Pressemeldinger

Telenor-4G ett år: Bygger i rekordfart

For ett år siden lanserte Telenor 4G i Norge. Siden den gang har 4G-nettet blitt sterkt utvidet, hastighetene blitt høyere og kundeopplevelsene sterkere.

(Fornebu, 10. oktober 2013) For ett år siden lanserte Telenor 4G i Norge. Siden den gang har 4G-nettet blitt sterkt utvidet, hastighetene blitt høyere og kundeopplevelsene sterkere.

Med 4G fra Telenor kan du laste ned 10-15 sanger like fort som det før tok å laste ned én sang, du kan ha høyhastighetsbredbånd på hytta eller hybelen, og du kan se nett-TV i HD-kvalitet. For bedrifter betyr 4G at en kan jobbe effektivt selv når en er på farten. Nedlastning av dokumenter, strømming og videokonferanse er som skapt for dette datanettet.

– Ett år etter 4G-lanseringen ser vi at timingen var riktig. Nå spiller kundenes ønsker, mobiltelefonenes egenskaper og mobilnettets hastigheter godt på lag. Telenor har 400.000 aktive 4G-brukere i nettet vårt, og ifølge en fersk undersøkelse har de langt bedre mobilopplevelser enn de som kun benytter 3G, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

4G-kundene mer aktive
I undersøkelsen spurte Telenor kunder om de opplever høy hastighet når de bruker Internett på mobilen. Tre av fire av de som hadde 4G-mobil i bruk i Telenors 4G-nett mente at hastigheten er høy, og 36 prosent av disse mente at hastigheten er svært høy.

For mobilsurfere som bare brukte 3G, var det halvparten som mente hastigheten var høy, mens 13 prosent mente den var svært høy.

- En 4G-kunde laster ned tre til fem ganger så mye megabyte pr. måned med mobilen som en 3G-bruker, så det er ikke tvil om at folk nyter farten. Tilbakemeldingene fra kundene våre bekrefter at kombinasjonen av 4G-mobil og 4G-nett gir en helt ny og bedret surfeopplevelse. Dette motiverer oss til å fortsette våre tunge investeringer på 4G, sier Berit Svendsen.

12 nye basestasjoner pr. dag
Svendsen understreker at Telenor-kunder skal ha markedets beste surfeopplevelser. Grunnlaget for disse opplevelsene ligger i mobilnettet, mens døråpneren er 4G-telefonene. Med 4G-telefon oppnås også høyere hastighet i 3G-nettet, og gjennom Telenors oppgradering kan kundene her få opptil 42 Mbit/s.

- Telenor skal være ledende i markedet på dekning og hastighet, derfor aktiverer vi i inneværende år 2000 nye basestasjoner på 3G og 4G – tempoet ligger på 12 nye basestasjoner pr. dag, sier Berit Svendsen.

4G for ni av ti
Telenor har i overkant av 45 prosents befolkningsdekning på 4G og dette tallet skal økes til 50 prosent i løpet av året. Allerede i 2015 skal ni av ti nordmenn ha lynrask 4G-dekning hjemme.

For å benytte seg av 4G og for å få de høyeste hastighetene på 3G, må man ha en mobiltelefon som støtter 4G, noe de fleste nyere smarttelefoner gjør. Telenor er alene om å tilby 4G-støtte for iPhone 5 i de største byene.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, 90021000, bjorn.amundsen@telenor.com