Pressemeldinger

Foreldre spiller lite med barna

Spilling på mobil, PC eller TV er en av norske barns største hobbyer. Syv av ti foreldre tror det er kan være usunt for barna, samtidig sier en fjerdedel at de har kjøpt eller vurderer å kjøpe spill i julegave til barna sine.
Syv av ti foreldre mener spilling på mobil eller pc er usunt for barna, viser en ny undersøkelse for Telenor.

(Fornebu, 20. desember 2017) Spilling på mobil, PC eller TV er en av norske barns største hobbyer.Syv av ti foreldre tror det er kan være usunt for barna, samtidig sier en fjerdedel at de har kjøpt eller vurderer å kjøpe spill i julegave til barna sine.

En helt fersk undersøkelse TNS Kantar har gjennomført på vegne av Telenor Norge, tar temperaturen på hvordan norske foreldre forholder seg til en av barnas største hobbyer, nemlig gaming.

– Barn i Norge bruker mye av sin fritid på mobil, PC-. eller TV-spill, mens «gaming» er godt på vei til å bli en stueren idrett. Denne undersøkelsen viser at mange foreldre ikke følger med på barnas nye hobbyer, sier Torild Lid Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge.
Mer enn syv av ti foreldre vi har spurt sier de sjeldent eller aldri spiller sammen med barna, og det er også like mange som er redd for at spillingen kan være usunt for barna.

– Foreldrene er redde, mens barna elsker å spille. Her er det et gap som kan skape store misforståelser og usikkerhet hjemme, sier Uribarri.

-  Denne undersøkelsen viser at mange foreldre ikke følger med på barnas nye hobbyer, sier Torild Lid Uribarri, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge.

Spill under treet
Hun er initiativtaker til Foreldreskolen.no. Det er en nettskole og et samfunnsansvarsprogram til alle foreldre, lærere og andre som trenger gode råd for å forstå, takle og henge med i barnas nettliv.

– Spill er en av de mange harde pakkene som vil ligge under juletreet i det ganske land, og vi vil benytte anledningen til å oppfordre flere foreldre til å involvere seg aktivt i en hobby som er viktig i mange barns liv.

En av fire foreldre svarer at de har kjøpt eller vurderer å kjøpe spill til barna sine.

– Jeg vil oppfordre foreldre til å bruke litt av julen til å spille med barna. Det vil gjøre det lettere for dere å snakke om gaming, det blir enklere å bli enige om et sett regler hjemme, men det viktigste er at det gjør dere bedre i stand til å sette sunne grenser sammen med barna. Det kan jo også være at dere faktisk kan ha det litt gøy med å være #gamermammer og –pappaer, sier Uribarri.

I høst var det tredje gangen Telenor lanserte pensum til Foreldreskolen.no. Nytt i høstens pensum var at lærerne var noen av landets sterkeste eksperter innen sine felt. Fagpersoner fra Kripos, UNICEF, Barneombudet, Universitetet i Bergen og Helsesista ga sine beste råd til foreldre om omdiskuterte temaer som spredning av nakenbilder, mobbing, personvern og gaming.

Om undersøkelsen:
Fakta om undersøkelsen: TNS Kantar har gjennomført undersøkelsen på vegne av Telenor Norge og Den digitale foreldreskolen (Foreldreskolen.no). Undersøkelsen er helt fersk (avsluttet 14. desember) og har blitt besvart av 845 foreldre med hjemmeboende barn og er landsrepresentativ for denne befolkningsgruppen.

  • Mer enn syv av ti svarer at de sjeldent eller aldri spiller verken mobil, PC eller TV-spill med barna sine.
  • En av fire svarer at de har kjøpt eller vurderer å kjøpe spill til barna sine.
  • Syv av ti foreldre tror TV- PC eller mobilspill kan være usunt for barna.
  • Den aller største årsaken foreldrene oppgir at de ikke så spiller med barna fordi de ikke er interessert i det. Kun 11 prosent sier at barna ikke vil spille med de. Det står med andre ord ikke på barna.

Topp 5 årsaker:

  • Er ikke interessert i det 38 %
  • Har aldri spilt noe særlig selv 18 %
  • Barnet mitt vil ikke spille med meg 11 %
  • Tror det er usunt 8 %
  • Har ikke tid 6 %

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Caroline Lunde, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 971 55 855, e-post: caroline.lunde@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse