Pressemeldinger

Nordic Choice gir hotellgjestene bedre arbeidsverktøy

(Fornebu, 29. mai 2013) Nordic Choice Hospitality Group AS har valgt Telenor som leverandør av datanettverk til sine hoteller i Norden. Hotellkonsernet legger med dette til rette for fremtidens databruk.

(Fornebu, 29. mai 2013) Nordic Choice Hospitality Group AS har valgt Telenor som leverandør av datanettverk til sine hoteller i Norden. Hotellkonsernet legger med dette til rette for fremtidens databruk.

Gjennom avtalen med Telenor får Nordic Choice nå bredbånd med kapasitet opp til 1 Gbps ved sine hoteller i Norge og Sverige. Den høye kapasiteten vil bli benyttet til hotelldrift samt trådløs sone for hotell- og konferansegjester ved kjedens norske hoteller. Kapasiteten muliggjør også innovasjon rundt nye spennende tjenester i fremtiden.

- Avtalen vi nå har inngått med Telenor er et viktig ledd i vår strategiske IT-satsing. Høy internettkapasitet er en forutsetning for å ivareta gjestenes brukerbehov. Gjestenes bruksmønster er i stadig endring, og dagens hotellgjest har ofte tre til fem enheter som trenger nettilgang med høy kapasitet. På kort sikt bidrar avtalen til at 170 Nordic Choice-hoteller leverer markedets beste nettilgang til våre gjester og ansatte, og det er vi stolte av, sier Steinar Lien, produktansvarlig i Nordic Choice.

Avtalen er en videreføring av det strategiske samarbeidet mellom Nordic Choice og Telenor, som hittil har omfattet fasttelefoni, mobil, IP-telefoni, sms-tjenester, wan og wlan (trådløs sone). Med den nye avtalen samles hotellkjedens datainfrastruktur på ett nett.

- Vi er veldig glade for å bli foretrukket i hard konkurranse med de største nordiske IT-driftsselskapene i markedet. Dette er en viktig videreføring av vårt eksisterende samarbeid med Nordic Choice, sier Bjørn Ivar Moen, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Telenor har også intensjon om å bygge 4G-dekning på de største Nordic Choice-hotellene i løpet av kontraktsperioden, for å møte brukernes økende bruk av mobil data.

Innovativ hotellkjede
Nordic Choice er et kreativt og innovativt hotellkonsern. I 2011 skapte selskapet hotellhistorie med åpningen av Comfort Hotel Xpress i Oslo. Hotellet var verdens første som kombinerte innsjekkingskiosker, mobil innsjekk via web og romnøkkel på mobiltelefonen.

- Choice er en inspirerende samarbeidspartner. Vi utfordrer hverandre på innovative løsninger, og vi ser frem til å være med videre i utviklingen av hotellkonsernets kommunikasjonsløsninger, sier Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Nordic Choice, produktansvarlig Steinar Lien, tlf. 976 54 185, steinar.lien@choice.no
Nordic Choice, IT-direktør Lars Evensen, tlf. 916 00 288, lars.evensen@choice.no
Telenor Norge, informasjonssjef Kristin V. Tønnessen, tlf. 934 80 648, kvt@telenor.com

Fakta om Nordic Choice Hotels:
Nordic Choice Hotels er Nordens største hotellkonsern med 170 hoteller og 12.000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt 9 unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.