Pressemeldinger

Klar for rekordstor OL-trafikk

Telenor forventer rekordbruk av tv-strømming og mobildata når OL er i gang denne helgen. Norsk tv-tittere er storkonsumenter av sport, og mulighetene å se tv-sendingene fra andre skjermer enn den tradisjonelle tv-en har aldri vært bedre. Telenors nett er godt rustet til å håndtere trafikken.
Aksel Lund Svindal forventes å kjempe om edle medaljer i OL. De norske alpinistene er blant de store trekkplastrene for tv-publikummet under OL.

(Fornebu 8. februar 2018) Telenor forventer rekordbruk av tv-strømming og mobildata når OL er i gang denne helgen. Norsk tv-tittere er storkonsumenter av sport, og mulighetene å se tv-sendingene fra andre skjermer enn den tradisjonelle tv-en har aldri vært bedre. Telenors nett er godt rustet til å håndtere trafikken.

Det prestisjetunge rankingssystemet i internasjonal idrett, Greatest Sporting Nation, kåret nylig Norge til verdens fremste idrettsfolk i 2017. Nordmenn er likeledes storforbrukere av tv-sport.

Discovery har rettighetene til de olympiske vinterleker i PyeongChang 2018, og sender på TVNorge og Eurosport-kanalene.

Har bygget TV-kapasitet
TV-selskapet forventer at svært mange kunder vil se sendingene fra pc eller mobil ettersom mange av øvelsene går på morgenen og i arbeidstiden.

Telenor kjenner på kundenes forventninger til å kunne se tv hvor de enn befinner seg, og er trygge på at de kan tilby god kapasitet for strømming.

– Vi har bygget sterk kapasitet i mobil- og bredbåndsnettet, og kan love folk gode tv-opplevelser enten de ser OL fra tv-en eller mobilen, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Det siste året har Telenor investert over fire milliarder kroner for å bedre nettopplevelsen. Bredbåndsnettet er rustet opp med 12.500 km fiber, som gir bedre kapasitet for tv-titting. Dessuten er 4G-nettet kraftig oppgradert og de fleste basestasjonene har nå 4G.

På sin dekningstur landet rundt i fjor høst målte dekningsdirektør Bjørn Amundsen en gjennomsnittshastighet på 61,9 mbit, en kapasitet som gir svært gode muligheter for tv via mobile enheter.

Utfordrende TV-tider
TV-sjef Birgit Bjørnsen i Telenor forteller om en gryende OL-feber blant kundene.

Birgit Bjørnsen leder tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor, og kan melde om sterk OL-interesse blant kundene. Foto: Maritn Fjellanger

– Det blir garantert en fantastisk seerbegivenhet. For mange av oss er det en utfordring at lekene foregår i Pyeongchang i Sør-Korea - som ligger åtte timer foran oss i tid. En god del av øvelsene vil dermed foregå mens vi er på jobb. Enkelte avvikles også på nattestid.

Bjørnsen oppfordrer alle kundene til å laste ned tv-appen T-We.

– Med T-We-appen for nettbrett og mobil trenger du ikke å gå glipp av noe. OL i Sør-Korea betyr tv-sendinger nattestid, morgen og formiddag. De fleste øvelsene pågår når folk vanligvis sover eller er på arbeid. Telenor tar høyde for at folk stiller klokka etter konkurransene, og at det blir rekordstor trafikk i nettene når OL pågår.

T-We satte ny rekord i januar med 3,8 millioner avspillinger på dekoder. Avspillinger på appen på mobil og brett kommer i tillegg. Trolig står rekorden for fall nå i OL-måneden. 

Min video-appen er også et nyttig verktøy for deg som ønsker å planlegge tv-opplevelsene. På den kan du også legge inn varsel i forkant av sendingene.

Prøvestein for sponsorene
OL er også en prøvesten på hvordan bruken av sponsorkroner fungerer. Tradisjonelt er bruken av logo ett av sponsorenes virkemiddel for oppmerksomhet. Ettersom OL er logofritt, bortsett fra organisasjonens og en del hovedsponsorer, er det helt andre virkemidler som må til for å nå frem med et sponsorat av OL-utøvere.

Telenor har satset på langsiktig oppbygging av kjennskap til sin sponsorater. Siden 2005 har Telenor sponset alpinlandslaget. På denne tiden har de bygget forbindelsen mellom selskapets varemerke og alpinistene – fart og dekning. Da Aksel Lund Svindal smeltet ned sitt første VM-gull, som han tok i svenske Åre i 2007, slik at et lite fnugg av den kan settes på hvert eneste SIM-kort fra Telenor, var dette et ledd i kampanjen for å sikre barn og unge mulighetene han har fått i oppveksten. De fleste har fått med seg at Aksel Lund Svindal samarbeider med Telenor.

– Det er slik vi ønsker å fremstå, forteller sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor, og utdyper:

Vi bruker sponsoratet med alpinistene til å fortelle historien om hva vi står for som selskap. Vi lever av fornøyde kunder, og de skal få del i alpinistenes fremganger. Derfor kjører vi også under OL kampanjen «Vinner Norge, vinner du». For hver medalje de norske damene eller herrene tar, gir vi bort en GB datamengde til alle kundene. Slik ønsker vi å bygge en forbindelse mellom pengene vi bruker på spons og kundene våre. Vi deler med glede ut ekstra datamengde, sier Svendsen.

Fakta:

Min video Min Video hjelper deg å navigere i jungelen av filmer, serier, tv-underholdning og snutter – basert på dine preferanser, hvilke kanaler og strømmetjenester du har. En moderne versjon av tv-guiden, med mulighet for å sette på varsling når ditt yndlingsprogram kommer på tv.

T-We Som tv-kunde hos Telenor har du tilgang til TV- og strømmetjenesten T-We. Du kan strømme underholdning akkurat når og hvor det passer deg - på tv, mobil eller nettbrett - hjemme eller på farten. Se TV eller filmer du har gått glipp av i innholdsrike arkiver.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, pressekontakt i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: magnus.isaksen-line@telenor.com

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse