Pressemeldinger

Ericsson og Telenor trapper opp 5G-innovasjonen i Norge

Ericsson og Telenor inngår et partnerskap for å gi 5G-innovasjonen i Norge et stort løft. Gjennom et Joint Innovation Cooperation skal de to selskapene satse tungt på ren 5G-innovasjon.
Stian Solberg, teknologidirektør for Ericsson i Norge og Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge lover 5G-nett som vil drive digitaliseringen i Norge.

(Fornebu, 14. juni 2021) Ericsson og Telenor inngår et partnerskap for å gi 5G-innovasjonen i Norge et stort løft. Gjennom et Joint Innovation Cooperation skal de to selskapene satse tungt på ren 5G-innovasjon.

Innovasjonsavtalen er motivert av at Ericsson og Telenor deler synet på 5G som en innovasjonsplattform som åpner opp for helt nye muligheter fra underholdning og autonom transport til smarte fabrikker og fjernhelsetjenester.

– 5G er mer enn et nytt mobilnett, det er en bro inn i fremtiden. 5G vil ha en sterk positiv samfunnsbetydning. Vårt innovasjonssamarbeid vil bane vei for tjenester som er kritiske for samfunnet samt for kommersielle tjenester som vil drive digitaliseringen av Norge, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

– 5G er laget for innovasjon, og ved å etablere et felles innovasjonssamarbeid, vil vi jobbe for å sikre at Norge skal være i front innen innovasjon på mobilbaserte tjenester. Vi ser frem til å invitere aktører som er tidlig ute med 5G-ideer til å utvikle løsninger sammen med oss. Vårt Joint Innovation Cooperation vil stille med siste innen teknologi og ekspertkompetanse, sier Stian Solberg, teknologidirektør for Ericsson i Norge.

– Ifølge en fersk studie utført av Ericsson, har 20 prosent av 5G-mobilbrukere redusert bruken av Wi-Fi på telefonene sine etter oppgradering til 5G. Sju av ti 5G-brukere forventer flere innovative tjenester og apper, og innendørs dekning er rangert som dobbelt så viktig som hastighet eller batterilevetid, sier Solberg.

Tester verden rundt

Verden over har Ericsson ulike testprosjekt på 5G – fra Europas største 5G-forskningsnettverk i Aachen, Tyskland, til Silicon Valleys mest avanserte innovasjonssenter for 5G. Ericsson leverer også teknologi og kompetanse til hundrevis av industriprosjekt på 5G, for eksempel verdens mest avanserte smarte havn i Livorno i Italia, og Storbritannias første 5G-fabrikk på Worcester Bosch.

– Utbyggingen av Telenors fremtidige 5G-nettverk i Norge skyter nå fart. Full modernisering av mobilnettet i Norge er et ambisiøst prosjekt, og den nye teknologien vil gi nordmenn tilgang til produkter og tjenester som aldri før har vært tilgjengelig. Med 5G får vi fiberoptisk hastighet over mobilnettet, sier Ingeborg Øfsthus.

– Nå er det på tide å løfte samarbeidet i 5G-økosystemet til neste nivå, til glede for folk flest, bedrifter og samfunnet generelt. Telenor og Ericsson skal utnytte 5G-mulighetene i Norge og sammen drive digital endring, sier Stian Solberg.

Sikrer mobilnett i verdensklasse

Telenor skal i Norge sikre innbyggerne et mobilnett i verdensklasse som legger alt til rette for innovasjon til glede og nytte for alle i Norge. Målet med avtalen om Joint Innovation Cooperation er å utnytte mulighetene dette nettet åpner for gjennom å fremme kommersialisering av 5G og støtte spesifikke markeds- og bransjebehov, ikke bare drive teknologirettet innovasjon.

– Telenor har eksperimentert og testet 5G, vi har lansert kommersielt, og endelig beveger vi oss inn i den historiske fasen i mobilindustrien der våre kunder og samfunnet generelt vil høste fordelene med 5G, sier Ingeborg Øfsthus.

Om Ericsson:

Ericsson har vært til stede i Norge siden 1989, da Ericsson tok over telekomvirksomheten til det norske selskapet Elektrisk Bureau. I dag er Ericsson markedsleder i Norge og ledende leverandøren av produkter og tjenester til faste og mobile nettverk, i tillegg til bransjespesifikke løsninger. Vi har nå en unik mulighet til å drive forandring og sørge for at teknologi skal være inkluderende, tilgjengelig og styrke en intelligent bærekraftig og tilkoblet verden.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge

Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse