ARN 10 år: Folkefest på to hjul og full 5G-dekning

(Fornebu, 15. august 2023) Telenor investerer drøye 20 millioner kroner i mobilnettet før sykkelrittet Arctic Race of Norway (ARN), som starter 17. august. Dette er varige investeringer som i arrangørkommunene og innbyggerne har glede av også etter rittet. Rittet har 10 års jubileum i år og ruller denne gang gjennom Finnmark fra Kautokeino til Nordkapp.

Telenor er godt i gang med å modernisere mobilnettet til 5G. I Finnmark er noe av moderniseringen fremskyndet for å sikre optimale forhold for arrangører, media, sykkellagene og publikum langs løypetraseen.

– Mange av stedene har fått 5G allerede, og samtlige start- og målområder vil ha 5G før rittet starter, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Han har kjørt hele løypa for å avdekke behovet for utbedringer, og føler seg trygg på gode mobilforhold.

– Dette er permanente investeringer som blir værende i regionene. Vi har modernisert med dobling av 4G-kapasitet, nye antenner, kabler og satt i gang 5G på rundt 30-40 basestasjoner langs løypa. Samlet investerer vi rundt 20 millioner kroner, forteller dekningsdirektøren.

Han minner likevel om at rittet går i et område som er svært stort geografisk, og der det mange steder er spredt bosetting.

– Det er fortsatt noen krevende områder som ikke er løst, men vi føler oss trygge på at den totale mobilopplevelsen blir svært god.

Mobiltelefonen knytter landet sammen

Amundsen understreker at Arctic Race of Norway (ARN) er en viktig del av Telenors nasjonale arbeid for å knytte landet sammen med et mobilnett i verdensklasse.

– Gjennom ARN-avtalen skal Telenor sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett i forbindelse med rittet. Og med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet, sier Amundsen.

Vi investerer årlige flere milliarder kroner mobil utbygging, og vi bygger mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatører i Norge. Vi har landets største mobilnett med 2000 flere basestasjoner enn nærmeste konkurrent. For oss er det viktig å sikre hele Norge god dekning uavhengig av hvor man bor. Med mer enn 8750 basestasjoner spredt utover vårt langstrakte land dekker vi 87 prosent av Norges totale landareal og hele 99,98 prosent av befolkningen, opplyser dekningsdirektøren.

Mer enn et sykkelritt

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at sykkelrittet gjennom avtalen med Telenor kan leve opp til sin ambisjon om å være mer enn et sykkelritt.

– Vi jobber for at Arctic Race of Norway skal bidra til en positiv utvikling av lokalsamfunnene rittet beveger seg gjennom. Avtalen med Telenor sikrer varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Knut Eirik Dybdal.

Dekning betyr mye for vertskommunene

Kommunene står nærmest i kø for å være vertskap for sykkelrittet. Dette bygger lokal stolthet, men ikke minst varig gode mobilforhold. I år er det Kautokeino, Måsøy, Alta, Hammerfest og Nordkapp som er vertskommuner for sykkelrittet.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier det betyr mye for kommunene å være vertskap.

– Kommunene ser at rittet gir varige investeringer i topp moderne telekommunikasjon. Det vil forenkle hverdagen for innbyggere og gi nye muligheter og økt konkurransekraft for industri og næringsliv. Et 5G-nett vil også være viktig for å kunne ta i bruk og øke graden av ny teknologi i driften i kommunen.

Fakta om Arctic Race of Norway

I 2023 har Arctic Race of Norway 10-årsjubileum. I jubileumsåret skal rittet gå fra Kautokeino til Nordkapp.

De fire etappene:      

  • Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)

  • Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)

  • Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)

  • Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)

Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, telefon: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter: @TelenorN_presse.