Ledelsen Telenor Norge

Birgitte Engebretsen - Administrerende direktør

Birgitte Engebretsen Telenor

Birgitte Engebretsen (f.1972) er administrerende direktør i Telenor Norge. Engebretsen har lang erfaring fra ulike lederstillinger innen IT, software og telekom, samt bakgrunn som gründer av flere selskap. Før hun ble utnevnt til administrerende direktør i 2022 ledet hun bedriftsmarkedet i Telenor Norge. Hun startet i Telenor Norge som leder av Produkt & Marked i desember 2018. Før dette kom hun fra Telenors datterselskap Telenor Inpli AS (tidligere Datametrix), hvor hun i tre år var leder for Salg & Business Area Norge. Engebretsen er utdannet Bedriftsøkonom fra OHH (nå BI).

Ragnar H. Korsæth – Leder Strategy

Ragnar H. Korsæth

Ragnar H. Korsæth (født 1966), strategidirektør i Telenor Norge siden januar 2020. Korsæth kom til Telenor i 1997og har bred lederbakgrunn. Han har vært CFO i Telenor International og Telenor Mobile og COO i Telenor International Mobile med spesielt fokus på Telenors ekspansjon i utlandet. Korsæth har også vært leder for Global Coordination med fokus på industriutvikling på tvers i Telenor.

Videre har han jobbet med Telenors digitale investeringer, blant annet i Telenor Digital hvor han hadde en ledende rolle i etableringen av Telenors satsning innen Online Classifieds og IoT. I 2019 var Korsæth prosjektleder i Group Tower Unit og var sentral i arbeidet med å etablere Telenor Infra. Korsæth er utdannet siviløkonom og autorisert finansanalytiker AFA fra NHH. Før han kom til Telenor jobbet han med revisjon og rådgivning i Arthur Andersen & Co.

Knut Giske - Leder Finance & Sourcing

Knut Giske Telenor Norge

Knut Giske (født 1966) har ledet Finance & Sourcing (CFO) siden september 2022. Giske er statsautorisert revisor og har Master of Business and Administration med finans som spesialisering fra Northern Illinois University. Giske var tidligere SVP and Group Controller i Telenor Group, der han har ledet flere finanstiltak- og prosjekter. Videre har han vært medlem i styret i Telenor Norge, Telenor Myanmar samt flere av Telenors virksomheter internasjonalt. Han kom i år 2000 fra Arthur Andersen & Co. til Telenor.

Ragnhild Mathisen - Leder Corporate Affairs

Ragnhild Mathisen Telenor Norge

Ragnhild Mathisen (født 1971), leder Corporate Affairs siden oktober 2018 med ansvar for kommunikasjon, myndighetskontakt og regulatorisk, samfunnsansvar og personvern. Mathisen har jobbet i Telenor siden 2012 i ulike stillinger, de siste to årene som leder i konsernets avdeling for myndighetskontakt og regulatorisk med ansvar for Norge og deretter Europa. Hun har mange års erfaring fra politiske stillinger, blant annet som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet og som politisk rådgiver for forsvarsministeren. Ragnhild har hovedfag i Statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Elisabeth Stene - Leder HR

Elisabeth Stene Telenor Norge

Elisabeth Stene (født 1965) er leder for HR i Telenor Norge. Hun startet sin karriere i Telenor i 1996 og kommer fra stillingen som HR-direktør i Digi (Malysia). Elisabeth har jobbet innen HR for Telenor Norge, Nordic og Group People. Hun har også vært HR-direktør for Telenor i India. Tidligere har hun jobbet for FAFO og NHO, samt vært HR-direktør i rådgivningsfirmaet Multiconsult ASA.

Elisabeth har en Bachelor i Business Management fra University of Salford og en MSc in European Studies fra London School of Economic and Political Science.

Ric Brown - Leder Mobile

Ric Brown Telenor

Ric Brown (f. 1963) begynte i Telenor i 1995 og er i dag CMO og leder for mobildivisjonen i Telenor Norge. Han har hatt en rekke lederstillinger innen marked, salg og produkt i forretnings- og privatmarkedet. Brown har en bachelorgrad i Electronics and Electrical Engineering, en MBA og en mastergrad i IT. Han er opprinnelig fra Skottland, men har bodd i Norge siden 1994.

Camilla Amundsen - Leder Fixed&TV

Camilla Amundsen Telenor Norge

Camilla Amundsen (født 1976) kommer fra stillingen som leder for Talkmore. Hun har ledet Talkmore i tre år og selskapet har oppnådd en betydelig vekst og utvikling i perioden. Før dette har hun flere års ledererfaring fra Lyse. Hun er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi fra NTNU.

Christer Eneroth - Leder Technology

Christer Eneroth Telenor Norge

Christer Eneroth (født 1968) begynte i Telenor Mobil i 1997 som utvikler, og har jobbet som sjefsarkitekt både i IT- og teknologidivisjonen, og har hatt ansvaret for flere av Telenors sentrale utviklingsprogram. Senere har han hatt ansvaret for CTO Office & Projects. Han tok over som Chief Security Officer i 2020. Eneroth var fungerende CTO fra februar 2022 til han tiltrådte stillingen i september samme år. Eneroth har studert Computer Science ved University of Massachusetts.

Richard Stigaard - Leder IT

Richard Stigaard Telenor Norge

Richard Stigaard (født 1968) tiltrådte nåværende stilling som leder av Telenor Norges IT-divisjon i 2018. Han har jobbet i Telenor siden 1998 og har ledet Telenors globale IT-transformasjonsprogrammer og tidligere vært CTO i Danmark.

Richard er utdannet Master of Science fra Universitet i Aalborg.

Asle Svanøe - Leder Security & Wholesale

Asle Svanøe Telenor Norge

Asle Svanøe (født 1976) er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU i Trondheim. Han begynte i Telenor i 2001 som produktspesialist på leide samband. Før han begynte i Telenor var Svanøe konsulent i Arthur D. Little.

Torbjørn Hulbak – Leder Business (fungerende)

Thorbjørn Hulbak

Torbjørn Hulbak (født 1964) begynte i Telenor i 2021, hvor han har hatt ansvaret for forretningsområdet Large and Medium Accounts. Han har tidligere vært CEO i Phonect (nå Unifon) og Group CEO i NetNordic. Utover dette har han hatt sentrale lederstillinger i Alcatel i Norge og Norden. Hulbak er utdannet Ingeniør fra Gjøvik Ingeniørhøyskole.