Pressemeldinger

#Digital2016: Året da teknologien erobret kundenes hjerter

(Fornebu, 6. januar 2017) Pokémon, strømming og Tingenes Internett . 2016 var året da vi for alvor tok i bruk digitale tjenester, og trendene fra fjoråret er at hverdagsteknologi har enda større betydning i nordmenns dagligliv.

(Fornebu, 6. januar 2017) Pokémon, strømming og Tingenes Internett . 2016 var året da vi for alvor tok i bruk digitale tjenester, og trendene fra fjoråret er at hverdagsteknologi har enda større betydning i nordmenns dagligliv.

Her er de viktigste begivenhetene fra fjoråret:

  • Roaming. Telenor var Norges første operatør som innførte free roaming i EU og EØS.
  • Topp strømming på alle plattformer. Rekordår med flere toppnoteringer for strømming i Telenors nett. Toppene var «Frikjent», «Farmen» og Fotball-EM.
  • Strømming i mobilnettet tok ytterligere av, og den største trafikkdriveren i mobilnettet er sport. Dette gjenspeiles i at fotball dominerte fjoråret på strømming, og EM stod for de tre største trafikktoppene i mobilnettet.
  • Rekordmange 4G-siter. Aldri har vi bygget ut mobilnettet raskere. I 2016 aktiverte vi opptil 100 siter i uken, og ved enden av året hadde vi 5208 mobilsiter landet rundt.
  • Stor vekst innen «Tingenes Internett» - nesten 1,1 million aktive #IoT abonnement og 18 prosent vekst i 2016. Dette er en utvikling som fordrer et robust nett der folk bor og ferdes.

  • Pokèmon-feberen herjet. Folk i alle aldre ble hektet på Pokèmon, spillet som startet med en aprilspøk mellom Nintendo, The Pokèmon Company og Google, kalt «Pokèmon-utfordringen». Etter at spillet ble lansert klarte de bragden å bli tidenes mest nedlastede app i USA den første uken.
  • Svindlerne var også aktive i 2016. Dessverre ser vi at veldig mange fortsatt lar seg lure. Eksempler på svindel er «Microsoft-helpdesk», og såkalt phishing der folk lures til å gi fra seg personlig kontoinformasjon.
  • MMS var ikke død! Tross nye tjenester vokser antallet hvert år: 112 millioner sendt i 2016 - opp 6 prosent fra året før. Også SMS lever i beste velgående, takket være mer maskin til maskin(M2M)-aktivitet. Det ble sendt 5,5 milliarder tekstmeldinger i Telenors mobilnett i løpet av 2016.
  • Snapchat-trafikken vokser formidabelt. Ved midnatt nyttårsaften var trafikken på hele 1000 prosent høyere enn vanlig.

Fortsetter massiv utbygging
– Vi følger kundenes vaner og endrede bruksmønstre. De viktigste funnene i 2016 vil følge oss inn i 2017, og vil danne grunnlag for hvordan vi bygger ut nettet og tilbyr tjenestene, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

– Et eksempel på dette er «Tingens Internett». Stadig mer av privatpersoners kontakt med næringsliv og offentlig sektor skjer via nettet. Du får innkalling til legetime via sms, og du får melding på telefonen når bilen din er ferdig på verksted. Dette er en utvikling som fordrer et robust nett der folk bor og ferdes. Vi vil fortsette å bygge bredbånds- og mobilnettet med uforminsket styrke i 2017, sier Svendsen.

Se hele #Digital2016 oppsummert på Twitter her

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 909 43 215, e-post: tormod.sandsto@telenor.com