Pressemeldinger

Rune Wilhelmsen blir leder for Smart havbruk

​Bergenseren som inntil nylig har vært regiondirektør for Telenors vestlandskontor starter nå arbeidet med å bygge opp nye tjenester for digitalisering av en av Norges største og viktigste næringer. – Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.
– Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.

(Bergen, 13. mars 2018) Bergenseren som inntil nylig har vært regiondirektør for Telenors vestlandskontor starter nå arbeidet med å bygge opp nye tjenester for digitalisering av en av Norges største og viktigste næringer. Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.

Sjømatnæringen er blant Norges raskest voksende næringer.

– Ny teknologi og effektiv bruk av innsamlede data er et viktig bidrag til bærekraftig vekst i bransjen. Gjennom sikre kommunikasjonsløsninger og nye digitale tjenester, skal Telenor bidra til at kundene når sine ambisiøse mål. Vi ønsker å bli havbruksnæringens foretrukne partner når de nå skal samle store mengder data og digitalisere sine prosesser, sier Wilhelmsen. 

En forutsetning for bærekraftig vekst er at oppdrettsnæringen får etablert en robust digital grunnmur som sikrer at de får alle prosesser fra produksjon, logistikk, transport og salg sikkert på nett.

God fiskehelse og effektiv produksjon
Nylig var Wilhelmsen på besøk hos SalMar på Frøya, sammen med Telenors konsernsjef Sigve Brekke,Ove Fredheim,leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor, og Berit Evjen, regiondirektør for Telenor i Midt-Norge. De fikk lære mer om hvilke utfordringer og muligheter bransjen har. 

– Det er utrolig spennende å se hvordan bedrifter som SalMar jobber målrettet med å bruke nye teknologiske løsninger for å utvikle næringen og effektivisere produksjonen, og ikke minst hvordan de hele veien legger vekt på god fiskehelse, sier Wilhelmsen.

Telenor satser tungt på Smart havbruk. Fra venstre: Ove Fredeheim, leder for Telenors bedriftsdivisjon, konsernsjef Sigve Brekke, Rune Wilhelmsen og regiondirektør for Midt-Norge Berit Evjen.

Store datamengder og kunstig intelligens
Stadig flere smarte sensorer, et nytt nett for tingenes internett i Telenors 4G-nett som lanseres i hele landet i oktober og muligheter for sanntids innsamling av video og data: Alt dette gir havbruksnæringen muligheter til å utnytte teknologier som maskinlæring og prediktive analysemodeller. Telenors AI lab på NTNU gir tilgang til ressurser for å utforske disse mulighetene.

– Vi tilbyr med dette innovasjonsprogrammet et solid industrielt partnerskap som kan hjelpe kunden med sikker data- og taletilgjengelighet. Kapasitet til drift, automatisering og fjernovervåkning tilbys gjennom en solid infrastruktur langs kysten. Jeg er veldig glad for at Rune Wilhelmsen som både er teknologiske kyndig og kjenner bransjen godt nå har tatt utfordringen med å bidra til økt digitalisering langs kysten, sier Ove Fredheim, leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor

Rune Wilhelmsen (45) er utdannet Sivilingeniør ved NTH og har innehatt flere stillinger innenfor teknologi og salg i Telenorkonsernet siden 1997. Han bor i Åsane i Bergen. Telenor har startet arbeidet med å finne en ny regionsdirektør for bedriftsmarkedet i Vest-Norge etter Wilhelmsen https://www.telenor.com/career/vacant-positions/?jobid=J059186

Smart havbruk fra Telenor skal skape verdi for kunden gjennom

  • Å ta et helhetlig ansvar for etablering og drift av kommunikasjonsinfrastruktur
  • Etablere en robust sikkerhetsinfrastruktur som ivaretar kundens tilgang til data
  • Effektiv samhandling internt i selskapene
  • Tilgang til et kvalifisert og bredt nettverk av teknologipartnere som er kjent med Telenors digitale infrastruktur

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.comeller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse