Pressemeldinger

Girl in Red tildeles Telenors kulturpris

Marie Ulvens kometkarriere har ført henne og musikken inn på verdens hitlister og ut til et enormt publikum. Nå mottar den unge artisten, kjent under navnet Girl in Red, Telenors kulturpris for sin kunstneriske særegenhet og tydelige budskap om grenseløs kjærlighet.
Marie Ulven, kjent under navnet Girl in Red, tildeles Telenors kulturpris for 2022.

(Fornebu, 8. september 2022) Marie Ulvens kometkarriere har ført henne og musikken inn på verdens hitlister og ut til et enormt publikum. Nå mottar den unge artisten, kjent under navnet Girl in Red, Telenors kulturpris for sin kunstneriske særegenhet og tydelige budskap om grenseløs kjærlighet.

– Det er veldig stas å få annerkjennelse av dyktige mennesker jeg selv opplever har skapt noe av kunstnerisk verdi. Jeg skal fortsette å styre på som alltid og forhåpentligvis får jeg gjøre det i mange år fremover. Tusen takk til Telenor og juryen for prisen og takk til alle venner og kollegaer som er med på reisen, sier Marie Ulven.

Prisvinneren, som på rekordfart har tatt steget fra barndomsrommet i Horten til å bli en verdensstjerne, hylles av juryen for sitt musikalske uttrykk og unike kommunikasjonsevner.

– Girl in Reds musikk har en sterk signatur som er lett gjenkjennelige og samtidig treffer bredt. Hun fletter sammen en direkte formidlingsstil med klassisk gode popmelodier som sammen blir kraftfullt. Den umiddelbare responsen fra fans verden over mener vi vitner om at hennes musikk bærer et budskap og en form som er grenseløs, hvilket er i kjernen av hva Telenors kulturpris skal hedre, sier Martin Eia-Revheim, leder av juryen for Telenors kulturpris.

Speiler visjonen

Telenors kulturpris – Grenseløs kommunikasjon, har siden 1995 hedret skandinaviske artister og institusjoner som utmerker seg innen musikk, film, litteratur, visuell kunst eller scenekunst. Den årlige prisen på 500.000 kroner tildeles både etablerte kunstnere og nyere talenter. Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, sier årets vinner både imponerer og inspirerer.

– Vi gratulerer Girl in Red med tildelingen av Telenors kulturpris 2022. Årets vinner formidler sitt budskap gjennom musikk som bryter grenser og binder folk sammen på tvers av land og kulturer. Slikt sett reflekterer hun Telenors visjon om å knytte folk sammen på en glitrende måte. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med juryens valg av prismottaker, uttaler Brekke.

Unik formidlingsevne

Girl in Red slo for alvor igjennom i 2018 med låta «I wanna be your girlfriend». Påfølgende år ble hun kåret til årets Urørt og nominert til både Spellemannsprisen og P3 Gull. I 2021 ga hun ut sitt første studioalbum, «If I Could Make It Go Quiet», som blant annet gikk inn på Billboard 200-listen og førte Girl in Red inn på listen over Spotifys 500 mest strømmede artister på verdensbasis. For albumet ble hun også nominert i syv Spellemannspris-kategorier, hvilket er nominasjonsrekord. Hun mottok prisene for årets spellemann, årets utgivelse og årets låtskriver.

Juryen for Telenors kulturpris legger i sin begrunnelse vekt på Girl in Reds evne til å formidle et tydelig budskap gjennom særegen musikk i kombinasjon med et energisk uttrykk. I tillegg omtaler de hennes kommunikasjonsstil som helt unik.

– Hennes måte å kommunisere med sine fans verden over er enestående. De fleste artister har en enorm barriere mellom det artistiske liv og det private, men Girl in Red utfordrer dette skillet gjennom sin åpne, ærlige fremtoning og direkte kommunikasjon med fans ved bruk av kommunikasjonsteknologi. Hennes uttrykk oppleves samtidig som forfriskende i en artistverden som er veldig striglet og oppstilt, og hun er i løpet av enormt kort tid blitt et viktig ansikt og stemme for veldig mange, forteller Eia-Revheim.

Juryens medlemmer

Kulturprisens jury for 2022 har bestått av Martin Eia-Revheim, juryleder og prosjektleder i Sparebankstiftelsen DNB; Lars Saabye Christensen, forfatter; Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett; Henrik Mestad, skuespiller; Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef i Oslo World; og Randi Enebakk Due i Telenor Group Event & Expo.

Om prisen

Telenors kulturpris – Grenseløs kommunikasjon er et sentralt element i Telenors kulturprogram. Programmet tar sikte på å samle kunstnere fra ulike sjangere og kulturer samt fremheve spennende kulturuttrykk som bidrar til å skape mangfold, engasjement og unike møteplasser.

Du kan lese mer om Telenors kulturprogram og tidligere vinnere av Telenors kulturpris på Telenor.com.

Kontakt:

Martin Eia-Revheim, leder av juryen for Telenors kulturpris, 480 10 990, martin.revheim@sparebankstiftelsen.no

Stian Kristoffer Sande, kommunikasjonsrådgiver Telenor Group, 975 39 221, stian-kristoffer.sande@telenor.com