Mobil

Telenor har årets beste mobilnett

Folket har målt. Nok en gang har vi blitt kåret til å ha Norges beste og raskeste mobilnett av Ookla Speedtest. Kåringen er basert på titusenvis av kundemålinger gjort av norske mobilbrukere i 2023.
bilde av prisen Norges beste mobilnett

Resultatene viser at:

 1. Vi er lynraske. Hastighet er viktig for gode mobilopplevelser og fornøyde kunder. Jo raskere, jo bedre - og ifølge målingene har Telenor det raskeste mobilnettet og 5G-nettet.

 2. Vi er der du er. Geografisk dekning er avgjørende. Med mer enn 8750 basestasjoner spredt utover vårt langstrakte land dekker vi 87 prosent av Norges totale landareal og hele 99,98 prosent av befolkningen. 

 3. Vi er stabile. Vi har den beste mobildekningen og det beste mobilnettverket i Norge, både 4G og 5G.

Hva er Ookla Speedtest?

Ookla Speedtest spør titusenvis av folk om å måle sin mobiloperatør og deres hastighet, dekning og stabilitet. Dette er ingen subjektiv test. Deltakerne gjør målinger i det nettet de har og en tredjepart verifiserer dette. Den mobiloperatøren som scorer høyest, vinner. Deres høyeste utmerkelse for mobiloperatører er kåringen av «Årets Beste mobilnett». For å få denne tittelen må mobiloperatøren vinne to kategorier:

 • Norges raskeste mobilnett (4G/5G)

 • Norges beste mobildekning (4G/5G)

Telenor har Årets Beste mobilnett i 2023

Både første og andre halvår 2023 vant Telenor disse kategoriene og ble tildelt tittelen «Årets beste mobilnett i Norge».

De viktigste kriteriene for å vurdere kvaliteten i et mobilnett, er brukernes egne målinger. Da er det ekstra hyggelig at Ookla har kåret vårt mobilnett til Norges beste.

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer våre kunders mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil folk landet over få nytte av høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for. Telenor skal sikre at kundene, enten de bor i by eller bygd, skal få mobilopplevelser i verdensklasse, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

– Disse prisene gis til nettverksoperatører som viser eksepsjonell hastighet og ytelse sammenlignet med andre mobilnettoperatører i markedet for Q3-Q4 2023. Vi er glade for å anerkjenne Telenors sterke prestasjon, som er et resultat av deres urokkelige fokus på å levere en overlegen nettverksopplevelse for kundene sine, sier Stephen Bye, president og administrerende direktør i Ookla.

Raskest 6 år på rad!

Våre kunder er avhengig av et raskt og velfungerende mobilnett. Da kan vi med stolthet meddele at vi har vunnet Ookla Speedtest Award for Norges raskeste mobilnett i 2018, 2019, 22020, 2021, 2022 og nå 2023!

Tallenes tale på raskeste 5G-hastigheter

Andre halvår 2023 har Telenors 5G-nett en gjennomsnittlig hastighetsscore på 240 Mbit/s, med en median på 259.28 Mbit/s på 5G-hastighet. Nærmeste konkurrent har en Speed Score™ på 182.56 på 5G:

Ookla fastest mobile network Q3-Q4 2024

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Sikkerhet og robusthet

Sikker, effektiv og pålitelig kommunikasjon er blitt et grunnleggende samfunnsbehov.

– Vi jobber systematisk med sikkerhet, robusthet og beredskap for å sikre at tjenestene vi alle er avhengige av alltid fungerer, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer kundenes mobilopplevelser. Telenors mobilnett skal ikke bare være raskest, måten vi har bygget nettet på gjør det også til et av Europas mest robuste nett, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.   

Visste du at...?
 • Telenor har Norges største mobilnett

 • Vi har flest basestasjoner i Norge med over 2000 flere enn nærmeste konkurrent

 • Vi bygger mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatører i landet. Med mer spektrum (frekvensressurser målt i antall MHz) kan vi tilby høyere hastighet og mer kapasitet per kunde

 • Vi bygger ut 5G-dekning der vi allerede har dekning i dag, men også på nye steder rundt omkring i landet

 • Vi oppgraderer alle eksisterende 4G-master til 5G slik at de kan gi lynrask og stabil opplevelse i mange år fremover

 • Vi har nå 5G-dekning fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord

 • Vi gjennomfører daglig dekningsmålinger både i sentrale og fjerntliggende områder av Norge for å sikre god kvalitet og stabilitet

 • Vårt mobilnett er robust og har en oppetid på mer enn 99,7% akkumulert

Hvordan får du Norges beste og raskeste mobilnett?

Slik får du tilgang til årets beste mobilnett:

 1. Her er våre mobilabonnement. Velg mellom Flyt eller Frihet, få den hastigheten og datamengden du trenger.

 2. Trådløst Bredbånd  gir deg tilgang til vårt mobilnett med høy hastighet og kvalitet. Både på hjemmekontor, jobben, hytta og steder der det ikke før var mulig.

Med lynraske 5G-hastigheter får du full internettdekning og gode mobilopplevelser der du er.