Pressemeldinger

2021 – året da 5G fikk fotfeste

I år har mange nordmenn fått 5G-dekning. Samtidig øker utbredelsen av 5G-utstyr. – I desember registrerer vi to rekorder; 10.000 flere 5G-telefoner i nettet vårt hver uke, og ukesrekord med bygging 60 5G-basestasjoner, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.
5G rulles ut over hele landet. I praksis bygger Telenor et helt nytt nett, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Foto: Martin Fjellanger

(Fornebu, 10. desember 2021) I år har mange nordmenn fått 5G-dekning. Samtidig øker utbredelsen av 5G-utstyr.
– I desember registrerer vi to rekorder; 10.000 flere 5G-telefoner i nettet vårt hver uke, og ukesrekord med bygging 60 5G-basestasjoner, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Med denne takten er det med andre ord hver måned 40.000 nye 5G-mobiltelefoner i Telenors mobilnett. Dermed er det flere enn 600.000 5G-terminaler (tallet inkluderer rutere og mobiltelefoner) i mobilnettet. 5G-telefonene fra Apple er de mest populære, viser ferske tall fra Telenor.

– Samtidig som flere får utstyr som drar full nytte av 5G, har Telenor skrudd opp tempoet på 5G-utrullingen. Vi tar sikte på å ha 50 prosent befolkningsdekning sommeren 2022, og hele nettet vår skal være modernisert med 5G i løpet av første halvår 2024. Dette er halvparten av tiden det tok oss å bygge 4G-nettet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen

Telenor åpnet 5G-nettet for trafikk i fjor. Høy fart kombinert med andre egenskaper, som høy kapasitet og lav forsinkelse, gjør at 5G skaper nye muligheter.

Amundsen forteller at Telenor er midt oppe i det største teknologiskiftet i selskapets historie. Ukentlig klargjøres 50-60 basestasjoner i uka for den nye teknologien. Dette må til for å nå målet om å oppgradere hele mobilnettet som planlagt.

Telenor åpnet 5G-nettet for trafikk i fjor. Høy fart kombinert med andre egenskaper, som høy kapasitet og lav forsinkelse, gjør at 5G skaper nye muligheter. Foto: Martin Fjellanger

Bygger helt nytt mobilnett

– Vi bygger et helt nytt mobilnett. Ikke bare heves kvaliteten på tjenestene, nettet vårt blir også mer robust, noe som fører til en betydelig reduksjon i nettutfall, sier Amundsen.

Men mobilkundene trenger ikke å vente til hele 5G-nettet er utbygd før de vil merke at farten øker på mobiltelefonene. Særlig med 5G-telefon blir opplevelsene bedre, både på 4G og 5G fordi de nye mobiltelefonene drar nytte av flere frekvenser, sier Amundsen.

– Med en 5G-telefon blir opplevelsene bedre, både på 4G og 5G fordi de nye mobiltelefonene drar nytte av flere frekvenser. Likevel anbefaler Telenor ikke å bytte telefon for ofte. Å forlenge levetiden til mobiltelefonene har en positiv miljøgevinst.

Flest Apple-telefoner i 5G-nettet

Apple var tidlig ute med å produsere 5G-telefoner. Dette viser igjen i statistikken over hvilke mobiltelefoner i Telenors nett som er mest populære. Listen baserer seg på tall fra de siste to månedene.

Produsent

Modell

1.

Apple

iPhone 13 Pro

2.

Apple

iPhone 13 Pro Max

3.

Apple

iPhone 13

4.

Apple

iPhone 12

5.

Samsung

Galaxy S21

6.

Samsung

Galaxy A52s 5G

7.

Apple

iPhone 13 Mini

8.

Samsung

Galaxy S21 Ultra

9.

Apple

iPhone 12 mini

10.

Samsung

Galaxy A32 5G

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: ba@telenor.no eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse