Victor Bugge, Thea Bru, Tuva Werner-Torgesen fra UiO besøkte Telenor

Slik gir studentene råd til Telenor om fremtiden

- Det var deilig å ta på seg dressbuksa og gjøre seg klar for Fornebu, forteller masterstudent Viktor Bugge. Oppmerksomheten var høy da han sammen med sine medstudenter imponerte forskningsmiljøet i Telenor.

Studentene fra UiO hadde fått en åpen og ganske vågal oppgave: Hvordan bør Telenor tenke for å møte fremtiden?

De hadde jobbet intenst i prosjektgrupper på forhånd og var invitert til Fornebu for å presentere sine aller beste idéer. Det ble et spennende møte mellom unge studenter og representanter fra Telenor Research. Formålet med møtet var innsikt, relasjonsbygging og gjensidig læring.

Læring på begge sider av bordet

UiO-studentene hadde valgt blant Telenor sine satsingsområder innen innovasjon, og fikk deretter presentere og argumentere for sine idéer for teknologidirektør Ruza Sabranovic og flere andre fagfolk i Telenor.

– Vi har nok lært mest, men vi har også vi fått lov til å presentere våre tanker, forteller Thea Bru, som studerer Society, Science and Technology in Europe på UiO.

Studentene presenterer sine løsninger i Telenor

Sammen med prosjektgruppen sin presenterte de konseptet Green Radio, om hvordan teknologiaktører kan bruke data til å redusere både strømforbruk og Co2 utslipp.

Studentene fikk også lære hvordan Telenor jobber med innovasjon, og hvordan forskningen bidrar til både konkurransekraft og gode løsninger innen klima, samfunn og bærekraft.

 – Vi har fått innsikt i flere spennende prosjekter som foregår i Telenor, og en innføring i alt arbeidet som skjer innen innovasjon, forteller Thea Bru.

Se dine muligheter i Telenor
Viktor Bugge presenterer for Telenor

Satellitter og perspektiver

Et annet tema som ble løftet frem på denne dagen var satellittkommunikasjon.

– Vår gruppe landet på å snakke om satellitt, fordi vi mener det som en mulig trussel mot hele Telenor sin landbaserte kjernevirksomhet, forklarer Victor Bugge. Han er masterstudent innen teknologi, innovasjon og kunnskap. 

Panelet fra Telenor Research lot seg tydelig imponere under seansen, og alle prosjektgruppene mottok gode tilbakemeldinger fra panelet.

– Jeg tror litt av grunnen til de gode tilbakemeldingene var at vi snakker på en litt annen måte, fra et samfunnsvitenskapelig perspektiv. Vår generasjon er spesielt opptatt av bærekraft. Det er nærmest blitt en norm, forteller Tuva Werner-Torgesen som også er student innen Teknologi, innovasjon og kunnskap.

Tuva forteller at de utfordret Telenor Research på det å jobbe mot en sirkulær økonomi, og å la innovasjoner vokse og gro litt før de avsluttes.

– Det tar ofte en stund før man ser resultater om innovasjon fungerer eller ikke, og da lønner det seg å være tålmodig og gi det litt tid, forklarer hun. 

Panel i Telenor Research lytter til studentene

Ble kjent med Telenor som arbeidsplass

Dagen ga studentene nye perspektiver på hva som finnes innenfor Telenor-universet; hva Telenor gjør innen forskning og innovasjon - og hvordan selskapet er som arbeidsplass. 

– Jeg fått et mye bredere perspektiv enn jeg hadde. Min kunnskap om Telenor fra før var Telenor som telekom-selskap som driver med mobilabonnement og bredbånd. Det var veldig interessant å lære at dere driver med så mye forskning, at dere tar rollen så seriøst og ønsker å bidra, forteller Thea. Tuva er enig.

– Før vi fikk besøk av Telenor på UiO, hadde jeg idé om at Telenor drev med mobilt bredbånd og litt til. Jeg syns det er veldig interessant å lære mer om alt 5G kan brukes til, og hvordan teknologien kan anvendes til å løse samfunnsutfordringer.

Jeg har fått et bedre perspektiv på innovasjon som fagfelt og Telenor sin rolle, og jeg kan absolutt tenke meg å jobbe i Telenor i fremtiden.

— Thea Bru, student

Er Telenor en attraktiv arbeidsplass?

Møtet med Telenor-folk skapte forbindelser, og flere av studentene ble nysgjerrige på hvilke muligheter som finnes.

– I løpet av dagen har jeg møtt så mange trivelige folk, og jeg håper å ha kontakt med dem videre. Jeg fikk også høre om trainee-programmet. Dette er nok et trangt nåløye, men det høres veldig interessant ut, forteller Viktor som gjerne kommer tilbake til Fornebu.

– Dere har så flotte lokaler! Jeg syns egentlig det er litt digg å være i et litt corporate miljø. Det var litt deilig å ta på seg dressbuksa i dag og vite at jeg skulle ut på Fornebu. Det var rett og slett litt stas, sier Viktor med et smil.

Viktor Bugge med sitt team når UiO-studenter presenterer sine tanker for Telenor

Thea legger til at hun synes det er bra at Telenor er så åpne for samarbeide med andre partnere, både forskere og universiteter. 

– Jeg tror at Telenor som et stort selskap med mange ressurser kan bruke sin rolle aktivt i samarbeid med andre, og dermed å bidra til en forskjell, sier Thea. 

Kan hun tenke seg å jobbe i Telenor, tro?

– Det var ikke noe jeg hadde sett for meg for et år siden, men nå som jeg har fått mer perspektiv på innovasjonen som fagfelt og Telenor sin rolle innenfor dette, så kan jeg absolutt tenke meg å jobbe i Telenor, avslutter hun.

Se dine muligheter til Telenor