Pressemeldinger

​Folketomme gater – full aktivitet på nett

Korona-utbruddet preget 17. mai i år. Det var betydelig færre folk i gatene i de større byene, men trafikken i mobilnettet lå på et høyt nivå. Og aldri tidligere har folk sendt flere bildemeldinger på nasjonaldagen enn i år, viser tall fra Telenor.
Mens paradegaten Karl Johan var synlig tynnere befolket enn normalt 17. mai, var det full aktivitet på nettet. Foto: Martin Fjellanger.

(Fornebu 19. mai, 2020) Korona-utbruddet preget 17. mai i år. Det var betydelig færre folk i gatene i de større byene, men trafikken i mobilnettet lå på et høyt nivå. Og aldri tidligere har folk sendt flere bildemeldinger på nasjonaldagen enn i år, viser tall fra Telenor.

Tall fra Telenor viser at nordmenn holdt seg langt mer i ro på 17. mai enn tidligere. I Norge som helhet var mobiliteten på nasjonaldagen fortsatt relativt lav, og lå på 26 prosent under normalnivået. Trafikken var lavest i hovedstaden, ned hele 63 prosent fra normalen.

Også i de største byene var mobiliteten langt lavere enn vanlig. I Bergen var trafikken 50 prosent under, i Trondheim var den 54 prosent lavere, og i Stavanger var trafikken på 48 prosent under normalnivå.

Eidsvoll har en spesiell plass i landets og grunnlovens historie, og der opplevde de en 15 prosent økning i trafikk 17. mai.

Her er tallene på mobilitet i de største byene:

Mobilitet 17 mai 2020 sammenliknet med normalnivåer*
Oslo 37%
Bergen 50%
Trondheim 46 %
Stavanger 52 %
Tromsø 57 %
Drammen 61 %
Bodø 53 %
Eidsvoll 115 %
Kristiansand 49 %
Fredrikstad 110 %
NORGE 74%
(*målt 17/2/2020)

17. mai i år utmerket seg som nasjonaldagen da færre folk gikk til byen, men søkte i stedet til sosiale medier og bildemeldinger for å holde kontakt med familie og venner. Foto Martin Fjellanger.

Trafikktopp under nasjonalsangen

Datatrafikken på nasjonaldagen hadde en markert topp klokken 13.00 da hele Norge sang nasjonalsangen. Snapchat var en viktig bidragsyter til denne toppen da «alle» skulle forevige allsang fra balkongene.

Rekordmange bildemeldinger

Folk sendte bildemeldinger som aldri før 17. mai. Totalt gikk drøyt 1,3 millioner meldinger gjennom Telenors nett denne dagen. På en normaldag ligger tallet på en halv million. Det ble samme dag sendt 10,8 millioner tekstmeldinger.

Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge, er svært fornøyd med trafikkavviklingen i nettet.

– 17. mai er hele Norges festdag. Og tallene viser en imponerende nettaktivitet på en dag folk normalt fyller gater og torg. Da er det godt å se at folk kan holde kontakten med familie og venner på telefon og nett. Vi har et stabilt og raskt nett med god kapasitet, og det håndterte den økte trafikken uten problemer.

For ytterligere informasjon:

Fredrik Tangeraas, kommunikasjonssjef Telenor, telefon +47 92 46 46 99, e-post: fredrik.tangeraas@telenor.com

eller kontakt oss på pressetlf. på 800 80 900; Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse