Bli med på å utvikle Norges største TV- og strømmetjeneste

Silje Marie Vatnes

Telenor T-We er den største distributøren av TV og strømming i Norge. Nå satser Telenor enda tyngre – ved å ansette flere nye på én gang, og ved å introdusere nye og mer moderne arbeidsmetoder.

Det lå på ingen måte i kortene at 27 år gamle Silje Marie Vatnes (bildet over) første «ordentlige» jobb kom til å være innen tv. 

For fire år siden tok hun en samfunnsvitenskapelig master ved London School of Economics, og var ikke veldig oppdatert på tv-vaner og underholdningsbransjen. Men så ble hun hentet til Telenors traineeprogram. Som en del av programmet fikk hun prøve seg på flere områder. 

Da hun kom til tv-avdelingen forstod hun fort hvilken enormt spennende oppgave det er å utvikle en stor og kompleks underholdningstjeneste. 

I dag er hun såkalt release manager. Det vil si at hun prosjektleder alle oppdateringer av T-We-produktet – på tv-boksen, i appene og på web. 

Det er en betydelig oppgave for en ung person uten teknisk bakgrunn. Samtidig helt i tråd med den nye «kryssfunksjonelle» arbeidsmetodikken Telenor nå satser tungt på. 

– Jeg må ofte spørre om ting når det gjelder de mest tekniske prosessene, men det er absolutt lov. Ideen med å jobbe kryssfunksjonelt er at folk med veldig ulik bakgrunn og ulik grad av teknisk innsikt blir oppmuntret til å utveksle erfaringer og ideer. Det bringer de ulike miljøene nærmere hverandre,og det skaper mer kreative prosesser, forklarer Vatne. 

Vil du også jobbe med TV i Telenor? Se ledige stillinger nederst i artikkelen.

Sammensatte bruksmønstre

Mer om arbeidsmetodikken senere, men først: Telenor T-We er Norges største distributør av TV og strømming, med drøyt 590 000 kunder. I fjor vokste faktisk antallet kunder med 19 000, stikk i strid med den øvrige utviklingen i markedet. 

T-We er et produkt med en svært sammensatt kundegruppe. Tjenesten brukes både av barn og eldre, noen vil bare se «vanlig» lineær-TV, mens atter andre bruker boksen utelukkende for å strømme serier on demand

Også har du alle aktørene som leverer underholdning til plattformen: 

– Det er et mylder av aktører med nye spillere, strategier som endrer seg, stadig nye konkurrenter og internasjonale samarbeid. Det skjer ting hele tiden, og man må kunne kaste seg rundt, forklarer Silje Marie Vatne. 

Oppgaven blir å lage et produkt som fungerer for alle, eller i hvert fall flest mulig, samtidig som man tenker på nye og kommende bruksmønstre. 

Det er denne raskt økende kompleksiteten – og de mange nye mulighetene – som gjør at Telenor trapper opp satsingen på TV og strømming ytterligere.

Arild Langtind
Arild Langtind har ansvar for T-We-appene.

Får ting til å skje

– Telenor er et sted der ideene dine i overraskende stor grad blir hørt, forklarer Arild Langtind (40). 

Han er tech lead i Telenor, med ansvar for T-We-appene. Før han kom til Telenor var han apputvikler i det langt mindre selskapet Agens, men han har ikke angret på at han tok spranget fra liten til stor. 

– I store selskaper må man riktignok kjempe for pengene til sine prosjekter, og det er mange som slåss om de samme ressursene. Men når du først får med deg skuta, skjer det reell endring, forklarer Langtind. 

Da han først kom til Telenor i fjor, mener han TV-avdelingen til en viss grad var preget av «fossefallsmetodikk» - en tradisjonell måte å utvikle produkter på. Men de siste månedene har det virkelig skjedd store omveltninger. 

Alle miljøene som jobber med TV i Telenor har samlet seg i en TV-tribe. Disse er igjen organisert i kryssfunksjonelle teams, altså bestående av personer med ulik erfaring, bakgrunn og kompetanse.  

Produktutviklingen skal være testbasert og eksperimenterende, gjerne kjent som smidig eller lean

– Jeg kjente godt til metoden fra tidligere, og opplever at de fleste i min avdeling er veldig gira på å prøve det ut. Eksperter fra Telenor er inne for å hjelpe, og de som ønsker det får opplæring. Det tar selvfølgelig alltid tid å implementere nye metoder, men så langt er det lovende, mener Langtind. 

Vil du også jobbe med TV i Telenor? Se ledige stillinger nederst i artikkelen.

 Nichlas Tveit Schmidt
Systemutvikler Nichlas Tveit Schmidt ønsker seg nye kollegaer som tenker annerledes.

Ønsker nye perspektiver

At Telenor og Telenor T-We er et system med åpenhet for nye ideer, er systemutvikler Nichlas Tveit Schmidt (30) enig i. 

Han opplever at hele avdelingen er glad for nye impulser. 

– Det er naturlig at det er mange erfarne folk i avdelingen - vi jobber med svære systemer, og man trenger mye teknisk innsikt. Men alle ønsker å dele av kunnskapen sin. De med mer erfaring har også gitt oss som er litt ferskere rom til å finne ut av ting selv, og er åpne for alternative ideer og metoder, forklarer han.

Når han nå skal få flere nye kollegaer til sin avdeling, håper han på flere personer som tenker annerledes.  

– Det er viktig å ha god programmeringsforståelse, men mye kan også læres. Det viktigste er å komme inn med engasjement og nye perspektiver, mener han. 

Vil du også jobbe med TV i Telenor? Se ledige stillinger nederst i artikkelen.

Mariann Røhne
Mariann Røhne binger serier i arbeidstiden.

Åpenhet for endring

Skal du besøke Mariann Røhne (32) på jobb, finner du henne stort sett bak en skjerm. Ofte driver hun med en presentasjon eller med jobbing i et regneark, men Mariann har også et ekstra frynsegode.

Som Content Curation Specialist er det hennes jobb å holde seg oppdatert på film og serier. 

– Jeg binger serier, og skylder på at jeg gjøre det fordi jobben krever det, sier hun og ler. 

Avdelingen til Mariann har ansvaret for alt innholdet i tjenesten - hvilke avtaler som skal inngås, hvilke tredjeparts-apper som skal på boksen, hva slags serier og filmer som skal frontes. 

I utgangspunktet en drømmejobb for en som elsker serier. Og tv-interessen til Mariann er virkelig bred: 

– Jeg elsker «trash», men kan også se mer prestisjetunge dramaer, og alt midt imellom. Kjæresten min og jeg har binget det meste av «Star Trek», og jeg satt i fire timer i helgen og så Zack Snyder’s nye «Justice League»-film.  

Åpenhet for mange ulike sjangre, impulser og ideer er også noe Mariann håper at vil prege Telenor T-We framover. 

– Derfor syns jeg også det er så kult at når vi ansetter, så ansetter vi mange på én gang. Da kommer det mange impulser utenfra samtidig, og det vil gi oss et reelt dytt som vi trenger for å løse de mange spennende utfordringene som venter. 

Bli med på laget

Vil du være med og utvikle Norges største TV- og strømmetjeneste?

Se hvilke muligheter som finnes