Pressemeldinger

Mobilpuls: Her surfer vi mest i utlandet

Ti land står for over 80 prosent av nordmenns samlede datatrafikk på mobil i utlandet.
Alt-tekst

(Fornebu, 19. mai 2016) Ti land står for over 80 prosent av nordmenns samlede datatrafikk på mobil i utlandet.

I disse dager er mange nordmenn i full gang med å planlegge sommerferien, og mange reiser utenlands. Ifølge SSBs reiseundersøkelse var 3,7 millioner nordmenn på reiser i utlandet i fjor, mens tilsvarende tall for 2002 var 1,8 millioner. I samme periode har ikke bare reisevirksomheten økt, nordmenns mobilbruk har endret seg drastisk. 

Noen land peker seg ut som ekstra populære reisemål. Ny statistikk fra Telenor viser at 10 land står for 82 prosent av roaming-trafikken målt i dataforbruk.

Se topp ti-oversikten lenger ned 

Ni av disse er i EU. Som Telenor kunngjorde i slutten av april, vil nordmenn nå kunne ringe, surfe og sende meldinger uten ekstra kostnader i EU og EØS. Det eneste de trenger å gjøre, er å bytte til et av de nye Frihet-abonnementene. 

– Listen over de hyppigst besøkte reisedestinasjonene har ikke endret seg mye de siste årene, men vi forventer naturligvis at listen etter sommeren utelukkende vil domineres av EU-land nå som vi fjerner roaming-kostnadene, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon.

Trygghet verden rundt
På topp ti-listen er det kun USA som ikke er omfattet av det nye tilbudet. 

– Selv om USA ikke er med i den nye modellen, skal USA-reisende vite at de aldri betaler mer enn 29 kr per døgn for inntil 50 megabyte data (MB). Med 50 MB data kan du sjekke Facebook 125 ganger, eller lese 50 e-post. Dagspakken aktiveres automatisk når du bruker data, forteller Moen. 

Tiden der mobilbruken tok halve feriebudsjettet, er definitivt forbi. 

 ”Name

– I fjor innførte vi automatisk makspris i alle land. Denne mekanismen sikrer at kundene kan bruke mobilen trygt og forutsigbart også utenfor EU og EØS. Den hårreisende mobilregningen etter ferien i utlandet er historie, sier Moen. 

Få oversikt over prisene der du skal feriere

4G-fart i 62 land
Telenor har avtale om 4G roaming med mobiloperatører i en rekke land. Det innebærer at kundene kan surfe med 4G-hastighet på mobilen når de er på utenlandstur. I år har Telenor fått på plass avtaler med Chile, Marokko, Slovakia, Bulgaria, Jersey og Kypros. 

Telenor har nå 4G roaming-dekning i følgende 62 land: Aserbajdsjan, Belgia, Brasil, Bulgaria, Canada, Chile, Danmark, De amerikanske Jomfruøyer, De forente arabiske emirater, Estland, Filippinene, Finland, Frankrike, Hellas, Hongkong, Indonesia, Irland, Island, Israel, Italia, Japan, Jersey, Kenya, Kuwait, Kina, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malaysia, Marokko, Mexico, Montenegro, Nederland, New Zealand, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, USA, Østerrike.

Topp 10 reisedestinasjoner basert på datatrafikk

Nummer Land
1. Sverige
2. Spania
3. Storbritannia
4. Tyskland
5. Danmark
6. Italia
7. Frankrike
8. Hellas
9. USA
10. Nederland

Radikal prisendring
Roaming innebærer at en mobilkunde som reiser utenlands, er gjest i mobilnettet til andre mobiloperatører i landet hun eller han besøker. Mobiloperatøren man er kunde hos, betaler andre operatører for tillatelse for slik gjesting. 

Telenor har nettopp endret prisene på roaming, slik at Telenors kunder endelig kan ringe og sende meldinger så mye de vil samt bruke av den inkluderte datamengden i abonnementet sitt i alle EU- og EØS-land. Tilbudet omfatter både privat- og bedriftskunder. Privatkunder må bytte til et av de nye Frihet-abonnementene, mens bedriftskunder med abonnementet Fri+ med 4GB eller mer får roaming i EU/EØS inkludert. 

I tillegg til å lansere nye abonnement med bruk i EU/EØS inkludert, har Telenor også redusert prisen for å surfe i 14 land utenfor EU/EØS.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com