mobil-ikon

Slik aktiverer du SIM-kort fra en mobiltelefon

Et SIM-kort må alltid aktiveres før du setter det inn i telefonen, nettbrettet, PCen, modemet eller annet utstyr det skal brukes i.

 1. Logg inn i Mitt Telenor-appen.

 2. Velg enheten, det vil si hvilken mobiltelefon, nettbrett eller annen enhet som skal bruke SIM-kortet. Klikk på bilde av enheten som skal ha SIM-kortet.

 3. Velg Aktiver SIM-kort og skriv inn SIM nummeret

 4. Trykk på Aktiver nytt SIM-kort.

 5. Det tar 5 minutter før SIM-kortet er aktivt. I mellomtiden skrur du av enheten, bytter til nytt SIM-kort og skrur på igjen.

PC-ikon

Slik aktiverer du SIM-kort fra en PC eller et nettbrett

Et SIM-kort må alltid aktiveres før du setter det inn i telefonen, nettbrettet, PCen, modemet eller annet utstyr det skal brukes i.

 1. Logg inn på Mine Sider.

 2. Velg Mobil, deretter klikker du på bildet av den enheten som skal ha SIM-kortet.

 3. Velg Aktiver SIM-kort

 4. Velg hvilken type SIM-kort du skal aktivere og skriv inn SIM nummeret

 5. Trykk på Aktiver.

 6. Det tar 5 minutter før SIM-kortet er aktivt. I mellomtiden skrur du av enheten, bytter til nytt SIM-kort og skrur på igjen.

SIM-ikon

Fikk du ikke til? Her er noen tips

Her er noen tips om hva du kan prøve før du ringer oss:

 • Skru av mobiltelefonen eller enheten en gang til. La den være av i et par minutter før du skrur den på igjen.

 • Hvis du ikke finner abonnementet på Mine Sider eller Mitt Telenor-appen så kan det komme av at ditt mobilnummer ikke er registrert på deg, men på arbeidsgiver. Det er en forutsetning for å kunne bruke Mine Sider og Mitt Telenor at ditt mobilnummer er registrert med navn og fødselsdato. Dette gjøres normalt sett av din arbeidsgiver og det kan enkelt gjøres i Min Bedrift.

Virker ikke noen av disse tipsene, da må du gjerne chatte eller ringe oss.

Andre nyttige tips når du bytter SIM-kort på mobilen er:

 • Om du bruker BankID på mobil må du registrere den på nytt i din nettbank.

 • Du kan lage din egen PIN-kode for SIM-kortet, da kan du velge en kombinasjon du husker. Denne brukes hver gang du skrur på telefonen. På de fleste mobiltelefoner kan du bytte PIN-kode ved å gå inn på innstillinger.

SIM-ikon

Logg inn i Min Bedrift for å hjelpe din kollega

I utgangspunktet er det aller enklest at brukeren av abonnementet gjør dette selv i Mitt Telenor eller på Mine Sider. Men du som er administrator i Min Bedrift kan gjøre det på vegne av en ansatt. Det er gratis å bruke Min Bedrift. Ber du derimot kundeservice å gjøre dette, faktureres bedriften 199,- per gang.

Slik gjør du:

 • Logg deg inn i Min Bedrift og skriv inn mobilnummeret til den enheten som du skal aktivere SIM-kortet på, deretter følger du steg for steg.

 • Lurer du på noe underveis så finner du veiledninger i Min Bedrift under: Vi hjelper deg.

Min Bedrift-ikon

Registrere abonnement på en bruker i Min Bedrift

Skal brukeren av abonnementet aktivere SIM-kortet selv er det en forutsetning at mobilnummer er registrert med navn og fødselsdato. Dette kan du som administrator enkelt gjøre i Min Bedrift.

Slik gjør du:

 • Logg deg inn i Min Bedrift og finn ut om du har: Abonnement som mangler viktig informasjon. Velg: Endre abonnementsbruker, deretter følger du steg for steg.

 • Lurer du på noe underveis så finner du veiledninger i Min Bedrift under: Vi hjelper deg.