Dette er hverdagen til en arkitekt i Telenor

Både Hanna Landgren (29) og Katrina Sponheim (34) rakk såvidt å krone seg med tittelen som nyutdannet før veien bar videre til Telenors campus på Fornebu. Begge gikk rett fra skolebenken til utviklerjobber innenfor teknologisfæren.
Dette er hverdagen til en arkitekt i Telenor

– Jeg falt pladask for Telenor. Nå har jeg vært her siden 2007 og Hanna siden 2012, sier Katrina.

Hopper vi frem til i dag er Hanna avdelingsleder og Katrina hovedarkitekt innenfor digitale kanaler og API.

– Utviklere og arkitekter har en utrolig kreativ og delaktig rolle. I Telenor får vi være med under hele utviklingen av produkter og tjenester.

– Og nå håper vi flere vil bli med på laget!

telenorcase11-1-of-1-1024x684

Tett på millioner av kunder

Telenor er i dag landets største leverandør av tele- og datatjenester. Antall mobilkunder er over tre millioner i Norge, i tillegg kommer tjenestekunder og andre samarbeidspartnere. Det er utviklerne og arkitektene som kommer tettest på denne enorme kundemassen.

– Du får et stort ansvar i gigaprosjekter, sier Katrina.

– Det er vi som snekrer sammen websidene og appene. Det er vi som må sørge for at de er like lette å bruke uavhengig om kundene har vokst opp med internett eller ikke. Vi må se hvordan kundene agerer, og vi må teste nye produkter.

«Obligatorisk» utdanning

– Vi beveger oss nå fra den tradisjonelle fossefallsmodellen til en mer agil samarbeidsform. Det betyr mer samspill mellom forretning og teknisk, mer effektiv jobbing og kreativ sparring, sier Hanna.

– På denne måten kan vi levere raskere kombinert med autonomitet i å lage løsningene.

– Som en ansatt i techbransjen er det viktig at vår kompetanse ikke forringes, og derfor må vi hele tiden være «på». I Telenor har hver medarbeider fått tildelt 40 timer i året til å bygge ny kompetanse. Dette blir vi målt på og må gjennomføre, forteller Katrina.

Damene namedropper mircoservice for API, Node.js, Continuous Delivery Platform basert på Kubernetes og Docker-I på spørsmålet om hvilke plattformer og verktøy de bruker.

Er du utvikler eller arkitekt?

Avdelingen digitale kanaler og API er nå på utkikk etter nye kolleger i tiden som kommer. De ønsker seg flere utviklere og arkitekter og vil komme i kontakt med deg som har relevant utdanning, kompetanse eller erfaring.

telenorcase1-1-1024x684

– Hos oss vil du jobbe med ny teknologi, kule prosjekter og være en del av et miljø som ønsker å lykkes. Kollegene er noe av det beste med denne jobben, de tar hånd om nye, er kreative og kanskje litt barnslige, ler Katrina.

– Mine omgangsvenner jobber her, for å si det sånn, legger hun til.

– Kombinasjonen av kryssfunksjonelle team, en organisasjon med muskler til å investere i kompetanse og arbeid tett mot sluttbrukerne gjør Telenor til et attraktivt sted å være, avslutter Hanna.