Bli sommerstudent i Telenor 🦋

Hva sier du til en sommer der du både kan forandre verden litt og gi deg en kickstart på egen karriere? Sommerprogrammet i Telenor tar nå imot din søknad.

REKRUTTERING TIL ÅRETS SOMMERPROGRAM ER AVSLUTTET - Rekruttering til sommeren 2025 starter høsten 2024.

Du kan selvfølgelig reise til en strand neste sommer 🏖️. Du kan helt sikkert få sommerjobb på bar... eller du kan bli en del av en drivende dyktig gjeng som gjennom sommeren får bryne seg på kreative problemstillinger og skape løsninger som til slutt presenteres for Telenors toppledelse.

Når kontoret ligger i strandkanten med egen brygge 🩱 så kan du faktisk få en sommer som du vil huske for alltid. I år har vi prosjekter både på Fornebu og i Trondheim!

Dette er årets sommerprosjekter på Fornebu 2024

😎

Cyber Security Services

📍Lokasjon: Fornebu

Klar for en av Norges aller viktigste sommerprosjekter?

Telenor Norges Cybersecurity Operations Center beskytter både Telenor og våre bedriftskunder ved å levere sikkerhetstjenester som sikkerhetsmonitorering, deteksjon, incident analyser og respons. Vi er i vekst og har fått oppdraget med å levere enda flere sikkerhetstjenester til markedet.

Årets sommer-prosjekt vil bli en del av denne vekstreisen og teamet får muligheten til å jobbe med oppgaver innen sikkerhetsteknologi, -tjenester, -markeder eller -prosesser. Vi ser primært etter studenter innen cybersecurity, telekommunikasjon, software engineering eller industriell økonomi. Det vil også være relevant med studentere fra andre fagfelt som økonomi og markedsføring.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

😎

Sikkerhetsekspedisjonene

📍Lokasjon: Fornebu

Bli med på reisen til vår nye sikkerhetstjeneste!

Telenor er Norges råeste på digital sikkerhet, og vi ønsker alltid å levere de beste sikkerhetstjenestene til kundene våre. Fordi svindlerne aldri sover, må vi hele tiden ligge et steg foran. Hvis du ønsker å bidra til å løse problemstillinger som vi, kundene og samfunnet står overfor, håper vi at du vil ta del i vårt sommerprosjekt!

I 9 uker (ikke bekymre deg, du vil fortsatt få to uker ferie 😎), vil du sammen med teamet, forsøke å skape vår neste store sikkerhetstjeneste. En som skal gi trygghet, og sikre kundenes digitale liv i fremtiden. Vi vet ikke hva tjenesten(e) er ennå, for det skal vi nemlig sammen finne ut av i løpet av sommeren 2024.

Vi ønsker å danne et tverrfaglig team bestående av tre personer med studieretning innenfor IT/teknologi, UX/design/tjenestedesign, økonomi, markedsføring, innovasjon og entreprenørskap eller lignende.

😎

Digital transformasjon og AI

📍 Lokasjon: Fornebu

Visste du at Telenor har en egen transformasjonsenhet? Vi søker fire engasjerte sommerstudenter som kan hjelpe oss å forstå hvordan vi med best effekt kan implementere nye arbeidsmetoder og nye digitale verktøy som AI, automatisering økt bruk av analytics på interne data.

Vi ønsker et mangfoldig team med styrker innenfor teknologi, arbeidsprosesser, automatisering, kunstig intelligens, økonomi, strategi, kultur, ledelse og organisering.

Teamet har selv mulighet til å påvirke detaljert scope i den første uken av prosjektet.

😎

SQL Frontend – Technology

📍Lokasjon: Fornebu

Prosjektet består av å utvikle en effektiv SQL-frontend gjennom sommeren, enten ved å kartlegge det riktige verktøyet eller bygge det opp fra grunnen av.

En stor del av prosjektet vil innebære å lage brukervennlige grensesnitt for våre mest vanlige SQL-forespørsler, samt utvikle et rammeverk for fremtidige behov. Gjennom sommeren vil sommerstudentene være viktige bidragsytere for å optimalisere vår datahåndtering og bidra til å styrke vår kontroll på dataene - under kyndig veiledning av våre dyktige utviklere.

Klar for en sommer ved bryggekanten? Velkommen til oss på Fornebu!

😎

Software Development i Telenor – Technology

📍 Lokasjon: Fornebu

Til dette prosjektet søker vi studenter som har lyst til å jobbe med softwareutvikling for systemer som understøtter Telenors drift og leveranseprosesser.

Vi skal sette sammen to team som vil utvikle på forskjellige systemer, men som også må samarbeide om felles leveranser for å lykkes med oppgaven.

Teamene vil inngå som en del av våre eksisterende utviklingsteam, men få tildelt en helt egen utviklingsoppgave, der de vil få ansvar for design, utvikling, testing og produksjonssetting i en brukerstyrt, agil prosess.

Studentene vil få all nødvendig opplæring og under hele sommeren vil de ha tilgang til erfarne utviklere som kan støtte og peke de videre i riktig retning. Og la det ikke være tvil, koden skal i produksjon!

😎

Produktutvikling – Telenor Business Pro

📍 Lokasjon: Fornebu

Vil du jobbe direkte med produktutvikling?

Velkommen til prosjektet som skal jobbe med følgende verdiforslag for kundene våre: Vi leverer Telenor Premium Experience ved å tilby et verktøy som gir kunder enkel tilgang og oversikt over selskaper i Norge. I tillegg skal vi gjøre det mulig for kunden å fakturere sine kunder gjennom vår faktureringsportal.

Vi søker løsningsorienterte studenter som i løpet av sommeren skal få bryne seg på en helt konkret oppgave for våre bedriftskunder! DET er ganske kult å ha på CV-en!

😎

Billing/Payment

📍 Lokasjon: Fornebu

I dette prosjektet skal du bygge et produkt basert på faktureringsdata ved å bruke Azure native technology (som eksempelvis Databricks, Azure SQL).

Dataproduktene vil enten være løsninger som støtter B2B-kunders interne prosesser eller forbedringer for Telenors prosesser.

Teamet skal designe og utvikle løsningen ved å bruke tilgjengelig verktøy, følge Telenors retningslinjer for software-utvikling.

😎

Innsiktsdrevet virksomhetsutvikling

📍 Lokasjon: Fornebu

Kanskje sommeren 2024 sitt viktigste spørsmål 😉: Hvordan bruke innsikt og data til å forbedre og styre IT?

Du får muligheten til å påvirke hvordan ett av Norges største selskaper rigger seg for fremtiden. Prosjektet vil i stor grad handle om automatisering av datafangst og datakilder, enablement og oppsett av dashboard for team, definere verdiskaping på teamnivå og få forretningsmuligheter inn i dashboardene.

Scopet på oppgaven vil bli spisset når teamet er satt sammen, med andre ord: Her er du med på å bestemme! Vi kan garantere en sommer der du sammen med teamet ditt blir lyttet til og tatt på alvor. Velkommen!

😎

ITI – Kunstig intelligens/Maskinlæring

📍 Lokasjon: Fornebu

I dette prosjektet blir du en del av et team som jobber med å øke bruken av maskinlæring og kunstig intelligens ved å løse forskjellige oppgaver med store mengder data.

Teamet vil få bryne seg på ulike oppgaver, som å predikere og forebygge feil, overvåke og driftseffektivisere, konfigurasjonsendringer basert på bruk av data for å minimere feilkonfigurering, bedre kapasitetsplanlegging og beslutningsgrunnlag for endringer eller sammenhenger mellom konfigurasjon og ytelses grad.

😎

Account Security Business Development

📍 Fornebu

Digital account security er et voksende felt, spesielt med tanke på at alle har hundrevis av digitale kontoer på tvers av digitale flater. Telekomsignaler som telefonnummer, SMS eller SIM-kort eierskap er viktige elementer for å sikre smidige brukeropplevelser mens vi samtidig jobber med å bekjempe svindel. I Telenor Linx ser vi en åpenbar mulighet til å verifisere telekomsignaler, spesielt i grensesnittet mellom telekom og internettaktørene. Hvis du er nysgjerrig på å utforske både business og tech-perspektivene av digital account security og verifisering, så er dette prosjektet for deg! 

Basert på våre eksisterende forretningsområder og innovasjon skal vi danne et bilde av videre forretningsmuligheter innen Account security-domenet. Ved å bruke både forretningsanalyser, kunde- og partnerinnsikt, markedsanalyser og cutting edge-teknologi, skal vi forme veien videre for bruk av telekomsignaler og knytte bro til telekominternettet. I prosjektet vil du samarbeide med våre industrieksperter og jobbe selvstendig med analyse med din prosjektgruppe.

Dette er årets sommerprosjekter i Trondheim

😎

API – eksempelkode til deling med kunder

📍 Lokasjon: Trondheim

Til dette prosjektet i Trondheim ser vi etter utviklerstudenter som finner glede i å kunne ta frem et Software Development Kits (SDK) som andre utviklere vil finne lett og smidig å ta i bruk. Hvis du i tillegg er nysgjerrig på forretningssiden og kundebehov så vil dette prosjektet være midt i blinken for deg! Vårt ønske er å arbeide frem SDK med tilhørende dokumentasjon og bruk, kode eksempler, for to eller flere av følgende programmerings språk:

 • TypeScript

 • Java

 • C#

 • Perl

Vår intensjon er at det ferdige produktet vil kunne publiseres åpent og fritt på Github, for Telenors kunder. Det vil være en fordel om du som student har kjennskap til et, eller flere, av de nevnte programmeringsspråkene. Videre er det en fordel om du har kjennskap til OAuth 2.0 / OIDC eller API klient generering fra OpenAPI dokumenter

😎

Direct Carrier Billing - Software Development

📍 Lokasjon: Trondheim

Vi ser etter studenter som skal jobbe med softwareutvikling av vårt Direct Carrier Billing produkt. Du får muligheten til å jobbe i et internasjonalt team med et produkt som blir brukt på tvers av mange markeder.

Vi jobber med faktuering, forhindring av svindelforsøk og abonnementsledelse i back-end. Vi har også frontend komponenter. Vårt primærfokus er å gjøre tjenestene våre sikre og brukervennlige, samtidig som vi ivaretar høykvalitetskode. Som summer intern hos oss kan vi garantere at du blir lyttet til og satt pris på. Du blir en del av et svært dyktig team som vil veilede deg gjennom sommeren. Velkommen!

Summer internship i Telenor

Hvorfor summer internship i Telenor?

Du har helt sikkert et forhold til Telenor-propellen, men hvor ofte tenker du egentlig på at Telenor leverer produkter og tjenester som helt konkret påvirker livene våre?

👀 Se for deg hvordan Norge hadde håndtert pandemien om vi ikke hadde en infrastruktur rigget for digitalisering ...

🔓 Og visste du at Telenor har Norges fremste sikkerhetsmiljø som stopper trusler mot norske bedrifter og privatpersoner døgnet rundt?

🥼 Er du klar over at Telenor har en egen forskningsavdeling eller at 5G-nettet legger til rette for at helsevesenet kan benytte «virtuelle undersøkelsesrom»?

Telenor er mye mer enn 5G, og Telenor forandrer seg hele tiden. Og sommerstudentene viktige for oss. Vi er alltid på utkikk etter nye tanker, idéer og mennesker som kan utfordre oss. Kanskje er det din tur i år?

Summer intern i Telenor

Hvem kan få summer internship i Telenor? 🦋

Vi ser etter deg som har utdanning innen sikkerhet, teknologi, kunstig intelligens, informatikk, ingeniør, industriell økonomi, business, entreprenørstudier, økonomi og tjenestedesign – eller kanskje noe helt annet. Med andre ord: Vi setter sammen tverrfaglige team for å løse sommerens student-oppgaver.

Du er komfortabel med å kommunisere både på norsk og engelsk, og det er slett ikke dumt om du har erfaring med prosjektarbeid, tidligere internship eller har hatt en relevant deltidsjobb. Det aller viktigste er at du har lyst!

For oss betyr det at du viser engasjement, tar eierskap til oppgavene og at du ser løsninger istedenfor problemer. Du kan søke når som helst i studieforløpet, men fortrinnsvis tar vi imot studenter som studerer siste året på bachelor eller på en master.

Som summer intern hos oss får du:

 • 9 ukers engasjement fra slutten av juni til slutten av august, men to ferieuker halvveis.

 • God sommerjobb-lønn

 • Et arbeidsmiljø der du kan dyrke dine ideer, blir hørt og lyttet til av erfarne medarbeidere

 • Mange prosjekter på vårt hovedkontor på Fornebu med stor campus, kaffebarer og uoffisielt Norges best kantine

 • Sjøbadmuligheter ved badehuset og sosiale samlinger

 • Tilgang til vår e-læringsplattform med over 40 000 ulike kurs

 • Tett oppfølging fra dedikerte prosjektledere under hele perioden

 • Svært relevant erfaring med tanke på videre karriere og CV-referanser

 • I år har vi også prosjekter på Tyholt i Trondheim!

Slik fungerer det:

Sommeren 2024 tar vi imot en gruppe studenter. Sommerprosjektene blir utformet når vi har satt sammen student-teamene.

1. Finn frem CV-en og gjør deg opp noen tanker om hvorfor akkurat du bør være en del av neste års summer intern-kull! 

2. Søk innen fristen: 22. oktober

3. Utvalgte kandidater inviteres til å gjennomføre evnetester i slutten av oktober 

4. Det vil bli gjennomført intervjurunder i midten av november for kandidater som er med videre i prosessen

5. Tilbud sendes ut før jul – velkommen!