Pressemeldinger

Hit reiser vi i sommer

Halvparten av de spurte sier de planlegger å tilbringe sommerferien hjemme hos seg selv, viser en ny spørreundersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Telenor. Nordmenns ferievaner i år kan påvirke mobilbruken. Forbruk av mobildata øker i snitt med 65 prosent i juli, ifølge tall fra Telenors mobilnett.
Ifølge en ny spørreundersøkelse fra Telenor, vil mange tilbringe sommerferien hjemme.

(Fornebu, 6. juli 2020) Halvparten av de spurte sier de planlegger å tilbringe sommerferien hjemme hos seg selv, viser en ny spørreundersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Telenor. Nordmenns ferievaner i år kan påvirke mobilbruken. Forbruk av mobildata øker i snitt med 65 prosent i juli, ifølge tall fra Telenors mobilnett.

I disse tider pleier som regel spente nordmenn å pakke kofferten og vende nesen mot varmere strøk. Slik blir det ikke i år. Til tross for at myndighetene har lempet på restriksjonene og grensene gradvis åpnes, planlegger de fleste å holde seg hjemme der de bor.

Ifølge Kantars undersøkelse sier halvparten at de planlegger å være hjemme, 39 prosent skal på hyttetur og 27 prosent har planer om å begi seg ut på biltur. To av tre sier at de planlegger mer enn én ferieform. Flere vil altså kombinere ferieaktivitetene.

– Når de fleste holder seg innenfor landets grenser, vil nok de fleste bruke mobilen som vanlig. Samtidig er det god mulighet for at sommer og sol fører til økt mobilbruk, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Halvparten sier de planlegger å tilbringe sommerferien hjemme hos seg selv, ifølge en spørreundersøkelse Kantar har gjennomført på vegne av Telenor.

Mobildata øker dramatisk om sommeren

Ifølge Kantars undersøkelse, sier 46 prosent at de forventer økt forbruk av mobildata denne sommeren. Tall fra Telenors mobilnett bekrefter dette. De siste tre årene har forbruk av mobildata i juli økt i snitt med 65 prosent sammenlignet med normale måneder.

– Nå som de fleste av oss holder seg innenfor Norges grenser, regner vi med at flere ikke vil være like påpasselige med bruken av mobildata som når de ferierer i utlandet. Mobilen vår er med oss overalt, og vi ønsker dekning uansett hvor vi er, sier Brown og legger til:

– Enten du surfer over mobilnettet fra hytta, båten eller campingturen, er Telenors mobilnett tilgjengelig de aller fleste steder i landet. Men det kan det også være lurt å tenke over om du har riktig abonnement til den økte sommerbruken, sier Brown.

46 prosent sier at de forventer økt forbruk av mobildata denne sommeren. Da kan det være tenke over om du har riktig abonnement, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge. Foto: Martin Fjellanger.

Tenk over mobilbruken

Når dataforbruket øker såpass mye om sommeren, vil det lønne seg å være påpasselig med hvilke mobilabonnement du bruker. I tillegg kan det være lurt å vurdere Data-SIM.

– Uavhengig om du bruker lite eller mye mobildata, det viktigste er at du har et mobilabonnement som passer din bruk. Telenor lanserte eksempelvis Next i juni, hvor hastigheten, ikke databruken avgjør prisen. Dersom barna har stort underholdningsbehov, kan du også vurdere Data-SIM. Da kan det streames fra nettbrettet i teltet, baksetet eller på hytta, sier Brown

Telenors dekningsdirektør forteller at mobilnettet er godt rustet for å håndtere den økte sommerbruken.

- Vi har et robust og sterkt nettverk, og økt mobilbruk i sommerferien er som forventet. Det kan selvsagt skje at det oppstår treghet dersom mange bruker mobilnettet samtidig på samme sted, men vi har mer enn god nok kapasitet i nettet. Vi har basestasjoner landet rundt og er godt dimensjonert for økt sommerbruk, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Telenors spørreundersøkelse

  • Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på vegne av Telenor.
  • Funnene i undersøkelsen er basert på intervju med 1048 respondenter.
  • Resultatene kan ansees som representative for den norske befolkningen over 15 år.
  • Feltarbeidsperiode: 8-15 mai 2020.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Telenors pressetelefon: 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse