Pressemeldinger

5G-auksjon avsluttet: - Alt ligger til rette for tidenes største modernisering av mobilnettet

Nkom har nå offentliggjort tildelingen av frekvenser for 5G. – Det var en tøff auksjon over fire dager med fire konkurrerende budgivere, og vi er svært glade for at vi nå har sikret naturressursene som skal til for å tilby våre kunder et 5G-nett i verdensklasse, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

(Fornebu, 30. september 2021) Nkom har nå offentliggjort tildelingen av frekvenser for 5G. – Det var en tøff auksjon over fire dager med fire konkurrerende budgivere, og vi er svært glade for at vi nå har sikret naturressursene som skal til for å tilby våre kunder et 5G-nett i verdensklasse, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Petter-Børre Furberg.

Frekvensauksjonen gjelder tildelingen av 2,6 GHz- og 3,6 GHz-båndene til mobilkommunikasjon og 5G. Telenor er tildelt 2x40 MHz i 2,6 GHz-båndet og 120 MHz i 3,6 GHz-båndet.

Nkom har uttrykt ønske om tidlig innføring av 5G, og tilgang til frekvensressurser er en forutsetning for å oppnå dette. Telenor mener tildelingen gir et godt grunnlag for å bygge Norges beste 5G-nett målt i dekning og kvalitet.

– Med dette resultatet kan våre kunder være trygge på at Telenor også i fremtiden skal ha suveren mobildekning, og at 5G-opplevelsen blir fantastisk over hele landet. 5G-teknologien vil styrke flere samfunnskritiske tjenester, fremme innovasjon i næringslivet og få sterk positiv betydning for hver enkelt i samfunnet, sier Petter-Børre Furberg.

Telenor har lagt ut på en moderniseringsreise der det over 100 år gamle kobbernettet skal byttes ut med mobilnett og fiber. Samtidig har selskapet påtatt seg en dekningsforpliktelse for å sikre at en større andel av befolkningen vil få et tilbud om en Trådløst Bredbånd-opplevelse på over 100 mbit/s.

– De nye frekvensene vil sikre vår 5G-ambisjon samt sørge for at vi har kapasitet i nettet til å gi kundene våre suverene mobil- og bredbåndsopplevelser. Vi skal tilby lynraske bredbåndshastigheter levert over 5G-nettet, sier Petter-Børre Furberg.

Fakta:

Nkom offentliggjorde i dag at Telenor har fått tilslag på følgende frekvens ressurser i frekvensauksjonen som ble avholdt fra 27. september til 30. september: 2x40 MHz i 2,6 GHz-båndet og 120 MHz i 3,6 GHz-båndet. Tildelingen gjelder henholdsvis fra 2023 og 2022, og utvider tillatelser Telenor har i dag.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse