Kristian fikk jobb som utvikler i Telenor – rett etter studiene

Kristian utenfor Telenor

Telenor er ikke «bare» et telekom-selskap. Det er også en teknologiinnovatør og tjenesteutvikler med muskler til å være først på ballen med ny teknologi.

Det er derfor Kristian Stenerud Lindalen (26) for et halvt år siden gikk fra endte studier på Gløshaugen i Trondheim og rett til kontorplassen på Fornebu.

– Jeg valgte Telenor fordi de har et klart mål om å satse på unge mennesker. De ønsker også at vi i fremtiden skal kunne jobbe med den nyeste og råeste teknologien.

I dag er han Big Data Utvikler i Telenor, men det var ikke dette som stod på mastergradpapirene fra NTNU. Kristian er egentlig spesialisert innenfor signalprosessering og kommunikasjon, men fikk muligheten til å fordype seg i Big Data gjennom kurs, opplæring og selvstudier hos sin nye arbeidsgiver.

– Det sier mye om hvordan man kan utvikle seg som medarbeider i Telenor. Det har vært både givende og morsomt å få ny kompetanse og ta den i bruk.

jorn-og-kristian-1024x796

En god kelner

Kristian jobber i dag med å strukturere og formidle den enorme mengden data som Telenor sitter på. Sammen med resten av teamet har han et ansvar for å skape fremtidsrettede og kostnadseffektive løsninger for Telenor i Norge.

Blant annet brukes data fra basestasjoner til å finne ut hvordan store grupper beveger seg, enten det er for reiseliv, konserter eller byplanlegging. Denne informasjonen gjør det mulig å finne ut hvordan man skal prioritere markedsføringen.

– Det er veldig givende å se at noe man lager sammen skaper verdi og blir brukt gjennom Mobility Analytics, eller gjennom forbedret prediksjon av hva våre kunder ønsker.

Han forteller at det ikke er så viktig at det står navnet hans på sluttproduktet, men det å gi andre en positiv opplevelse, gjennom innsikten som skapes i avdelingen, er det som står høyest.

– Hvis vi gjør noe bra vil ikke kundene merke det. De vil få en sømløs opplevelse med tilbud og tjenester som er relevante for dem. En god kelner er den du ikke ser, ler han.

telenorcase2-4-1024x684

Teknologi som «ikke finnes ennå»

Kristian arbeider i dag under avdelingen Analytics & AI og hans leder Jørn Tronstad sier de ønsker å satse ungt.

– Telenor er i en voldsom utvikling og vi må være en drivkraft i det digitale skiftet. Telekom har en enorm bredde i sine data, og den må vi forvalte på en smart, innovativ og ansvarlig måte. Derfor ønsker vi oss flere kreative og unge mennesker som Kristian inn i organisasjonen, forteller han.

Selv har Jørn seks år på baken i Telenor. Han begynte som løsningsarkitekt og klatret videre på stigen til en lederstilling.

– Telenor har vært et techselskap fra dag én, det er en del av vårt DNA, og da er det naturlig at vi tar i bruk og eksperimenterer med nye teknologier. Det har gjort at vi har et av landets ledende techmiljøer.

– Det var utrolig fristende å jobbe for Telenor når de har et klart ønske om at vi skal jobbe med den kuleste teknologien på markedet. Det betyr også at vi i fremtiden vil jobbe med teknologi som ikke finnes ennå, sier Kristian.

Rekrutterer nye talenter

Telenor utlyser nå flere stillinger. I første omgang er det arkitekter som skal styrke staben, men det vil komme flere spennende stillinger over sommeren!

– Vi ser det er muligheter for vekst og søker derfor flere kolleger. Vi har nye områder vi skal inn i og derfor trenger Telenor medarbeidere som vil være med på å skape innovasjon, forteller Jørn.

En arkitekt hos Telenor må være sulten, utadvendt og motivert. Du må også trives med jobbe i et team med ulike meninger – for man blir ikke alltid helt enige.

– Dette er et komplekst fagområde som stiller krav til deg som arkitekt. Du må være oppdatert, kreativ og like å være med på det nye. I Telenor vil du møte mennesker med ulik kompetanse og bakgrunn. Det er mange å bli kjent med og jobben består av krevende og omfattende prosjekter med et stort ansvar knyttet til seg, men det er likevel ikke spisse albuer oppsummerer Jørn.

Telenor gjør også omfattende grep for å jobbe mer agilt og sikre at organisasjonen finner løsninger til helhetens beste. Målet er at et tettere samarbeid med forretning skal munne ut i mer verdiskapning og innovasjon.

Kristian forteller om et sosialt og faglig sterkt miljø. Selv har han vært på toppturer og Fangene på Fortet sammen med kollegaer.

– I en jobb i Telenor vil du nyte godene fra en moderne campus, hyggelige kolleger og en faglig ballast.

Og lokasjonen på Snarøya åpner også for en dupp, uansett hvilken årstid vi befinner oss i.

– Jeg kom akkurat fra et lite lunsjbad nede ved badehuset, sier Kristian.