Pressemeldinger

Økt hastighet for en kvart million bredbåndskunder

Telenor oppgraderer bredbåndsnettet, og kan nå tilby rundt 250000 kunder høyere hastigheter også over kobbernettet. I praksis innebærer dette at stadig flere kunder kan få bredbånd med hastigheter på over 20 Mbit/s.

(Fornebu, 16. oktober 2014) Telenor oppgraderer bredbåndsnettet, og kan nå tilby rundt 250000 kunder høyere hastigheter også over kobbernettet. I praksis innebærer dette at stadig flere kunder kan få bredbånd med hastigheter på over 20 Mbit/s.

Samtidig som det legges fiber, er internettilgang via DSL (bredbånd via kobbernettet) en av bærebjelkene i Telenors bredbåndstilbud. Derfor har Telenor gjort store investeringer i ny teknologi i kobbernettet.

En halv million på kobberbredbånd

- Vi har mer enn 500.000 kunder på DSL i privat- og bedriftsmarkedet, og blant disse er breddebehovet stadig økende. Derfor er det svært gledelig å melde at vi kan tilby høyere hastigheter for rundt 250000 kunder over hele landet, sier Terje Foyn Johannessen, direktør for bredbånd og telefoni i Telenor.

Telenor er den bredbåndsleverandøren som tilbyr internett i alle landets fylker, og er med det Norges største bredbåndsleverandør.

- Investeringene vi gjør og  har gjort i ny teknologi i telenettet gjør at stadig flere kunder kan få hastigheter på over 20 Mbit/s i kobbernettet, fortsetter Foyn Johannessen.

- Hvis vi ser på kunder med fibertilknytning, har rundt 50 prosent av disse valgt et abonnement med en bredbåndshastighet på mellom 10 – 30 Mbit/s. Hastighetene vi nå kan tilby over kobbernettet dekker altså behovet for de fleste.

Nye bredbåndsabonnement
- Som et resultat av økte hastigheter på kobbernettet endrer vi nå abonnementstilbudene til kundene, og øker farten til 50/15 på vårt toppabonnement, sier telefoni- og bredbåndssjefen. De nye produktene er BB 5, BB10, BB20/2, BB30/10 og BB50/15, og det vil være gode tilbud på abonnementspakkene.

Bedre stabilitet og økt rekkevidde 
VDSL-teknologi gir mer stabile linjer og lengre rekkevidde sammenlignet med et tilsvarende hastighetsprodukt levert over ADSL-teknologi.

- Et annet viktig poeng er at VDSL gir økte opplastingshastigheter, noe som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester, sier Foyn Johannessen.

-Mens det har vært vanlig i DSL-markedet å selge ADSL-produkter med hastighet «opptil» 20 Mbps, har i praksis svært få kunder oppnådd denne hastigheten, fortsetter Foyn Johannessen. Telenors beregninger viser at mellom 80 og 90 prosent av de som er innenfor rekkevidden av et VDSL 20Mbit/s-produkt, kan få forventet hastighet.

Strømmingen øker kraftig
Ferske tall viser at 60 prosent av all trafikk i Telenors bredbåndsnett går til strømming av TV og film, og når to eller flere bruker Internett samtidig så deles også båndbredden mellom dem som er på nett. For at en familie på fire skal strømme samtidig, bør man ha en linje som gir en hastighet på 20 Mbit/s.

-Med de hastighetene som nå tilbys vil du få en god opplevelse med tv- og videostrømming og opplastning av bilder til skyen, også når flere deler på linjen, avslutter Foyn Johannessen.

For å sjekke om du kan oppnå høyere hastighet på ditt bredbånd, må du logge inn på telenor.no  eller ta kontakt med kundeservice på 05000. De nye bredbåndsproduktene er tilgjengelige fra 15. oktober. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Birgit Bjørnsen, Markedsdirektør Telefoni og Bredbånd i Telenor Norge, tlf 90579310
Per Aril Meling, informasjonssjef Telenor Norge, tlf 90515800