Studenter fikk smake på arbeidslivet i Telenor

30 jenter fikk onsdag et lynkurs i å være Telenor-ansatt. Som studenter ved Norges Tekniske Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) fikk de et innblikk i hvordan det er å jobbe i landets største telekomselskap.
Studenter på besøk hos Telenor
Telenor ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver for kvinnelige talenter for å sikre tilvekst av relevant kompetanse for fremtiden. Onsdag var kvinnelige teknologistudenter invitert på sjarmørvisitt i Telenors hovedkvarter på Fornebu.

Innblikk i hverdagen

Gjennom et hektisk tretimers program fikk studentene innblikk i hverdagen i landets største telekomselskap. De fikk høre om det nyeste innenfor mobil tjenesteutvikling, hva 5G kan bety, de fikk også høre hvordan smartløsninger kan utvikles.

– Vi ser at vi må gjøre mer for å tiltrekke oss kloke hoder. Konkurranse om fremtidens arbeidskraft tilspisser seg, og vi ser at finansinstitusjonene konkurrerer med oss om samme arbeidskraft. Med dagens besøk ønsker vi å bygge relasjoner med potensielle ansatte tidlig i utdanningsløpet deres. Samtidig håper vi også å vise hva næringslivet kan by på, sier HR-direktør Øystein Bakken i Telenor Norge.

Janine Stang i ADA-nettverket forteller dette om hensikten med besøket.

– Vi ønsker å vise jentene hva som finnes av spennende prosjekter i arbeidslivet, og hvilke muligheter de har når de er utdannet teknologer. Telenor er et ypperlig sted å vise frem. Vi har i dag fått møte mange kvinnelige teknologer som har fortalt hvilke karrieremuligheter som finnes. Dette var en oppmuntring for studentene.

Studenter på besøk hos Telenor
Møtet med Pepper fremkalte mye latter.

Mange vil være traineer

Telenor er en relativ attraktiv arbeidsplass dersom vi skal måle etter antall søknader på årets traineeprogram. 420 har meldt sin interesse. Til Telenors summerinternship er det kommet inn 556 søknader på årets seks prosjekter.

– Dette tar vi som en bekreftelse på at Telenor er forlokkende for mange teknologistudenter, sier Bakken. 

Les mer om ADA-nettverket her ›

Studenter på besøk hos Telenor