Pressemeldinger

​Fotballen ruller digitalt

Koronakrisen har ført fotballspillet fra grønt gress til dataskjermer landet rundt. 128 lag med totalt 990 spillere kjemper om NM-tittelen i Fotballforbundets nye e-fotballcup. Telenors nett har merkbart økt treff som følge av den voksende digitale aktiviteten etter 4000 kamper første uka.
128 lag med totalt 990 spillere kjemper om NM-tittelen i Fotballforbundets nye e-fotballcup.

(Fornebu, 24. april 2020) Koronakrisen har ført fotballspillet fra grønt gress til dataskjermer landet rundt. 128 lag med totalt 990 spillere kjemper om NM-tittelen i Fotballforbundets nye e-fotballcup. Telenors nett har merkbart økt treff som følge av den voksende digitale aktiviteten etter 4000 kamper første uka.

Det spilles ikke fysisk fotball for øyeblikket, men e-fotballen ruller over norske PC-skjermer. Sist uke gikk første runde i NM i FIFIA Pro Clubs, Fotballforbundets nye e-fotballturnering. 128 lag med totalt 990 spillere fra hele landet kjemper om NM-tittelen. Det ble spilt over 4000 FIFA-kamper den første uka.

Mesterskapet spilles over tre faser:

Fase 1: 15. og 22. april.

Fase 2: 28. og 29. april.

Fase 3: 6. og 13. mai.Nedstenging av den aktive fotballen har ført til en oppblomstring av gamingversjonen.

Stort behov for underholdning

Mats Theie Bretvik, leder for E-sport og gaming i Norges Fotballforbund forteller at forbundet de siste ukene har sett en stor økning i antall involverte spillere. Det er nå venteliste for spillere som vil være med i NM i Pro Clubs.

– Det vitner om et stort behov for underholdning, og ikke minst å faktisk konsumere fotball. Det er gledelig for utviklingen av norsk eFotball, og jeg håper vi kan utnytte den positive trenden i tiden som kommer. NM i Pro Clubs har bevist at denne modusen tiltrekker seg en bredere målgruppe. Man trenger ikke å være ekstremt god individuelt, men god sammen som et lag. Det er tydelig at det er mange vennegjenger der ute som har gått sammen og meldt seg på. Det er morsomt, sier Bretvik.

Nettet tåler gaming

For å ha en optimal spilleglede virtuelt, er spillerne avhengig av et stabilt og raskt telenett. Telenor har tidligere testet gaming via nettet, og det fungerte glimrende.

– For å prestere på høyt nivå må spillopplevelsen være problemfri. 4G-nettet til Telenor tåler ekstreme prøvelser som online gaming, sier Ric Brown, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge.

Sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor Norge er veldig begeistra over at E-sport ser ut til å bli en breddeidrett.

– Det er svært gledelig å se at E-sporten og interessen bare vokser og vokser. Vi i Telenor ønsker at vårt samarbeid med Fotballforbundet skal omfatte både bredde- og toppidretten. Derfor varmer det at vi nå i økende grad også får med bredden i E-sporten og ikke kun spesialistene.

Twitch: www.twitch.tv/eFotball_Norge

YouTube: www.youtube.com/eFotballNorge

Fakta:

E-sport, eller elektronisk sport, er elektronisk konkurransespilling som foregår på et visst profesjonelt nivå. Utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike spill på datamaskin, eller spillkonsoller, og ofte i turneringen som belønner de sterkeste utøverne med pengepremier.

Denne sporten har vokst utrolig mye de siste årene, og har blitt populært å følge med på gjennom kanaler som for eksempel Twitch og YouTube. Store turneringer sendes gjerne live på disse sidene, og følges av flere millioner seere fra hele verden.

FIFA 20 Pro Clubs er en spillmodus der man deltar lagvis og kontrollerer en spiller hver. Hvert lag kan bestå av minimum fem, og maksimum 11 spillere.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roald Orheim, informasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 957 74 993, e-post: roald.orheim@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse