangementene. Telenor CDN leverer tjenester med høy kvalitet, og vi har et godt samarbeid og tett oppfølging ved driftsrelaterte situasjoner. Ettersom TV 2 har rettigheter til å sende fotball-EM, Tour de France og sommer-OL i Rio er bare å glede seg for deg som skal se idrettsbegivenhetene på TV2 Sumo, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2.


Fakta:
Telenor CDN etablert 1999
CDN = Content Delivery Network, en serverplattform for effektiv overføring av innhold og tjenester.
Telenor CDN Trafikk volumvekst 2014 til 2015 på over 120 %
CDN-plattform med over 150 servere plassert i Datasentere i Oslo og Stockholm
Kunder er i hovedsak store norske innholdsleverandører og distributører.
Video står for ca 70% av trafikken i fastnettet

Ytterligere informasjon, kontakt:
Kommunikasjonssjef TV2: Jan-Petter Dahl tlf 928 60363, epost: Jan-Petter.Dahl@tv2.no
Pressekontakt Telenor: Per Aril Meling tlf 90515800, epost: per-aril.meling@telenor.com