Pressemeldinger

Nær dobling av bredbåndsfeil grunnet lyn

I løpet av de ni siste ukene har Telenor håndtert og reparert 1981 feil på bredbånd som følge av lyn og torden over hele landet. Det er nesten en dobling fra samme periode i fjor.
Alt-tekst

(Fornebu, 31. juli 2016) I løpet av de ni siste ukene har Telenor håndtert og reparert 1981 feil på bredbånd som følge av lyn og torden over hele landet. Det er nesten en dobling fra samme periode i fjor. 

Lyn og torden har rammet flere kanter av landet med full styrke de siste ukene. 

Fra uke 21 til 29 har Telenor tatt seg av 1981 lynskader på alt fra modem til bredbåndskabler. Det er en oppgang på 93 prosent fra samme periode i fjor.

– Dette understreker betydningen av å gjøre hjemmet klart for tordenvær før du reiser på ferie. Trekk ut strømkontakter til alt elektronisk utstyr, både tele-elektronikk, pc, modem og TV. Det samme gjelder om du er på hytta eller i campingvognen, sier Birgit Bjørnsen, tv- og bredbåndssjef i Telenor Norge.

Treffer flere steder
Kombinasjonen ferietid og sommer gjør også at mange ikke befinner seg hjemme og kan unngå skader på eget elektrisk utstyr i tide. 

– Samarbeid gjerne med naboene dine om å sjekke hverandres hjem mens dere er på ferie i tilfelle noe skulle skje. Hvis du bor i et utsatt område, bør du i tillegg vurdere å montere overspenningsvern, sier Bjørnsen.

Som Norges største bredbåndsleverandør er Telenor tilstede over hele landet. Tordenvær rammer hardest på Sør- og Østlandet, men også i Finnmark og Troms har Telenor rykket ut etter meldinger om overspenning som følge av lyn. 

– Vi ønsker å øke bevisstheten blant kundene slik at de selv kan avverge skader på teleutstyr i hjemmet under tordenvær, sier Bjørnsen.

Sjekk ditt fylke for feil på bredbåndsutstyr grunnet lyn og overspenning:

 ”Name
Birgit Bjørnsen er tv- og bredbåndssjef i Telenor Norge.

Sju tips – gjør hjemmet klart for tordenvær
1. Trekk først ut kontaktene til PC, TV, modem og annet teleutstyr. Vurder også å trekke ut tilkoblinger til kabelanlegg, støpsel til fasttelefon og nettverks- og antenneledninger.

2. Bredbånd på fiber: Trekk ut strømmen til ONT’en. Det er den boksen som er koblet med nettverkskabel til din bredbåndsruter. 

3. Bredbånd på DSL: Trekk ut kabelen som er koblet mellom kontakten i veggen (og verden utenfor) og kontakten merket DSL på ditt modem/bredbåndsruter. Trekk også ut strømmen til modemet/ruteren.

4. Bredbånd på Kabel-TV: Trekk ut koaks-kabelenmellom TV/multimediekontakteni veggen og kabel-TV-modemet. Trekk også ut strømmen til modemet.

5. Det kan være smart å ta et bilde med mobiltelefonen av hvordan ting var koblet slik at man ikke kobler feil når uværet er over eller man er tilbake fra ferie.

6. Hvis du skal på ferie, kan det være lurt å alliere seg med naboene, slik at de kan sjekke det elektriske utstyret for deg hvis noe skulle skje. 

7. Montér overspenningsvern. FG-godkjente overspenningsvern er å få kjøpt i mange butikker som selger data- og elektrisk utstyr. Overspenningsvern plugges i jordete stikkontakter og deretter plugger du i disse igjen det utstyret du ønsker å beskytte. Det finnes også avanserte overspenningsvern som i tillegg til strøm kan beskytte telefon- og bredbåndslinjene dine. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com