Pressemeldinger

«Game of Thrones» løftet trafikken

Trafikken inn til Telenors nett fra innholdsdistributøren som HBO bruker i det norske markedet, var cirka 40 prosent høyere mandag kveld målt mot samme tid på lørdag og 20 prosent mer enn på søndag.
Godt innhold er en sterk trafikkdriver, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge.

(Fornebu, 30. august 2017) Trafikken inn til Telenors nett fra innholdsdistributøren som HBO bruker i det norske markedet, var cirka 40 prosent høyere mandag kveld målt mot samme tid på lørdag og 20 prosent mer enn på søndag.

Det viser trafikktall fra Telenors bredbåndsnett. Trafikkøkningen inntraff da mange så siste episode av sesong 7 i serien «Game of Thrones».

– Vi kjenner «Game of Thrones» som en veldig populær serie som har blitt en stor snakkis i Norge. Derfor er det ikke uventet at trafikken steg til nye høyder under sesongavslutningen, sier Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.

I løpet av en vanlig uke observerer Telenor mest trafikk på strømmetjenester på søndager rundt kl. 21-22. Det er beste sendetid blant nordmenn for å se film og serier hos innholdstjenester som Netflix, HBO og TV 2 Sumo.

– Godt innhold er en sterk trafikkdriver i Telenors landsdekkende bredbåndsnett og blir stadig viktigere for å vinne kampen om seernes gunst. «Game of Thrones» har over tid fått godt fotfeste blant norske seere, og regnes av mange som flaggskipet til HBO, sier Bjørnsen.

Telenor registrerer også en betydelig trafikkøkning på Canal Digital Kabels TV-løsning T-We.

– Hver eneste mandag siden sesong 7 ble sluppet registrerer vi opptil en dobling i antall seere på C More i T-We-appen sett mot en vanlig dag. Dette gjelder både på mobil og nettbrett, sier Bjørnsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, pressekontakt i Telenor Norge
Tlf: 415 00 632, e-post: magnus.isaksen-line@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse