Pressemeldinger

​«Maskorama»-effekt i mobilnettet

«Maskorama»-finalen fikk publikum til å legge fra seg mobiltelefonen og følge med på den store skjermen. En innholdsrikt TV-høst har bidratt til om lag 30 prosent økning i helgetrafikken hos Telenor T-We siden september.
Vi ser at det måned for måned denne høsten er flere som ser på TV og det tilbringes mer tid foran TV-en, sier leder for Telenor T-We, Camilla Amundsen. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 15. desember 2020) «Maskorama»-finalen fikk publikum til å legge fra seg mobiltelefonen og følge med på den store skjermen. En innholdsrikt TV-høst har bidratt til om lag 30 prosent økning i helgetrafikken hos Telenor T-We siden september.

– Helt siden nedstengingen av Norge i mars har vanlig fjernsynstitting reetablert seg som et viktig sosialt samlingspunkt, og TV-seingen har hatt en sterk vekst. Vi ser at det måned for måned denne høsten er flere som ser på TV og det tilbringes mer tid foran TV-en, sier leder for Telenor T-We, Camilla Amundsen.

Spesielt sterk var veksten i november-helgene. Med gråvær, innstramminger i smitteverntiltak og godt innhold var det denne måneden 15 prosent økning i trafikken fra måneden før. Telenor ser økning både i antall husstander som skrur på skjermen og tid brukt foran TV-en.

– Denne høsten har TV-perlene kommet på rekke og rad. Det har vært masse norsk innhold som har samlet oss i en krevende periode. «Maskorama» ble prikken over i-en, og fikk oss til å legge vekk mobiltelefonen. Et varmende program der det i pandemiens ånd er mange masker involvert, sier Amundsen.

Dipp i databruk

I tillegg til «Maskorama» har både «Skal Vi Danse» og «Stjernekamp» utpekt seg med jevnt høye T-We-seertall denne høsten. «Maskorama» gir i tillegg NRKs TV-app et hopp i mobiltrafikken på lørdagskvelden. Under lørdagens finale var Telenor-mobilttrafikken til NRK sin TV-app eksempelvis 50 prosent høyere enn under regjeringens pressekonferanse 12. mars, og ca. 150 prosent høyere enn normalt.

Det var også en annen unormal aktivitet i Telenors mobilnett denne lørdagen. Midt i kvelds-underholdningen sank den totale databruken i mobilnettet.

– Det kan rett og slett se ut til at mange la fra seg mobiltelefonen og fulgte med på det som skjedde på TV-en i tidsrommet 20.15 til 21.20 denne lørdagen, sier Amundsen.

Variert underholdning

– T-We kundene kan også streame internasjonalt innhold fra HBO og Netflix. Likevel ser vi at det norske innholdet står sterkt, i tillegg til sport som bidrar til at mange samles foran den store skjermen. Sist helg dominerte håndballdamene både på banen og i TV-ruta, kun slått at «Maskorama». Jeg satser på at landslaget går helt til finalen og vinner både gullet og seerrekorden den 20. desember, sier Amundsen optimistisk.

Fakta:

Telenor T-We er Norges største leverandør av strømme- og TV-tjenester og har om lag 600 000 TV-kunder.

Tallene er hentet ut av Telenor T-We sin analyseavdeling desember 2020.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Amalie Knudsen, kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 926 66 262 eller pressetelefon 800 80 900, e-post: amalie.knudsen@telenor.com
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse