bilde av prisen Norges beste mobilnett
bilde av prisen Norges beste mobilnett
- Mobil

Telenor har årets beste mobilnett

Publisert: 7. august 2023 kl. 09:00

Folket har målt. Nok en gang har vi blitt kåret til å ha Norges beste, raskeste og mest stabile mobilnett av Ookla Speedtest. Kåringen er basert på titusenvis av kundemålinger gjort av norske mobilbrukere i perioden januar til juli 2023.

Resultatene viser at:

 1. Vi er lynraske. Hastighet er viktig for gode mobilopplevelser og fornøyde kunder. Jo raskere, jo bedre - og ifølge målingene har Telenor det raskeste nettet.

 2. Vi er der du er. Geografisk dekning er avgjørende. Med mer enn 8750 basestasjoner spredt utover vårt langstrakte land dekker vi 87 prosent av Norges totale landareal og hele 99,98 prosent av befolkningen. 

 3. Vi er stabile. Vi har de mest stabile og konsistente målingene på både 4G og 5G.

Hva er Ookla Speedtest?

Ookla Speedtest spør titusenvis av folk om å måle sin mobiloperatør og deres hastighet, dekning og stabilitet. Dette er ingen subjektiv test. Deltakerne gjør målinger i det nettet de har og en tredjepart verifiserer dette. Den mobiloperatøren som scorer høyest, vinner. Deres høyeste utmerkelse for mobiloperatører er kåringen av «Årets Beste mobilnett». For å få denne tittelen må mobiloperatøren vinne tre kategorier:

 • Norges raskeste mobilnett (4G/5G)

 • Norges beste mobildekning (4G/5G)

 • Norges mest stabile mobilnett (4G/5G)

Telenor har Årets Beste mobilnett i 2023

Første halvår i 2023 vant Telenor disse kategoriene og ble tildelt tittelen «Årets beste mobilnett i Norge».

De viktigste kriteriene for å vurdere kvaliteten i et mobilnett, er brukernes egne målinger. Da er det ekstra hyggelig at Ookla har kåret vårt mobilnett til Norges beste.

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer våre kunders mobilopplevelser. Og med vår 5G-utrulling vil folk landet over få nytte av høye hastigheter og de nye mulighetene som 5G åpner opp for. Telenor skal sikre at kundene, enten de bor i by eller bygd, skal få mobilopplevelser i verdensklasse, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Hvordan får du Norges beste og raskeste mobilnett?

Slik får du tilgang til årets beste mobilnett:

 1. Her er våre mobilabonnement. Velg mellom Flyt eller Frihet, få den hastigheten og datamengden du trenger

 2. Trådløst Bredbånd  gir deg tilgang til vårt mobilnett med høy hastighet og kvalitet. Både på hjemmekontor, jobben, hytta og steder der det ikke før var mulig.

Med lynraske 5G-hastigheter får du full internettdekning og gode mobilopplevelser der du er.

info icon

Visste du at...?

 • Telenor har Norges største mobilnett

 • Vi har flest basestasjoner i Norge med over 2000 flere enn nærmeste konkurrent

 • Vi bygger mer kapasitet per basestasjon enn andre mobiloperatører i landet. Med mer spektrum (frekvensressurser målt i antall MHz) kan vi tilby høyere hastighet og mer kapasitet per kunde

 • Vi bygger ut 5G-dekning der vi allerede har dekning i dag, men også på nye steder rundt omkring i landet

 • Vi oppgraderer alle eksisterende 4G-master til 5G slik at de kan gi lynrask og stabil opplevelse i mange år fremover

 • Vi har nå 5G-dekning fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord

 • Vi gjennomfører daglig dekningsmålinger både i sentrale og fjerntliggende områder av Norge for å sikre god kvalitet og stabilitet

 • Vårt mobilnett er robust og har en oppetid på mer enn 99,7% akkumulert

Raskeste 5G-hastigheter tre år på rad

Første halvår 2023 har Telenors 5G-nett en gjennomsnittlig hastighet på 359,20 Mbit/s, eller en median på 268,71 Mbit/s. Dette utgjør 249,27 på Ooklas Speed Score™. Nærmeste konkurrent har en Speed Score™ på 190,47 på 5G:


Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q1-Q2 2023. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.