Pressemeldinger

Telenor raskest på mobil

Telenor har Norges raskeste mobilnett, ifølge nye målinger. Samtidig har selskapet nå økt utbyggingstakten på 5G, og har nå flere enn 1000 moderniserte basestasjoner. Og antall 5G-mobiler i Telenors nett har passert en halv million.
Det ble nylig målt en gjennomsnittsfart på tett opp mot 500 Mbps i Telenors 5G-nett. Til sammenligning var gjennomsnittshastigheten ca. 70 Mbps mbs da Telenor i 2018 ble kåret til verdens raskeste mobilnett. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 22. oktober 2021) Telenor har Norges raskeste mobilnett, ifølge nye målinger. Samtidig har selskapet nå økt utbyggingstakten på 5G, og har nå flere enn 1000 moderniserte basestasjoner. Og antall 5G-mobiler i Telenors nett har passert en halv million.

Telenor åpnet 5G-nettet for trafikk i fjor, og innen første halvdel av 2024 skal hele nettet være oppgradert for denne superhastigheten. Men allerede nå viser fartstester at det er god fart i nettet. Via Ookla Speedtest-appen – en uavhengig fartstest der kundene selv kan måle farten – ble det nylig målt en gjennomsnittsfart på tett opp mot 500 Mbps. Til sammenligning var gjennomsnittshastigheten ca. 70 Mbps mbs da Telenor i 2018 ble kåret til verdens raskeste mobilnett.

Med denne farten kan kundene bruke mobilt bredbånd med omtrent samme fart som fiber.
– Vi er opptatt av fart fordi det gir nye muligheter for kundene våre, både når det gjelder underholdning, nytte og i jobbsammenheng, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen reiser i disse dager landet rundt på sin årlige dekningstur. Han konstaterer at Telenor er kommet godt i gang med 5G-utbyggingen og 4G-moderniseringen i mobilnettet. Foto: Martin Fjellanger 

Fibernær fart
Høy fart kombinert med andre egenskaper, som høy kapasitet og lav forsinkelse, gjør at 5G skaper nye muligheter.
– Robotene vil nå gjøre sitt inntog, helsevesenet vil kunne utføre oppgaver på helt nye måter, transportsektoren vil endre seg – i det hele tatt vil vi få se mye innovasjon framover muliggjort av 5G, sier Amundsen.

Mobilbrukere i Norge trenger ikke å vente til hele 5G-nettet er utbygd før de vil merke at farten øker på mobiltelefonene deres. Særlig med 5G-telefon blir opplevelsene bedre, både på 4G og 5G fordi de nye mobiltelefonene drar nytte av flere frekvenser.

Helt nytt nett
– Vi moderniserer hele mobilnettet, også på 4G. Vi bygger rett og slett et helt nytt mobilnett. Ikke bare heves kvaliteten på tjenestene, nettet vårt blir også mer robust, noe som fører til en betydelig reduksjon i nettutfall, sier Amundsen.

Telenor er nå midt oppe i det største teknologiskiftet i selskapets historie. Selskapet klargjør ukentlig 50-60 basestasjoner i uka for den nye teknologien. Dette må til for å nå målet om å oppgradere hele mobilnettet som planlagt.

– Vi har nettopp lagt ned 3G-nettet, som ble åpnet i 2004. Dette frigjør kapasitet til 4G og 5G. Og disse mobilteknologiene er avgjørende for at vi kan fase ut det over 100 år gamle kobbernettet i løpet av et par år. Kundene som har kobberlinjer i dag vil bli overført til langt bedre og sikrere løsninger, forsikrer dekningsdirektøren.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse