Større fleksibilitet med eSIM

I desember 2017 ble vi som den første operatøren i verden, med en lokal løsning, sertifisert til å utstede eSIM til våre kunder. Først ut var smartklokkene, men nå er eSIM-teknologien på plass for det meste innen Internet of Things. Riktignok må IoT enhetene være eSIM sertifiserte. eSIM står i utgangspunktet for embedded SIM, og betyr at SIM-kortet er bygget inn i enheten din. Og dette har vi hatt i flere år. Men vi benytter nå like ofte eSIM som begrep for eUICC, embedded Universal Integrated Circuit Card, der samme SIM-kort har plass til flere SIM-profiler; også fra flere operatører.

Et eSIM-kort gjør nøyaktig det samme som et tradisjonelt SIM-kort. Det er en liten elektronisk enhet som lagrer informasjon, kobler til nettet og gjør enheten din unik. Det som er nytt, er at altså at brikkene nå kan ha flere brukerprofiler lastet ned samtidig.

Med eSIM i konsumentmarkedet kan du hente SIM-profiler over nettet fra operatørene. Å aktivere eSIM over internett skjer i løpet av noen sekunder. For M2M og IoT vil disse profilene normalt pre-provisjoneres fra operatøren.

Kontakt oss

To varianter av eSIM

Vi tilbyr to varianter av eSIM tilpasset for M2M og Internet of Things

eSIM kan enten leveres på fysiske SIM-kort eller så kan det genereres profiler som kunden selv kan pushe ut til eksisterende SIM-kort. Det kreves en investering for å få på plass den siste løsningen.

Standard eSIM-løsning

Standard eSIM er et fysisk SIM-kort som har plass til flere profiler. Dette er den enkle løsningen for kunder som ønsker SIM-kort fra oss, eUICC, og samtidig en standardisert forsikring om at de i fremtiden kan laste ned profil fra andre operatører. Dette har en etableringspris. I tillegg kommer kostnaden den dagen det kan bli aktuelt med et migreringsprosjekt som innebærer såkalt «SM-SR Swap». Å bytte operator for IoT er ikke rett frem og kompleksiteten gjør at dette ikke er «plug and play».

Elektronisk eSIM-profil

Elektronisk eSIM-profil er en mulighet for kunder som ønsker å ta en investering på en del av infrastrukturen, SM-SR, og som ønsker å laste ned eSIM-profiler fra oss og andre operatører. Dette er en svært avansert løsning og må kjøres som et utviklingsprosjekt sammen med oss og vår SIM-partner.

Fordeler med eSIM fra Telenor