Pressemeldinger

Høstferie? Sjekk netthastigheten der du er

Høstferien står for døren. Denne og neste uke drar mange på hytta eller besøker venner og familie rundt om i landet. Felles for de fleste er at de skal på nett der de vanligvis ikke ferdes. Vi gir råd om dekning og om hvor mye som skal til for at familien skal få en god nettopplevelse.
Kundene etterspør god dekning også når de ferdes i fjellet. Her fra Vatnahalsen i Sogn og Fjordane. Foto: Peer Dahl

(Fornebu, 2. oktober 2019) Høstferien står for døren. Denne og neste uke drar mange på hytta eller besøker venner og familie rundt om i landet. Felles for de fleste er at de skal på nett der de vanligvis ikke ferdes. Vi gir råd om dekning og om hvor mye som skal til for at familien skal få en god nettopplevelse. 

Høstferien er et pust i bakken i en hektisk hverdag. Vi trekker ut til hytteplasser, reiser rundt i landet eller er turister i egen by. Felles for de fleste av oss er at vi tar mobilvanene våre med oss dit vi reiser.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor er i disse dager på turne Norge rundt for 25. gang for å sjekke fart og kvalitet i mobilnettet. Hans erfaring er at kundene etterspør dekning der de ferdes, også i høstferien.

– Generelt vil jeg si at 4-5 Mbit/s skal være tilstrekkelig for at familien skal kunne strømme og lese nettaviser. Når jeg kjører landet rundt måler jeg en snitthastighet på 70 mbit/s, og da skal folk flest ha god dekning, sier Amundsen. Men det er selvsagt områder der dekningen ikke er like god. Da er Amundsens råd å anskaffe en router, siden denne også fungerer som en forsterker av mobilsignalene.


Dekningsdirektør, Bjørn Amundsen gir gode råd om mobildekning i høstferien Foto: Martin Fjellanger.

Verdens raskeste mobilnett i lomma

Som Telenor-kunde har du verdens raskeste nett i lomma. Dette gir deg mulighet til å streame og surfe uansett hvor du er. Med Speedtest fra Ookla kan du sjekke hvor fort du surfer der du er.

Jo raskere, desto bedre

Med hastighetsappen Ookla Speedtest kan du enkelt sjekke nedlastningshastighet, opplastingshastighet og såkalt «ping».

Det mest interessante for folk flest, er nok å sjekke nedlastningshastigheten. Jo raskere nett, desto bedre blir kvaliteten når du deler innhold, surfer eller strømmer filmer og serier.

Sjekk hvor raskt du surfer

Med Ookla Speedtest måler du enkelt netthastigheten din. Last ned appen på din telefon, og mål i vei.

Dette er Speedtest fra Ookla

  • Speedtest fra Ookla er en av verdens mest brukte apper til å måle hastigheter for ulike mobilnett og fastnett
  • Bare i Norge foretas det over 50.000 målinger med mobilen per måned med denne appen
  • Opplevd hastighet varierer også etter kapasitet og andre forhold

Les mer om målingene i Speedtest fra Ookla

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse