Pressemeldinger

Ekstremværet «Gyda»: Telenor øker beredskapen

Telenors døgnbemannede operasjonssenter er forberedt på uværet Gyda. (Foto: Martin Fjellanger/Telenor)

(Fornebu, 11. januar, 2022) Meteorologene og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet om store mengder nedbør og høy skredfare. Telenor er i høy beredskap i forkant av ekstremværet «Gyda».

Onsdag og torsdag er det varslet rødt nivå for regn i Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal, samt gult nivå for vindkast. Det er også ventet mye nedbør i Vestland, Innlandet, Hordaland og nord i Trøndelag. Videre er det rødt nivå på jordskredfare i store deler av Sør- og Midt-Norge.

Telenors driftssenter følger situasjonen tett og bemanner opp ved behov. Alt planlagt arbeid i forventet berørte områder vil bli vurdert og eventuelt stoppet.

– Vårt driftssenter er godt forberedt, og følger situasjonen døgnkontinuerlig. Telenor følger opp dialogen med fylkesberedskapssjefene gjennom sin representasjon i fylkesberedskapsrådene. Selv om vi har et robust nett, er vi forberedt på at skred eller andre hendelser som følge av uværet kan føre til skade på vår infrastruktur. I så fall står vi parat til å rykke ut døgnet rundt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, bjorn.amundsen@telenor.noeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsromog følg oss på Twitter @TelenorN_presse