Mobil

Samsung Galaxy S24: Nå handler alt om kunstig intelligens!

Samsungs nye Galaxy S24-serie er lansert! Vi har sett nærmere på nyheten – og hvordan kunstig intelligens i lomma skal revolusjonere hverdagen din.

Samsung Galaxy S24 kunstig intelligens er i sentrum

Hvert år avdekker Samsung sine nye flaggskipmobiler på Samsung Unpacked-arrangementet. Vi var til stede under lanseringen av den nye Galaxy S24-serien i San Jose i California, og i år er det særlig ett begrep som står i fokus.

Ja, du gjettet riktig: kunstig intelligens. 

Årets nye modeller er nemlig gjennomsyret av KI. Det gjør at Galaxy S24-serien kan hjelpe deg med alt fra å skrive SMS-er, fjerne uønskede objekter i bilder, transkribere lydopptak og oversette samtaler på direkten.

Lanseringstilbud! Bestill i dag og få dobbel lagring til samme pris (verdi opptil 3.000,-). Tilbudet gjelder t.o.m. 11. februar.

Samsung Galaxy S24 kommer i mange fine og behagelige farger
FINT OG BEHAGELIG: Den kraftigste modellen, Samsung Galaxy S24 Ultra, kommer i flere lekre og behagelige farger.

KI-krefter i lomma

– Vi er inne i «programvarens tidsalder», erklærer Samsung, og hevder at det de kaller Galaxy AI er så omfattende at det vil endre måten vi bruker mobiltelefoner på. 

La oss se på noen av funksjonene som er bakt inn i Galaxy AI:

  • Tastatur med innebygget KI: Tekster du med noen på et annet språk kan telefonen oversette meldingene i sanntid. Tastaturet kan også hjelpe deg med strukturen i teksten din og lage punktlister ut av rotete notater. Og ønsker du en mer uformell tone på meldingen? Telefonen fikser det for deg på et blunk. 

  • Oversetting av samtaler i sanntid: Snakker du i telefonen med noen på et annet språk, kan telefonen oversette samtalen slik at du hører motpartens stemme på ditt eget språk – mens dere snakker. Funksjonen vil ikke støtte norsk ved lansering, men Samsung lover at dette vil komme i løpet av 2024.

  • Smartere Android Auto: Når du mottar meldinger mens du kjører, vil Android Auto nå kunne forstå innholdet. Programmet kan svare kontaktene dine med relevant informasjon på vegne av deg – mens du holder oppmerksomheten på veien.

  • KI-opptaker: Ved hjelp av kunstig intelligens kan stemmeopptakeren transkribere og oversette tale til tekst. Også her vil støtte for norsk komme i løpet av året.

  • «Circle to search»: Den velkjente S Pen er tilbake (på Galaxy S24 Ultra), og nytt av året er at du kan søke på noe du ser på skjermen ved å tegne en sirkel rundt det. Ser du noen på Instagram som du lurer på hvem er, kan du sirkle rundt personen og søke. Lurer du på hvor et bilde er tatt, kan du sirkle rundt et landemerke. Funksjonen fungerer også i Galaxy S24 uten pennen.

  • KI-bilderedigering: Generativ redigering kommer til Samsungs egen bildeapp. Du kan for eksempel markere et uønsket objekt i et bilde, og vips så erstattes området med bakgrunnen. Eller du kan flytte, forstørre eller forminske objektene du markerer. Ønsker du å gjøre bildet større kan du be telefonen legge til mer bakgrunn. Og har du tatt bilde gjennom et vindu og fått med forstyrrende refleksjoner, spør mobilen uoppfordret om den skal fjerne det for deg.

Som et kjærkomment grep for å ikke bidra til ytterligere forvirring i en verden som flyter over av KI-generert innhold, legger Samsung et digitalt vannmerke i metadataene til KI-justerte bilder. Dermed skal det være enkelt å undersøke om et bilde er tuklet med eller ei.

S Pen-stylusen er tilbake – og er enda mer (kunstig) intelligent.
PENN PÅ PLASS: S Pen-stylusen er tilbake – og er enda mer (kunstig) intelligent.

Slankere og større skjermer

I tillegg til at OneUI (altså Samsungs tilpasning av Android), er gjennomsyret av kunstig intelligens, har det skjedd litt på hardware-fronten. 

Galaxy S24-serien er tynnere enn tidligere og en slankere ramme gjør at skjermene er blitt hakket større. De oppleves enda mer «firkantede» enn tidligere – men ligger godt i hånden.

S24-serien oser av kvalitet. Skjermene er mer lyssterke enn noensinne med 2600 nits. Alle modellene kommer med såkalt adaptiv oppdateringsfrekvens som justeres mellom 1-120Hz, avhengig av hva du bruker mobilen til.

Samsung Galaxy S24 har større skjermene på grunn av slankere rammer
STØRRE SKJERMER: Skjermene på S24-mobilene er flate og hakket større enn tidligere, takket være en slankere ramme.

Skjermene på alle årets mobiler er helt flate og har fått nye Corning Gorilla Glass Armor som tåler 50 prosent mer.

Galaxy S24 Ultra har ramme i titan, som er samme materiale som sitter i iPhone 15 Pro. Materialet er både lettere og sterkere enn aluminium.

Kraftigere enn noensinne

Samsung Galaxy S24 Ultra har en optimalisert Qualcomm Snapdragon Gen 3 prosessor, mens S24 og S24+ får selskapets egne Exynos 2400.

De nye og kraftigere prosessorene gjør at S24-mobilene kan levere enda bedre grafikk med det som kalles Ray Tracing. Det er en teknologi der programmet sporer virtuelle lysstråler i grafikken for å gjøre bildene mer realistiske. 

For å forhindre at telefonene ikke blir for varme under heftig bruk, har Samsung forbedret kjølesystemet med større dampkamre.

Samsung Galaxy S24 er kraftigere enn noensinne
SVÆRT KRAFTIGE: Du får mer enn nok kraft under panseret på Galaxy 24-modellene, også i spill.

Ultra er et kamerabeist

Også kameraene har fått seg en real overhaling. 

Teleobjektivet i S24 Ultra er nå på 50 megapiksler, mens hovedobjektivet er på hele 200 megapiksler. S24 og S24+ har 50 megapiksler hovedobjektiv. I tillegg er også nattfoto blitt vesentlig bedre med 1,6 ganger større piksler.

Samsung Galaxy S24 har imponerende kameraer
IMPONERENDE KAMERA: Samsung serverer – som vanlig – kraftige kameramobiler.

Med mobilens mange KI-funksjoner er dette et beist av et kamera. Telefonen kan til og med gjøre sakte film ut av et hvilket som helst opptak. Og med avansert støyreduksjon blir bilder tatt i mørket knivskarpe.

En gledelig nyhet for de av oss som syns at det å kjøpe en ny mobil kommer med en vond bismak, er at 25 prosent av materialene som er brukt i de nye telefonene er resirkulert. Dessuten er innpakningen laget av fullstendig resirkulert materiale.

Lanseringstilbud! Bestill i dag og få dobbel lagring til samme pris (verdi opptil 3.000,-). Tilbudet gjelder t.o.m. 11. februar.