Pressemeldinger

Ny avtale mellom Arctic Race of Norway og Telenor: Millioninvesteringer i mobilnettet

Arctic Race of Norway og Telenor har inngått ny treårig samarbeidsavtale som sikrer sykkelrittet gode mobilforhold for TV-sendinger, arrangører og tilskuere, og gir innbyggerne varig godt mobilnett etter at rittet er over. I år er det flere kommuner i Nordland og Trøndelag som kan glede seg over å være vertskap.
ARN-ambassadør Gunn-Rita Dahle Flesjå, dekningsdirektør Bjørn Amundsen og ARN-sjef Knut Eirik Dybdal ser fram til årets sykkelritt i Nordland og Trøndelag.

(Fornebu, 11. februar 2022) Arctic Race of Norway og Telenor har inngått ny treårig samarbeidsavtale som sikrer sykkelrittet gode mobilforhold for TV-sendinger, arrangører og tilskuere, og gir innbyggerne varig godt mobilnett etter at rittet er over. I år er det flere kommuner i Nordland og Trøndelag som kan glede seg over å være vertskap.

11. – 14 august arrangeres årets Arctic Race of Norway. Telenor planlegger mer enn 100 ulike tiltak for å oppgradere mobilnettet i vertskommunene Rana, Vefsn Brønnøy, Namsos, Levanger og Trondheim. Oppgraderingene og moderniseringen på 2G, 4G og 5G kommer lokalsamfunnene til gode også etter at rittet er over.

– Vi er svært stolte over å kunne fornye avtalen med Arctic Race of Norway, ett av de største og viktigste sportsarrangementene i Norge. Dette er et sponsorat som passer veldig godt inn i Telenors filosofi om å bidra til utvikling av idretten og lokalsamfunn. Arctic Race betyr enormt mye for lokalsamfunnene der rittet arrangeres, samtidig som det er et arrangement som norsk og utenlandsk media følger hver meter av, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge har fulgt Arctic Race of Norway på nært hold, og mener det er viktig at Telenor bidrar med å støtte arrangementet og utvikle stedene der rittet går. Foto: Per Anders Vold.

Utvikling av lokalsamfunn

– Arctic Race of Norway (ARN) skal blant annet bidra til en positiv utvikling av lokalsamfunnene rittet beveger seg gjennom. I avtalen med Telenor sikrer vi varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Knut Eirik Dybdal, daglig leder av ARN.

– Vi har siden første utgave av sykkelrittet i 2013, besøkt alle regioner i Nord-Norge. Avtalen med Telenor er derfor noe hele landsdelen har merket effekten av, og det er vi veldig glade for. I år vil også Trøndelag få nyte godt av Telenors oppgraderingsarbeid.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen understreker at Arctic Race er en viktig del av Telenors nasjonale arbeid for å knytte landet sammen med et mobilnett i verdensklasse.

– Gjennom avtalen skal Telenor sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett i forbindelse med rittet. Og med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet, sier Amundsen.

Mer enn 100 nye tiltak planlagt

De siste 6-7 årene har Telenor investert tett oppunder 75 millioner kroner for å sikre god mobildekning og kapasitet i kommunene Arctic Race of Norway har blitt arrangert. Dette har bidratt til en massiv oppgradering av det digitale nettet langs traseene. Deler av oppgraderingene hadde kommet uansett, men til et helt annet tidspunkt. Et eksempel er Mo i Rana som på grunn av Arctic race nå får 5G over ett år før opprinnelig plan.

– Frem mot august skal Telenor gjennomføre rundt 100 tiltak for å gi bedre mobildekning, økt kapasitet og 5G spesielt, i Mo i Rana, Levanger og Trondheim. I tillegg planlegger vi å bygge 5G også i Vefsn, Brønnøy og Namsos, avslutter Petter-Børre Furberg.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roger Solheim, medieansvarlig for Arctic Race of Norway
Tlf: 992 26 638, e-post: rs@arctic-race.no

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no, eller ring pressetlf. 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse