Pressemeldinger

Garanterer WiFi-dekning i hele hjemmet

Mange sliter med svake WiFi-signaler i hjemmet. Med Telenors nye WiFi-utstyr blir det full bredbåndsdekning i hele huset, og Telenor tar nå et betydelig steg for å garantere kundene Alltid WiFi hjemme.
Telenor lanserer i dag en ny WiFi-forsterker som er designet av Snøhetta. (Foto: Telenor)

(Fornebu, 28. mai 2019) Mange sliter med svake WiFi-signaler i hjemmet. Med Telenors nye WiFi-utstyr blir det full bredbåndsdekning i hele huset, og Telenor tar nå et betydelig steg for å garantere kundene Alltid WiFi hjemme.

Telenor kommer i dag med nyheten Alltid WiFi for å løfte kundenes bredbåndsopplevelse. Med Alltid WiFi tilbys kundene:

  • Nytt WiFi-utstyr med prisvinnende design, høy brukervennlighet og enkel installasjon
  • Hjelp fra WiFi-eksperter
  • Fornøydhetsgaranti

Som en del av det nye konseptet lanserer Telenor i dag en WiFi-forsterker, som sammen med den nye WiFi-ruteren ble tildelt den prestisjetunge designutmerkelsen Red Dot tidligere år.

– Noen opplever ustabilitet og dårlig trådløs dekning innenfor husets fire vegger. Med det nye WiFi-utstyret fra Telenor får man optimalisert signalet, og dermed et mer velfungerende hjemmenett i flere rom og etasjer i boligen, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor.

Kan veilede kunden
– Dette fungerer så bra at vi garanterer at kundene blir fornøyd med et stabilt internett i hele huset. Vi lanserer derfor også en fornøydhetsgaranti for kundene, sier Amundsen.

Med Alltid WiFi får kunder som leier den nye WiFi Ruteren også tilgang til hjelp på web og telefon fra WiFi-ekspertene, som har særskilt teknisk kompetanse og kan veilede kunden steg for steg.

– Det er mye som kan forstyrre WiFi-signalene hjemme. Telenor hjelper kunden å finne løsninger for å bedre WiFi-dekningen med enkle steg-for-steg veiledninger på våre websider. I tillegg kan kunden ringe våre WiFi-eksperter på telefon, forteller Amundsen.

En vanlig årsak til dårlig WiFi-dekning er feil plassering av den trådløse ruteren. Hver uke får Telenors kundeservice henvendelser som skyldes dette.

Forsterker kan hjelpe
– På samme måte som med alle andre trådløse signaler blir nemlig WiFi-signalene svakere desto lenger unna de er enheten kunden bruker. Murvegger, vannbåren varme, speil og andre hindringer tar bort enda mer av signalstyrken. Alt dette kan vi hjelpe kundene med: WiFi-ekspertene kan gi kunden råd om endringer som kan gjøres, eventuelt anbefale kunden å anskaffe en eller flere WiFi Forsterkere, forklarer Amundsen.

Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor. (Foto: Martin Fjellanger)

Amundsen anbefaler at ruteren står godt synlig på en hylle eller at den henger på veggen. Ikke heng den trådløse ruteren på murvegg eller i et skap.

– Får du dårlige signaler, forsøk å flytte den trådløse ruteren, en eller to meter kan være nok, råder Amundsen.

Reserveløsning på mobilen
Alle som har bredbånd fra Telenor har en Alltid På Nett-garanti. Garantien gjelder dersom det oppstår feil i bredbåndsnettet fram til hjemmet. Inntil Telenor får rettet feilen, får kunden og andre medlemmer i husstanden tildelt en datapakke på mobilen, dersom de har mobilabonnement hos Telenor.

– Heldigvis forekommer feil på bredbåndsnettet sjelden, men tilgang til internett er helt avgjørende for folks dagligliv. Med Alltid På Nett-garantien sørger vi for at kundene har en reserveløsning for nett-tilgang i tilfelle bredbåndsutfall i et område.

– De aller fleste av kundene våre klarer imidlertid ikke å skille mellom problemer med linjen inn til huset, og hva som er problemer med det trådløse nettet hjemme. Med Alltid På Nett-garantien og Alltid WiFi tar Telenor nå et større samlet ansvar for kundens opplevelse og bruk av bredbåndet i hjemmet, forteller Amundsen.

Både ruter og forsterker leies ut til kunden, noe som reduserer oppstartskostnadene for nye kunder, og sikrer at kunden til enhver tid har det nyeste og sist oppdaterte utstyret. Eksperthjelp og garanti er inkludert i leien.

– En leiemodell gir kunden mer fleksibilitet og valgfrihet, samtidig som vi i større grad kan hjelpe kunden når vi eier utstyret. Kunden står fritt til å leie det antall forsterkere tilpasset sine behov og ikke minst sin bolig, avslutter Amundsen.

Fakta om WiFi-utstyret

  • WiFi Ruter leveres med smart WiFi som automatisk velger det beste frekvensbåndet (2,4 og 5 GHz).
  • Alle trådløse enheter («klienter») og WiFi Ruter/WiFi Forsterker snakker sammen på optimale kanaler og frekvensbånd.
  • Priser: 39 kr/mnd. for WiFi Ruter og 29 kr/mnd. for WiFi Forsterker.

Les mer om Alltid WiFi på telenor.no

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: mli@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse