Pressemeldinger

2 av 3 opplever økt behov for digital sikkerhet

I en undersøkelse gjennomført av Kantar for Telenor oppgir 67 prosent av de spurte at de opplever et økt behov for digital sikkerhet. Nå lanserer Telenor Nettvern+, et ekstra lag med sikkerhet for bredbåndskundene.
Nettvern+ er et forsterket sikkerhetsfilter som hindrer deg i å gå inn på utrygge nettsider og beskytter deg mot digitale trusler.

(Fornebu, 23. mai 2023) I en undersøkelse gjennomført av Kantar for Telenor oppgir 67 prosent av de spurte at de opplever et økt behov for digital sikkerhet. Nå lanserer Telenor Nettvern+, et ekstra lag med sikkerhet for bredbåndskundene.

- Norge er et attraktivt land for svindlere. En undersøkelse gjennomført for Telenor tidligere i år viser at nordmenn er mer utsatt for svindelforsøk enn våre naboer i Norden. 65 prosent svarer at de har mottatt svindelanrop siste 12 måneder og hele 86 prosent har opplevd andre forsøk på digital kriminalitet. Sjansene er svært store for at du har blitt forsøkt svindlet hvis du i det hele tatt befinner deg på nett. Derfor trenger vi tjenester som gjør våre digitale liv tryggere, sier Ric Brown, leder for privatmarked i Telenor.

Nettvern er en sikkerhetstjeneste Telenors mobil og hjemmenett-kunder har nytt godt av i flere år. Nettvern er et basisfilter som blokkerer de vanligste, utrygge nettsidene, slik at du kan surfe litt tryggere. Tidligere i år lanserte Telenor en utvidet løsning, Nettvern+ for mobilkundene, og nå lanseres samme tjeneste for bredbåndskundene. Nettvern+ er et forsterket sikkerhetsfilter som hindrer deg i å gå inn på utrygge nettsider og beskytter deg mot digitale trusler.

Avanserte svindelaktører

I takt med at flere og flere opplever svindelforsøk, blir også forsøkene vanskeligere og vanskeligere å avdekke. I noen tilfeller må du være fagekspert på området for å klare å avsløre at dette er et forsøk på å stjele penger eller data fra deg.

- Dagens svindelmetoder er mer avanserte, og det er ofte svært vanskelig å skille mellom en falsk og en trygg nettside. Nettvern+ er et ekstra lag med sikkerhet som vil hindre deg i å gå inn på nettsider med potensielt skadelig innhold. Dette kan være falske nettbutikker som ser helt ekte ut, eller en kjent nettside som er under angrep av hackere. Her kan selv svært erfarne nettbrukere gå i fella og legge inn brukernavn, passord og betalingsinformasjon uten å skjønne at det er kriminelle som står bak, sier Brown.

Sikkerhetsmiljø i verdensklasse

Heldigvis trenger man ikke selv å være fagekspert for å overvåke og avsløre alle svindelforsøk. Telenor har et sikkerhetsmiljø i verdensklasse, med eksperter som følger med på trusselbildet 24 timer i døgnet – hele året. Når de oppdager en ny trussel knyttet til en farlig nettside, vil de umiddelbart oppdatere sikkerhetsfilteret og forhindre deg i å gå inn på nettsiden. På den måten avverger de at svært mange Telenor-kunder går i fella.

- Dersom du er Telenor-kunde og surfer i Telenors nett – enten det er på mobil eller via nettet ditt hjemme har du Nettvern inkludert i ditt abonnement. Med Nettvern+ legger du også til et ekstra lag med sikkerhetsfilter for å hindre aktører med uærlige hensikter i å svindle deg. Hver måned stanser våre eksperter og Nettvern-filtre mellom 40.000 og 150.000 forsøk på nettsvindel. Dermed hindrer vi at svært mange blir frastjålet private data eller penger, avslutter Brown.

Les mer om Nettvern+ her: www.telenor.no/nettvern

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Julie Hæhre, informasjonssjef Telenor Norge, telefon: 419 01 011, e-post: julie.haehre@telenor.no
eller ring pressetlf. på 800 80 900. Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse