Pressemeldinger

Disse filmene og TV-seriene ser vi mest på under koronakrisen

Da koronakrisen traff landet for fullt, endret det hverdagen vår betraktelig. Når folk holder seg i større grad hjemme, er det naturlig at også TV-vanene endres. Her finner du informasjon om hvordan vi ser på TV og hva vi ser mest på i disse ekstraordinære tider.
De aller fleste av oss har nå mye mer tid å slå ihjel innenfor husets fire vegger og dermed oppstår et økt behov for underholdning.

(Fornebu 22. april 2020) Da koronakrisen traff landet for fullt, endret det hverdagen vår betraktelig. Når folk holder seg i større grad hjemme, er det naturlig at også TV-vanene endres. Her finner du informasjon om hvordan vi ser på TV og hva vi ser mest på i disse ekstraordinære tider.

– Den nye tilværelsen har medført en enorm økning i befolkningens TV-appetitt. I stedet for å se på TV etter jobb, lar mange av oss TV-en stå på i bakgrunnen utover det meste av dagen. Hvordan vi ser på TV har også endret seg, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.

Ferske tall fra Telenors TV-tjeneste T-We viser blant annet at befolkningen strømmer mer, og i større grad enn tidligere aktivt velger hvilket innhold de vil se på TV.  

– I stedet for å strømme over mobilen, bruker langt flere Chromecast enn før. Ifølge våre analyser har kundene mer enn tidoblet antall minutter konsumert av T-We via Chromecast i løpet av koronakrisen. I tillegg ser vi at TV-konsum via nettbrett har økt med 28 prosent, sier Amundsen.

Den nye tilværelsen har medført en enorm økning i befolkningens TV-appetitt, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge. Foto: Martin Fjellanger.

Spandering av filmer ga dramatisk TV-økning

De aller fleste av oss har nå mye mer tid å slå ihjel innenfor husets fire vegger og dermed oppstår et økt behov for underholdning. Telenor ønsket å gjøre ventetiden litt mer behagelig med en liten filmgave, og har den siste måneden spandert 36 leiefilmer til sine TV-kunder. Det er ingen tvil om at tilbudet har vært kjærkomment.

– Flere av filmene vi spanderte var helt nye, blant annet den herlige krimfilmen «Knives Out», dokumentarthrilleren iHuman om kunstig intelligens, heftige «Spionen» med Ingrid Bolsø Berdal og stjernespekkede «The Kitchen». Initiativet resulterte i en økning av film-konsum på hele 800 prosent. Denne responsen var over all forventning, sier Amundsen.

Ifølge Telenors analyser så vi spesielt mye på film i påsken.

– Mye tyder på at vi har nytt godt av kvalitetsfilmer den siste tiden, særlig i påskeferien. Dersom vi sammenligner med tiden før koronakrisen, så ser vi at det var seks ganger så mange kunder som benyttet seg av filmleie i påsken, sier Amundsen.

Dette ser vi mest på

– TV-bruken har økt betraktelig under koronakrisen, men spesielt i påsken skjedde det en liten endring. Våre analyser viser at bruken av både lineær-TV og TV-arkiv har generelt hatt en sterk økning, men i påsken falt dette noe tilbake. Kombinasjonen av fridager og fint vær innebærer som oftest mer tid utendørs, så det er helt naturlig at dette ga utslag på TV-bruken, sier Amundsen.

Tradisjonelle innslag som nyheter, God morgen Norge og Kompani Lauritzen gjorde det likevel svært bra i høytiden sammenlignet med normale omstendigheter. NRK Super gjør det spesielt godt blant de minste, og har hatt en økning på 45 prosent under koronakrisen.

Dette er de 10 mest populære filmene

 1. Kaptein Sabeltann og den Magiske Diamant
 2. Spionen
 3. Rambo: Last Blood
 4. Knives Out
 5. Terminator: Dark Fate
 6. Joker
 7. Angel Has Fallen
 8. Cold Pursuit
 9. Kjæledyrenes hemmelige liv 2
 10. Hunter Killer

Dette er de mest populære 10 populære TV-seriene

 1. Westworld
 2. 71° nord - Norges tøffeste kjendis
 3. Game of Thrones
 4. Neste sommer
 5. Aldri voksen
 6. My Brilliant Friend
 7. Vikings
 8. Bones
 9. The Outsider
 10. Grey's Anatomy

* Tallene er basert på de filmer og tv-serier som strømmes mest

Begreper for ulike TV-systemer

 • Lineær-TV er TV-sendinger sendt på tradisjonelle TV-kanaler, der TV-kanalen og distributørene bestemmer hvilket innhold som skal sendes.
 • Video on demand (VOD) gir individuell tilgang til et stort arkiv med videofilmer, enten over telenettet eller et kabelfjernsynsnett.
 • TVOD står for transactional video on demand, eller filmleie på godt norsk.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Magnus Line, informasjonssjef i Telenor Norge, tlf: 415 00 632, e-post: magnus.isaksen-line@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900.

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse