Pressemeldinger

60.000 får raskere nett

En offensiv oppgradering av nettet gjør at Telenor kan tilby høyere kapasitet og nye abonnement til mange tusen private hjem og bedrifter.
Alt-tekst

(Fornebu, 11. januar 2015) En offensiv oppgradering av nettet gjør at Telenor kan tilby høyere kapasitet og nye abonnement til mange tusen private hjem og bedrifter.

Rundt 60.000 får nå oppgradert bredbåndet sitt etter en omfattende modernisering av Telenors bredbåndsnett. Dette uten ekstra kostnader for kundene.

– Det er ikke hver dag vi kan si til 60.000 kunder at de vil få bedre kapasitet på bredbåndet sitt, sier Birgit Bjørnsen, direktør for fastnett og TV i Telenor Norge.

Telenor investerer hvert år betydelig beløp i ny og moderne infrastruktur for å sikre gode kundeopplevelser. Gjennom en omfattende prosess for utbygging og modernisering av nettet over hele landet økes kvaliteten, som igjen betyr større kapasitet og hastighet for kundene. I disse dager økes derfor hastigheten i flere av bredbåndsabonnementene, og mange tusen kunder får enda raskere bredbånd uten selv å måtte investere i nytt teknisk utstyr.

– Vi ser en stor vekst i nettrafikken hos kundene fra år til år, og det er derfor svært viktig for oss å ha en offensiv utbygging av nettet slik at vi kan tilby høyhastighetsbredbånd som er tilpasset morgendagen. Gjennom de investeringene vi gjør ved fiberlegging og oppgradering av sentraler, er det både privat- og bedriftskunder som får nyte godt av bedre tjenester og opplevelser. I tillegg er det gunstig for kundene at de hverken må grave opp hagen for å legge nye kabler, investere i dyrt utstyr eller betale mer for abonnementet, sier Birgit Bjørnsen.

Om lag 60.000 kunder over hele landet vil få tilgang til oppgradert hastighet som vil tre i kraft fra mandag 11. januar, der maksimal hastighet øker og abonnementsnavn endres. Etter dette vil rundt 50 prosent av VDSL-kundene få tilgang til det raskeste abonnementet som tilbys.

Fakta om oppgraderte abonnement
• Telenor oppgraderer sentralene som igjen gir nye hastigheter til kundene
• Maksimalhastighet i flere abonnement øker
• Endrede abonnement:
- Bredbånd 50/15 får maksimal hastighet 75/25 Mbit/s og endrer samtidig navn til Bredbånd 60/20
- Bredbånd 10 får maksimal hastighet 20 Mbit/s
• Abonnementspris og øvrige vilkår vil være som før

Telenor tilbyr Internett i alle landets fylker, og er Norges største bredbåndsleverandør.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef bredbånd
Mob: 909 43 215, e-post: tormod.sandsto@telenor.com