Kom i gang med Mitt Spor

Har hunden din stukket av? Med Mitt Spor fra Telenor kan du være trygg på at du finner igjen din firbeinte venn.

Finn hunden din med Mitt Spor fra Telenor

«Menneskets beste venn» står ved vår side i tykt og tynt. Men hunder er hunder, og kan lett bli revet med av instinktene sine … og stikke avgårde på eventyr før vi vet ordet av det. 

Det å miste hunden kan være stressende og fortvilende.

Derfor har Telenor i samarbeid med DyreID utviklet sporingsverktøyet Mitt Spor – fordi alle hunder og hundeeiere fortjener å vite hvor de har hverandre, også når uhellet er ute. 

Men hvordan fungerer det egentlig?

Ekstra trygghet for både firbeinte og tobeinte

Det er kanskje greit å vite: Mitt Spor er ikke bare tilgjengelig for Telenor-kunder. Alle hundeeiere med smarttelefon kan ta i bruk tjenesten, og det kreves ingen teknisk kompetanse for å sette i gang.

Å komme i gang med Mitt Spor er enkelt. Bestill tjenesten på Telenors sider, så mottar du brikken i posten etter noen dager. I pakken finner du en sporingsbrikke, festemekanisme, ladeplate og USB-kabel. Appen laster du ned på Google Play eller App Store.

Selve sporingsbrikken veier kun 28 gram, kan festes på halsbåndet og inneholder en GPS-sender du kan følge via appen. Her ser du blant annet en detaljert oversikt over hvilken rute hunden din har tatt på kartet, og hvor langt den har beveget seg.

Les mer om Mitt Spor og bestill her
Skjermbilde av kart i Mitt Spor
KART: Mitt Spor tilbyr kart direkte i appen. Her får du også fiks ferdige turforslag, med informasjon om tid, lengde og terreng!

Slik bruker du Mitt Spor

Når du har lastet ned appen og logger inn for første gang, blir du bedt om å registrere sporingsenheten. Velg «Registrer ny sporingsenhet» og skriv inn hundens navn. Velg deretter din foretrukne farge (som da blir fargen på hundeikonet i appen). Trykk på neste.

 1. Her blir du bedt om å skrive inn sporingsbrikkens serienummer og pinkoden som står på brosjyren i esken. Skriv inn og trykk på neste.

 2. Her blir du bedt om å godkjenne Telenors vilkår og betingelser. Tjenesten koster 79 kroner i måneden. Velg bekreft kjøp.

 3. Så starter hurtigveiledningen. Appen vil be deg om å lade sporingsenheten i to timer før bruk. Koble den medfølgende trådløse laderen til en USB-kontakt og legg brikken på.

Skjermbilde av registrering i Mitt Spor
Fyll inn serienummer og PIN-kode ...
Skjermbilde av registrering i Mitt Spor
... klikk deg videre
Skjermbilde av registrering i Mitt Spor
... og legg brikken på ladeplaten.

Første gang du kobler til brikken, kan det være greit å gå utendørs, og trykke på «Se posisjon» i Mitt Spor appen. Sørg deretter for at sporingsenheten er i bevegelse, for eksempel i hånden din, mens søket pågår.

Det kan ta opptil 10-15 minutter for å finne sporingsenheten første gang, fordi GPS-data må oppdateres. Sporingsenheten skal blinke grønt når denne prosessen er ferdig.

Hva betyr lyset på Mitt Spor-brikken?
 • LED-lyset viser brikkens status.

 • Pulserende grønt lys betyr at brikken lader.

 • Konstant grønn betyr at den er fulladet.

 • Blinkende rød betyr at brikken har lavt batterinivå

 • Blinkende oransje betyr at den kobler seg opp mot GPS og mobilnettverk.

 • Blinkende grønn betyr at brikken er tilkoblet GPS og mobilnett.

Når brikken er koblet opp, kan du feste den på hunden ved å tre halsbåndet eller reimen på en sele gjennom baksiden av beskyttelsesdekselet. Sett deretter sporingsenheten inn i beskyttelsesdekselet.

For å se hvor hunden er, velger du Posisjon. Trykk Se posisjon for å oppdatere hundens posisjon på kartet kontinuerlig i 30 minutter.

Skjermbilde av registrering i Mitt Spor
Slå av og på sporingsenheten slik.
Illustrasjonsbilde
LED-lyset på sporingsenheten viser status på sporingsenheten.
Skjermbilde av GPS-sporing i Mitt Spor
FULL OVERSIKT: For å se hvor hunden er, velger du Posisjon. Trykk Se posisjon for å oppdatere hundens posisjon på kartet kontinuerlig i 30 minutter.

Virtuelt gjerde, turoversikt og andre nyttige funksjoner

 • Velg Start tur for å registrere turene dine og se hvor aktiv hunden din er.

 • Husk å trykke Stopp når turen er ferdig.

 • Se ukentlig og månedlig oversikt over turer hunden har gått.

 • Du kan opprette et virtuelt gjerde i innstillinger. Geofence sjekker posisjonen til sporingsenheten hvert minutt og varsler deg om hunden har forlatt eller kommet innenfor den definerte sirkelen. Batteriet varer i rundt 10 timer med Geofence påslått.

Og husk: Under Innstillinger for sporingsenheten kan du dele enheten med familie eller venner, slik at også de kan se hvor din firbente venn befinner seg.

Dette er Mitt Spor
 • Se posisjon hjelper deg å lokalisere hunden hvis den plutselig stikker av

 • Finn posisjonen til en eller flere hunder

 • Del tilgang til appen med hundepassere eller familie, slik at alle kan se hundens posisjon

 • Med Geofence mottar du varsler hvis hunden går ut av eller inn i et definert område

 • Se ukentlig og månedlig oversikt over hundens turer og aktivitetsnivå

 • Enheten kommer med beskyttelsesdeksel slik at den enkelt kan festes til halsbåndet eller selen