Pressemeldinger

TVNorge-kanalene tilbake på skjermen hos Canal Digital

Canal Digital og Discovery Networks har i dag blitt enige om en ny distribusjonsavtale. Det betyr at kundene nå får tilbake TVNorge og de andre Discovery-kanalene i løpet av de nærmeste timene. Den nye avtalen omfatter også Tippeligaen. Dermed blir det mer og billigere fotball til folket fra 2017.
Alt-tekst

(Fornebu, 11. februar 2016) Canal Digital og Discovery Networks har i dag blitt enige om en ny distribusjonsavtale. Det betyr at kundene nå får tilbake TVNorge og de andre Discovery-kanalene i løpet av de nærmeste timene. Den nye avtalen omfatter også Tippeligaen. Dermed blir det mer og billigere fotball til folket fra 2017.

Administrerende direktør i Canal Digital Ragnar Kårhus og administrerende direktør i TVNorge Harald Strømme vil være tilgjengelig for pressen hos Telenors hovedkontor på Fornebu, Expo plan 3, torsdag 11. februar klokken 11.00.

Glade for løsning
- Vi er veldig glade for at vi nå har kommet frem til en løsning som betyr at kundene våre igjen får mulighet til å se TVNorge- og Discovery-kanalene. Dette er en fremtidsrettet avtale som gir kundene tilgang til godt lokalt og internasjonalt innhold tilpasset kundenes brukervaner. I tillegg er vi glade for å kunne gi mer fotball til folket, billigere og mer tilgjengelig, sier Kårhus.

- Det er ingen tvil om at kundene har savnet Discovery-kanalene den siste tiden. Jeg vil rette en stor takk til våre kunder for tålmodigheten og engasjementet de har vist. Vi vet at våre kunder er opptatt av godt lokalt innhold og det har også vært vårt hovedfokus i forhandlingene. Jeg kan ikke gå i detaljer om avtalen, men jeg kan bekrefte at vi har prioritert innholdet som våre kunder er mest opptatt av, og at kundene ikke skal få urimelige prisøkninger, sier Kårhus.

- Vi vil nå på ulike vis legge til rette for at seerne skal kunne ta igjen noe av det de ikke har fått sett mens kanalene har vært borte. TVNorge vil kjøre repriser på attraktivt innhold som har blitt sendt i februar. De store norske seriene vil også bli gjort tilgjengelig i arkivet i Canal Digital GO og T-We, sier Kårhus.
Også sjef for TVNorge og Discovery Networks er glad for at de to partene har kommet til enighet.

Beklager overfor seerne
– Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut disse to ukene. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold. Spesielt glade er vi for å lande denne avtalen før søndagens tre store premierer, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

– Dette har vært krevende forhandlinger, men vi har nå endelig kommet fram til en god løsning, ikke minst for seerne. De får nå tilgang til mer norsk fotball, billigere, i årene som kommer. Telenor og Canal Digital er viktige bidragsytere og støttespillere når vi fra 2017 kan realisere vår «fotball til folket»-visjon. Vi er også fornøyde med at vi endelig kan fortsette det gode samarbeidet vi hadde med Telenor, sier Strømme.

Sniktitt på hva kundene kan vente seg gjennom den nye avtalen
• Økt satsing på lokalt innhold og norsk humor
• Lokalt innhold og signaturserier som eksempelvis 71 grader nord, Neste Sommer, Helt Perfekt etc vil gjøres tilgjengelig på Canal Digital sine produkter T-We og GO slik at kunden selv kan bestemme når og hvor de vil se innholdet
• Breddesport og norsk fotball til flere - de som er interessert vil få mer fotball til en god pris.

Kontakt:
Canal Digital Satellitt: Kenneth Pettersen, tlf 982 57 555
Canal Digital Kabel: Kristine Meek, tlf 91885405
TVNorge: Espen Skoland, tlf 95939083