Mobil

iPhone 14 som jobbmobil

Neste generasjon iPhone er lansert og for deg som bruker mobilen på jobb har arbeidsverktøyet ditt blitt enda bedre. Først og fremst er mobilen blitt raskere. Dette er nyhetene.

iPhone 14

Kort fortalt kommer iPhone 14 i fire utgaver. De kommer i to forskjellige størrelser og med to forskjellige nivåer på innmaten. Pro-modellene har blant annet større og bedre skjerm, bedre kamera og bedre prosessor. De er også å få kjøpt med opptil 1 TB lagring mot 512 GB som maks på iPhone 14 og iPhone 14 Plus.

·       iPhone 14 (6,1’’ skjerm)

·       iPhone 14 Plus (6,7’’ skjerm)

·       iPhone 14 Pro (6,1’’ skjerm)

·       iPhone 14 Pro Max (6,7’’ skjerm)

Bestill iPhone 14 nå

Større prosessor

Både iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max er utstyrt med den nye Apple A16-prosessoren, mens de to modellene uten pro i navnet har prosessoren Apple A15 Bionic, som også forgjengeren Apple 13 er utstyrt med.

De to pro-modellene har fått oppgraderte skjermer med always on-funksjonalitet.

eSIM

I modellene for hjemmemarkedet har Apple fjernet SIM-kortet helt. I USA vil det kun være mulig å få eSIM til iPhone. I modellene som kommer på det europeiske markedet vil det være plass til et fysisk SIM-kort.

Satelittkommunikasjon

En sikkerhetsfunksjon som blir tilgjengelig for iPhone i USA og Canada er nødmeldinger via satellitt. Her vil du kunne dele posisjon og sende meldinger via satellitt også når du er helt uten dekning. Dette er nok funksjonalitet som også vi nordmenn ville satt pris på når vi ferdes på fjell og fjord, men det kan virke som dette er noe Apple tester ut litt i første omgang. Alle som kjøper de nye iPhone-modellene i USA og Canada får denne tjenestene inkludert i to år. Hva som skjer med tjenesten etter de to årene informeres det ikke om.

Bedre kamera

De to Pro-modellene får kameraer med hele 48 MP kamera mot 12 MP på iPhone 14 og iPhone 14 Pro. Teknologien bak kameraene er oppgradert på alle modellene sammenlignet med iPhone 13, men igjen er det Pro-modellene som er utstyrt med den beste teknologien. Kameraene skal blant annet ta bedre bilder i mørket enn før og ha bedre bildestabilitet når du tar videoopptak.

Varsler bilkrasj

Alle de nye iPhone-modellene har nå muligheten til å oppdage om den opplever en bilkrasj. Et nytt akselerometer og gyroskop, i kombinasjon med mobilens mikrofon og kunstige intelligens, skal detektere om du er med i en ulykke. Mobilen vil da automatisk ringe etter hjelp om du selv ikke er i stand til det.

De største forbedringene på Apple iPhone som arbeidsverktøy ligger nok i det oppdaterte operativsystemet iOS 16. Her har du en komplett liste over ny funksjonalitet i iOS 16.

Bestill nå