Pressemeldinger

Nå kan du få 5G i Fredrikstad

Mandag åpnet Telenor sine første tre 5G-basestasjoner i Fredrikstad. Ifølge Telenors dekningsdirektør, er dette kun en forsmak på en omfattende utbygging. Her ser du hvor du kan få 5G-dekning allerede nå.
Mandag aktiverte Telenor tre 5G-basestasjoner i Fredrikstad.

(Fornebu, 29. juni 2021) Mandag åpnet Telenor sine første tre 5G-basestasjoner i Fredrikstad. Ifølge Telenors dekningsdirektør, er dette kun en forsmak på en omfattende utbygging. Her ser du hvor du kan få 5G-dekning allerede nå.

For to uker siden meddelte Telenors dekningsdirektør at det ikke var lenge til at Telenor ville trykke på 5G-knappen. Nå er de første 5G-basestasjonene i Fredrikstad åpnet.

– Vi har brukt god tid på å kvalitetssikre 5G-nettet før vi øker utbyggingstakten, og det gleder meg at Fredrikstad er blant de første byene i Norge som får tilgang til det nye nettet, sier Bjørn Amundsen, Telenors dekningsdirektør, som selv bor i Saltnes.

Her får du 5G-dekning

Mandag åpnet Telenor tre 5G-basestasjoner i Fredrikstad. Ifølge Amundsen, er dette kun en forsmak på det som kommer.

– De tre 5G-basestasjonene som nå er aktivert står plassert på ulike områder. Den første som ble aktivert står midt i sentrum, rett ved Scandic City. Den andre står på Østsiden, like ved Kongstenhallen mens den tredje står ved Kjølberg i Torp bydel. Dersom du befinner deg i disse områdene, så vil du kunne nyte av ekstreme hastigheter på mobilen, sier Amundsen og legger til:

– Vi er i en tidlig fase og det er riktignok ikke overlappende dekning ennå, men det er bare å glede seg. Vi har planer om mange nye 5G-basestasjoner og hele Fredrikstad vil bli modernisert i løpet av året. Den moderniseringen vi gjør i nå vil også nærmest doble kapasiteten i 4G-nettet. Med 5G vil vi få et nett med enorm kapasitet, trygghet og stabilitet, som kan bære et samfunn der alt er koblet til alt. Nå blir det opp til innbyggerne i Fredrikstad å ta det i nytte.

Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, forteller at Telenor har store 5G-planer for Fredrikstad. Foto: Martin Fjellanger.

Bedre alternativer med 5G

Ifølge ferske tall fra Telenor er det registrert over 300.000 5G-mobiler i Telenors nett. Over 11.000 av disse befinner seg i Fredrikstad.

– På landsbasis er det et fåtall som har en 5G-mobiltelefon, men antallet vokser hver eneste dag. Landet rundt finner du mange som tripper på tærne etter å teste det nye nettet, og over 11.000 innbyggere i Fredrikstad vil være blant de første som nå får muligheten, sier Amundsen.

5G-utbyggingen som Telenor gjennomfører er en del av det største teknologiskiftet i Norge i nyere tid. Innen utgangen av 2022 skal kobbernettet fases ut, og alle Telenor-kunder i hele landet vil få tilgang til mer moderne telefoni- og internettjenester. På sikt vil mange kunder som er tilkoblet det over 100 år gamle kobbernettet få mulighet til å koble seg på det nye 5G-nettet.

– I Fredrikstad finnes det over 3.500 kobberkunder. Nå som 5G gjør sitt inntog i byen, vil disse kundene gradvis få tilbud om Trådløst Bredbånd via 5G. Med rekordrask forbindelse, lav forsinkelse og ekstrem kapasitet, vil kundene på sikt få gleden av å få fremtidens supernett midt i stua, sier Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse