Internet of Things

Testvinnende elbillader bruker testvinnende mobilnett

En forutsetning for smart elbilladerteknologi og gode betalingsløsninger er stabile nettverk. Det har vært nøkkelkriteriet for Zaptec. En god partner og Norges raskeste mobilnett ble løsningen.

Testvinnende elbillader bruker testvinnende mobilnett

Zaptecs kunder nyter godt av raskt og stabilt mobilnett

Zaptec startet sin reise i 2012 og har siden opplevd stor suksess med sine elbilladere. Med mer enn 100.000 installerte ladere og salg av ladere i 15 land, er de en foretrukket leverandør når borettslag og sameier, bedrifter og nybygg, parkeringsanlegg og brukere skal velge elbilladere. Zaptec ble også kåret til markedets tryggeste og beste hjemmelader for elbiler av NAF i 2022.

Da er det flott at vi, som deres rådgiver og partner, kan sikre at disse elbilladerne har bedre oppetid og dekning. Og dermed bidrar til en god kundeopplevelse.

15 land – felles roaming-plattform

Dataroaming betyr helt konkret at man kobler seg til lokale mobilnettverk for å bruke data. Vi muliggjør dataroaming i 15 land for Zaptecs billadere. Dette sørger for at brukerne med en enkel identifikator kan lade på tusenvis av ladepunkter. Dette har vært mulig takket være roaming-plattformen Zaptec bygde fra bunnen av – med oss som en roamingpartner.

Mobilnettet spiller en viktig rolle i å muliggjøre kommunikasjonen mellom Zaptec-laderne og Zaptecs skybaserte plattform. Ved å bruke mobilnettet kan laderne kommunisere med plattformen uavhengig av hvor de er lokalisert, så lenge det er mobildekning tilgjengelig. Dette gjør at Zaptec kan overvåke, kontrollere og administrere ladere på en effektiv måte og gi brukerne en sømløs ladeopplevelse. 

Alt dette gjør det enklere og mer praktisk for elbil-eiere å lade bilen sin på farten.

Testvinnende elbillader lader smart med sensor
For å kunne utnytte all strøm på en smartere måte har selskapet laget Zaptec Sense.

Smarthjem og sensor gjør det mulig å lade når strømmen er billigst

For å kunne utnytte all strøm på en smartere måte har selskapet laget Zaptec Sense. En «dings» som ved hjelp av sensorer og IoT-teknologi henter data fra sikringsskapet ditt, og hjelper deg å utnytte strømmen du har tilgjengelig. Teknologien muliggjør kommunikasjon med bilen og overvåker ladeprosessen i sanntid. Dette gir brukerne en rekke fordeler, blant annet:

  1. Fleksibilitet: Zaptec Sense gir brukerne muligheten til å styre ladningen av elbilen fra en mobilapp, uansett hvor de befinner seg. Dette gjør det enklere å planlegge ladningen og unngå situasjoner der bilen ikke er fulladet når man trenger det.

  2. Tilpasning: Zaptec Sense bruker IoT-teknologi for å tilpasse ladehastigheten til elbilens batterikapasitet og annet samtidig strømforbruk. Da unngår man dyre forbrukstopper.

Alt dette muliggjøres med Norges raskeste og mest robuste mobilnett. Zaptec Sense drar nytte av mobilnettet ved å kommunisere med en skytjeneste som gir brukerne tilgang til informasjon om ladningen fra en mobilapp.

Stadig utvikling og innovasjon

Zaptec har en innovativ tilnærming til teknologiutvikling og jobber stadig med å forbedre og optimalisere ladeboksene sine. Selskapets visjon er å gjøre det enda enklere for folk å velge hybridbil eller elbil.

I tillegg samarbeider de med en rekke partnere og leverandører for å utvikle og implementere nye løsninger og produkter. Selskapet har også et eget innovasjonsprogram som gir ansatte muligheten til å jobbe med egne prosjekter og ideer, og som bidrar til å skape en kultur for innovasjon og kreativitet internt i organisasjonen.

Testvinnende elbillader fra Zaptec
Zaptec har en innovativ tilnærming til teknologiutvikling og jobber stadig med å forbedre og optimalisere ladeboksene sine.

En stødig rådgiver hjelper til å drive alt fremover

Som en ledende leverandør av telekommunikasjonstjenester tilbyr vi rådgivning og veiledning til Zaptec om hvordan de kan utnytte ny teknologi og kommunikasjonsløsninger for å forbedre sine ladeløsninger.

Vi bidrar også med vår ekspertise innenfor utvikling av IoT-løsninger (tingenes internett), som er en teknologi som er integrert i Zaptecs produkter for å gjøre dem enda smartere og mer effektive. IoT-teknologi brukes for eksempel til å samle inn og analysere data fra ladestasjonene, noe som gir verdifull innsikt som kan brukes til å optimalisere ladningen og forbedre kundeopplevelsen.

For å oppnå best mulig dekning og økt pålitelighet i ladeinfrastrukturen bidrar våre rådgivere med å velge riktig kommunikasjonsnettverk og teknologi for Zaptecs løsninger. 

Kort sagt er vi en samarbeidspartner og rådgiver som er med på å drive innovasjonen og teknologien fremover.

IoT over 4G

Telenors 4G-nett er optimalisert for IoT gjennom blant annet LTE-M standarden. LTE-M er tilpasset høye hastigheter og større båndbredde, og passer for enheter som skal sende og motta data ganske hyppig over nett. 

  • 4G LTE-M-teknologi er en type mobilnettverk som gir en pålitelig og effektiv måte å sende data på, og Zaptec bruker denne teknologien i sine ladesystemer for elbiler for å muliggjøre fjernovervåking og -styring.

  • Zaptec utnytter 4G LTE-M-teknologi i sine ladesystemer for å gi kundene pålitelig og sikker tilgang til ladeinfrastrukturen. Uavhengig av hvor de befinner seg. Dette skjer ved å bruke mobilnettverket til å overføre data mellom ladeenhetene og skytjenestene.

IoT på 4G kan benyttes til å få mange eksisterende og nye løsninger mer effektive og smartere.