Internett

Animal Crossing: Slik lykkes du på turnips-markedet

Tips og triks for å få de digitale millionene til å rulle inn. 

Bilde fra Nintendos Animal Crossing.

Nintendos svære kassasuksess «Animal Crossing: New Horizons» lover timesvis med avslapping, fisking og hagearbeid på en idyllisk, digital øy. Men, selv i det digitale ferieparadiset kommer man seg ikke langt på tom lommebok. 

Med pågående utvidelser av huset ditt, freshe møbelsamlinger i butikken og en økende trang til å flytte rundt på nabohusene er behovet for penger - eller bells som det omtales som innad i «Animal Crossing»-universet - alltid der. 

Heldigvis finnes det mangfoldige måter å tjene store summer digitale midler på. Den letteste av dem involverer masseinnkjøp av turnips. Ja, du leste riktig - turnips. 

Turnips er utgangspunktet i et slags aksjemarked i den populære spillserien. Man kjøper inn turnips, og selger dem tilbake til butikken.  Innkjøpsprisen av neper varierer, og det gjør også salgsprisen. Å involvere seg i turnipsspillet er derfor en risikofylt sport, men det kan være nøkkelen til å tjene noen kjappe millioner. 

Slik lykkes du på turnipsmarkedet: 

1. Kjøp turnips fra Daisy Mae

Det første steget når du ønsker å gjøre det stort på turnipsmarkedet, er naturligvis å gå til innkjøp av noen turnips. Turnips kan du ikke kjøpe i de vanlige butikkene på øyen din, da de kun selges av det omreisende villsvinet Daisy Mae. 

Daisy Mae besøker øyen din hver søndag morgen, mellom 05:00 til 12:00. Dette kan være en ugunstig tid for mange (undertegnede spilte «Animal Crossing» i syv år uten å møte på villsvinet av den lette grunn at han aldri stod opp før 12 på søndager), men her har morgenstund potensielt mye gull i munn. 

2. Sjekk innkjøpspris

Bilde fra Animal Crossing: New Horizons

Prater du med Daisy Mae vil hun forklare deg hvordan turnips spillet fungerer. Deretter vil hun informere deg om hennes pågående innkjøpspris, som er den første faktoren du må ta hensyn til når du prøver å bli rik på turnips. 

Vanligvis vil Daisy Mae la deg kjøpe turnips for mellom 90 og 110 bells. Prisen varierer, men generelt er potensialet for store gevinster såpass høyt at en litt høy kjøpspris ikke burde skremme deg.

Hvor mange turnips du burde kjøpe er vanskelig å si, men unngå gjerne å bruke opp hele formuen din. Går det skeis, kan du fort stå igjen med null og plutselig må ty til håven og fiskestangen for å ha råd til selv den minste kjøkkenstolen hos Nooks Cranny.

PS: Du kan ikke legge turnips i lageret i huset ditt, de må ligge ute i verdenen. Sørg for å ha dem på en trygg plass du husker hvor er slik at du ikke glemmer at de er der!

3. Sjekk salgspris

Nøkkelen til hele turnipsmarkedet ligger sannsynligvis i selgeprisen, det vil si prisen du kan selge turnipsene tilbake til Nook’s Cranny for. Her varierer prisen i mye større grad enn ved innkjøp. 

Mårhundene Timmy og Tommy kjøper turnips fra mandag til og med lørdag, og er noen ganger villige til å kjøpe turnips for så mye som 400, 500 eller til og med 600 bells per stykk. Andre ganger ligger prisen så lavt som 9 bells. Her gjelder det altså å holde tunga rett i munnen.

Prisene hos Timmy og Tommy endres én gang hver dag, da prisen om morgenen (før 12) ikke er samme som prisen på ettermiddag (12-10). Her gjelder det å sjekke butikken hver dag slik at man ikke går glipp av bells! 

PS: Du kan også selge turnipsene dine hos andre spillere. Har du en venn med gode turnipspriser, kan du lett hoppe på et fly og besøke butikken deres over internett!

4. Sjekk prognoser!

Bilde fra Animal Crossing: New Horizons

Ved første øyekast kan det virke som om de varierende prisene på turnipsmarkedet (eller «the stalk marked») er fullstendig tilfeldige, men det stemmer ikke. 

Her finnes det mønster, og spillere som ønsker å minimalisere sjansene for å gå «Animal Crossing»-konk kan sikre seg ved å prøve å finne ut hva slags pågående mønster markedet deres har under den nåværende uken.

Ta det med ro - denne prosessen er mye mindre komplisert enn det kanskje virker som. Flittige spillere har satt opp nettsider som utelukkende hjelper med å forutse hvordan turnipsprisene på øyen din vil være den kommende uken. Turnip Prophet er et godt ekspempel, hvor du enkelt legger inn relevant informasjon (innkjøpspris, hvordan prisene har vært hittil i uken, o.l.) og får en prognose for markedets bevegelser videre i uken.

5. Husk å selge innen søndag!

Det viktigste å vite angående turnipsmarkedet er at du etter å ha kjøpt fra Daisy Mae må huske å selge det du kjøpte innen søndagen etter. Etter én uke vil nemlig turnipsene dine råtne og bli ubrukelige. Pass på dette, ellers kan millioner med inntekt forsvinne umiddelbart!

6. Ikke reis i tid!

Bilde fra Animal Crossing: New Horizons.

Som tidligere «Animal Crossing»-titler baserer «New Horizons» seg på det ekte klokkeslettet og datoen til Switch-konsollen din, som er en del av sjarmen ved spillserien. Når du går inn i en ny måned i den virkelige verdenen, følger «Animal Crossing» etter og den vennlige shih tzu-hunden Isabelle forteller deg gjerne om de nye aktivitetene som kommer i tiden fremover. 

Noen svært ivrige spillere har utnyttet denne situasjonen og har låst opp mye av spillets fremtidige innhold ved å stille klokken på spillkonsollen, for å lure spillet til å tro at du har spilt mye lenger enn du egentlig har. 

Selv om dette ikke er farlig for selve spillet, kan dette påvirke turnipsmarkedet. Dersom du bedriver såkalt tidsreising og drar tilbake i tid, vil turnipsene råtne.

7. Gjenta prosessen

Følger du trinnene over, er sjansen for at du har tjent en fin slump med bells store. Gratulerer! Opprettholder du denne prosessen over noen uker og gjentar rutinene, vil du være en «Animal Crossing»-Krøsus på null komma niks!