Pressemeldinger

Klart for tidenes 5G-opplevelse på Ullevaal

Når Norge møter Slovenia på Ullevaal torsdag kan publikum se frem til tidenes fart i mobilnettet. Et helt nytt 5G-anlegg gir publikum mange av opplevelsene de får via tv-skjermen. Telenors nye anlegg på nasjonalarenaen er enestående i sitt slag på europeiske idrettsanlegg.
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen og planlegger Muhammad  Hussein tester det nye mobilanlegget for 4G og 5G på Ullevaal stadion. Foto: Martin Fjellanger

(Ullevaal stadion, 9. juni 2022) Når Norge møter Slovenia på Ullevaal torsdag, kan publikum se fram til tidenes fart i mobilnettet. Et helt nytt 5G-anlegg gir publikum mange av opplevelsene de får via tv-skjermen. Telenors nye anlegg på nasjonalarenaen er enestående i sitt slag på europeiske idrettsanlegg.

Det er duket for en fartsfylt kveld på Ullevaal torsdag. Nå kan Fotballforbundet ønske velkommen til kamp der mobilnettet står i stil med det robuste landslaget. 5G-anlegget gir en enorm kapasitet for publikum både når landslaget spiller og når det er konserter på arenaen.

Unikt i sitt slag i Europa
– Vi har bygget et avansert anlegg som gir 4G- og 5G-dekning som er helt unik i sitt slag. Det er benyttet 26 spesialiserte antenner rundt stadion. Jeg målte 1, 8 Gigabit per sekund inne på arenaen. Dette gir kapasitet til å kunne håndtere trafikken på fullsatte tribuner både ved fotballkamper og konserter, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen når han stolt viser oss rundt på nasjonalarenaen.

– 5G-kapasiteten gjør det mulig å benytte telefonen til å strømme kampen samtidig som du ser den. Da kan du spole tilbake og se frisparket eller scoringen i reprise, noe Fotballforbundet ikke har tillatelse til å vise på sine storskjermer. Du får dermed det beste fra to verdener; Stemningen på tribunen og detaljene du opplever fra godstolen hjemme. Det finnes så vidt vi vet ingen tilsvarende løsninger på noen annen fotballstadion i Europa, opplyser Amundsen.

Den store testen for anlegget er kampene mot Slovenia torsdag og Sverige søndag, og når Kygo har konsert på arenaen 2. juli.

Telenor har hatt sponsorsamarbeid med Norges Fotballforbund i mer enn 25 år. Dette er litt av bakgrunnen for at Telenor valgte å ta denne millioninvesteringen på nasjonalarenaen.

Antennene peker både innover tribunene og ut mot gresset, og gir dermed dekning på tribunene og under konserter på matta. Foto: Martin Fjellanger.

– Et stort og viktig løft

Kommersiell direktør Runar Pahr-Andresen i Fotballforbundet sier de er opptatt av å skape så gode kundeopplevelser for supporterne som mulig på Ullevaal Stadion.

– 5G-utbyggingen Telenor har gjennomført er et stort og viktig løft for å gi supporterne en forbedret opplevelse på landskampene. De vil både kunne dele sine opplevelser på sosiale medier enklere, og kunne få oppdatert informasjon og innhold i forbindelse med kampene. Utbyggingen gjør at supporterne vil få en mye bedre dekning enn det har vært ved fullsatt Ullevaal tidligere.

5G er nøkkelen til full internettdekning

Telenor er landets største mobiloperatør med 8.350 basestasjoner. Samtlige av disse skal oppgraderes til 5G.

– Innen 5G-utbyggingen er ferdig første halvår 2024, forventer vi at antall basestasjoner har økt til ca. 9.000. Mobilnettet spiller en nøkkelrolle i å sikre nordmenn full internettdekning. Med trådløst bredbånd klargjort for 5G-nettet blir det mulig å få høyhastighetsinternett på steder der dette tidligere ikke har vært mulig. Vi har nå flere kunder som får levert bredbånd over mobilnettet enn over det gamle kobbernettet, forteller Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse