I løpet av ti år i Telenor har jeg opplevd utrolig mye, og jeg ser frem til fortsettelsen!

For ti år siden var det nesten bare Telenor som holdt til på Snarøya og Fornebu. Telenor Arena var i sin spede begynnelse og naboene var ikke-eksisterende da Marius Tangnes (35) hadde sin første arbeidsdag i Telenor Nordic.
I løpet av ti år i Telenor har jeg opplevd utrolig mye, og jeg ser frem til fortsettelsen!

– Det har skjedd store endringer i Telenor siden den gang. For ti år siden jobbet jeg blant annet med ringe- og sms-tjenester. Da bestilte man en tjeneste og fikk en faktura i posten noen dager etter.

– I dag kan kundene se hvor mye data de har brukt den siste timen, ler Marius.

Han har altså vært med på Telenors overgang fra et tradisjonelt telekomselskap til å bli en tjenesteleverandør. Enten det er Telecom, Mobility Analytics eller Cloud-tjenester, så har de vært blant de fremste på å innovere innenfor teknologi.

Sigve Brekke skriver det slik; «Teknologien er en støtte for å leve gode og fullverdige liv. Slike endringer har vi vært med på siden Televerket ble grunnlagt i 1855».

Gode muligheter for utvikling

Marius er i dag domenearkitekt innen BSS – en helt annen stilling enn det han opprinnelig hadde i 2008. Han sier at slike ting kan forklare hvorfor Telenor er blant de fremste på teknologifronten.

– Som et stort selskap, byr Telenor på mange muligheter for utvikling. For meg har det vært gjennom ulike roller, kursing og faglig påfyll gjennom studier. Telenor er et globalt selskap og da kan det åpne seg muligheter for utenlandsbesøk i andre deler av verden. Det har gitt meg verdifull kompetanse.

– En kollega gikk nettopp av med pensjon. Hun startet med å switche ledninger på sentralbordet, og avsluttet med å konfigurere priser og produkter i mobil. Det er litt av en utvikling!

telenorcase3-1-of-1-3-1024x684

Agile team

I Telenor setter vi nå opp agile team for å skape kortere vei mellom teknologi, forretningen og kompetanseutvikling.

Marius mener at en levende og dynamisk organisasjon gir bedre grobunn for innovasjon og forskning.

– For meg som domenearkitekt føler jeg meg ytterligere involvert og tett på produktutvikling. Telenor benytter seg mer av dynamiske team istedenfor den tradisjonelle måten å tenke prosjekter på. Det merker man på produktene.

Midt i smørøyet

Marius trekker frem Familiebonus-prosjektet som et eksempel på hvordan Telenor jobber. Familiebonus er en abonnementsløsning der bonusdataen samles i en felles pott, og kundene kan selv bestemme hvordan den fordeles.

– Prosjektet så helt annerledes ut fra start. Gjennom et samspill mellom forretning og teknologi utviklet det seg til noe spennende. Vi hadde UX-designere og arkitekter som så over løsningene og kom med innspill underveis. Det gjorde at vi i teknisk fikk være med på å ta avgjørelser.

telenorcase3-1-of-1-2-1024x684

Da løsningen ble lansert, blant annet under en reklamepause på Norske Talenter, kunne de se at besøkstallene økte og nye abonnenter strømmet til.

– Det var lett å ta i bruk og vi hadde en god kundereise. Det er tilfredsstillende å se noe man har jobbet så hardt med bli godt mottatt sluttbruker. Vi lager ikke bare kode og sender den avgårde, vi er med på å forme sluttproduktet fra start til slutt.

– Slikt blir det god stemning av, smiler han.

Trenger flere med på laget

Telenor trenger nå å ruste seg for fremtiden. De trenger flere dyktige medarbeidere med på laget.

– I mine ti år i Telenor har det skjedd utrolig mye kult. Jeg har fått reise utenlands, jobbet i ulike avdelinger, laget produkter og fått mange gode venner. Det hadde neppe vært mulig i en liten telecom-bedrift, sier Marius. Vekstmuligheter og et faglig sterkt miljø i en ledende teknologibedrift gjør at det er gøy å jobbe her, smiler Marius.