Pressemeldinger

Bredbåndsbarometeret: Gaming vokser – Telenor inngår partnerskap med The Gathering

Telenor Norge og datatreffet The Gathering (TG) har inngått avtale om leveranse av internettsamband for TG-arrangement i Vikingskipet på Hamar. Samtidig registrerer Telenor at online-spilling er blant de økende trafikk-driverne i Telenors bredbåndsnett.
Alt-tekst

(Fornebu, 16. desember 2015) Telenor Norge og datatreffet The Gathering (TG) har inngått avtale om leveranse av internettsamband for TG-arrangement i Vikingskipet på Hamar. Samtidig registrerer Telenor at online-spilling er blant de økende trafikk-driverne i bredbåndsnettet.

Telenor Norge skal levere tilgangen til internett på The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Avtalen er for arrangementene i 2016 og 2017 med mulighet for forlengelse i tre nye år. For å sikre høy oppetid blir det lagt to separate par fiberkabler fra Vikingskipet som tilknyttes Telenors internett-node i Hamar telesentral. Kapasiteten vil være på 40 Gbit/s, som til sammenligning dekker internettforbruket til en middels norsk storby.

Arrangøren vil ha tilgang til Telenors kundeservice hele døgnet for å sikre driften under arrangementet. 

– Telenor er en stor og trygg aktør som vi anser som enestående i det norske markedet og som kan hjelpe oss med utfordringer vi ikke har klart å løse tidligere. Det er viktig for oss med høy oppetid og lave responstider, og her er Telenor i en særklasse. Vi er glade og stolte for at Telenor ønsker å være med på laget vårt, sier Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for The Gathering.

Løfter spillopplevelsen
For den som spiller på nett er det ikke bare kapasitet på bredbåndet som er avgjørende for opplevelsen av spillet, men også hvor hurtig data transporteres til og fra de store internasjonale spillserverne mens spillet pågår. En marginal forskjell i forsinkelse kan bety vinn eller forsvinn. Telenor har derfor en egen internasjonal internett-infrastruktur for å hente inn global trafikk til Norge. Dette er såkalt samtrafikk (peering) som gjør at trafikken går rett inn i Telenors nett fra et utenlandsk internett-nettverk. Peering er med på å løfte spillopplevelsen.

– Telenor har i lang tid jobbet tett mot spillaktørene. Gaming har en voldsom interesse, spilling over nett trekker et stort publikum og har en langt mer folkelig appell enn før. Dataspill er ikke lenger en undergrunnsaktivitet og må tas på alvor av oss som bredbåndsleverandør. Derfor inngår vi dette partnerskapet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

– Telenor er Norges desidert største aktør innenfor kommunikasjonstjenester og har en infrastruktur få her til lands kan konkurrere med. Telenor har også peeringavtaler med mange av våre viktigste tjenester som vil gi oss et bedre utgangspunkt for de prioriterte tjenestene på TG, sier Blakstad.

Gamernes hjemmebane
Deltakerne på TG er ofte innovatørene i utviklingen av telekombransjen. De er en viktig målgruppe Telenor ikke lenger når med tradisjonell markedsføring gjennom TV og digitale bannerannonser.

– De ser ikke på TV og har aktivert annonseblokkering og tilsvarende, og det er derfor viktig å treffe målgruppen på deres hjemmebane, forteller Svendsen.

Publikumssport
I tillegg til selve spillingen, er det også en annen tjeneste knyttet til online spill som driver opp bredbåndstrafikken. Twitch sender online-spilling direkte og står for fire prosent av den totale trafikken i Telenors bredbåndsnett.

– Twitch har hatt kraftig vekst de siste årene – mye på grunn av fremveksten av profesjonelle spillere og e-sport. Online-spilling har blitt en fullverdig publikumssport, sier Svendsen.

Fakta
• The Gathering (TG) er et av verdens største og eldste dataparty, og verdens største under ett tak.
• TG har vært arrangert hvert eneste år siden 1992 og har holdt til i Vikingskipet siden 1996.
• I påsken 2016 vil over 5600 deltakere og 400 funksjonærer strømme til Vikingskipet.
• Deltakerne kommer først og fremst fra Norge og de andre nordiske landene, men det kommer også deltakere fra resten av verden. Snittalderen er rundt 18 år. 20 prosent av deltakerne er jenter.
• Det er to store konkurransekategorier deltakerne kan delta i: E-Sport og Creative.

Les mer om The Gathering

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef i Telenor. Tlf: 909 43 215
Peter Blakstad, teknisk ansvarlig i The Gathering. Tlf: 924 72 363